Upravljanje centrom za pretraživanje u usluzi SharePoint Online

Centar za pretragu je mesto gde korisnici unose upite za pretragu i pregledaju rezultate pretrage. U sistemu SharePoint Online lokacija centra za pretragu je automatski dostupna u < host_name > /search/. Imaćete podrazumevanu matičnu stranicu pretrage i podrazumevanu stranicu rezultata pretrage. Pored toga, postoji nekoliko stranica poznatih kao vertikalne pretrage. Vertikalne pretrage su prilagođene za pretraživanje određenog sadržaja, kao što su Osobe, Razgovori i Video zapisi. Vertikalne pretrage prikazuju rezultate pretrage koji se filtriraju i oblikuju za određeni tip sadržaja ili klasu.

Stranice centra za pretragu

Ove stranice se nalaze u biblioteci Stranice i sadrže unapred definisane veb segmente koje možete da prilagodite da biste poboljšali iskustvo pretraživanja za krajnjeg korisnika.

Stranica

Opis

default.aspx

Matična stranica centra za pretragu i stranica na kojoj korisnici unose svoje upite.

results.aspx

Podrazumevana stranica sa rezultatima pretrage za centar za pretragu. Takođe je stranica rezultata pretrage za vertikalnu pretragu Sve. Kada korisnici otkucaju upit u polje za pretragu na SharePoint lokaciji, ova stranica prikazuje rezultate pretrage.

peopleresults.aspx

Stranica sa rezultatima pretrage za vertikalnu pretragu Osobe.

conversationresults.aspx

Stranica sa rezultatima pretrage za vertikalnu pretragu Razgovori.

videoresults.aspx

Stranica sa rezultatima pretrage za vertikalnu pretragu Video zapisi.

advanced.aspx

Stranica za pretraživanje gde korisnici mogu da primene neka ograničenja na njihove faze pretrage – na primer, oni mogu da ograniče pretragu na tačnu frazu.

Kao SharePoint Online administrator takođe možete da kreirate sopstvene stranice i da ih dodate u centar za pretragu kao vertikalne pretrage.

Osnovni podaci o veb segmentima korišćenim na stranicama centra za pretragu

Stranice centra za pretragu sadrže sledeće unapred definisane veb segmente: Veb segment polja za pretragu, Veb segment rezultata pretrage, Veb segment navigacije pretrage i Veb segment za sužavanje obima pretrage.

Veb segmenti na stranicama rezultata pretrage se podrazumevano podešavaju na isti način. Jedina razlika je u tome što se upit u veb segmentu Rezultati pretrageusmerava na drugačije izvore rezultata za svaku stranicu vertikalne pretrage. Na primer, za stranicu vertikalne pretrage Osobe upit u veb segmentu Rezultati pretrage je ograničen na izvor rezultata Lokalni rezultati osoba. Za stranicu vertikalne pretrage Video zapisi upit u veb segmentu Rezultati pretrage je ograničen na izvor rezultata Lokalni rezultati video zapisa.

Informacije o tome kako da prilagodite veb segmente centra za pretragu potražite u sledećim člancima:

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×