Upravljanje Business Contact Manager bazom podataka na serveru

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Nova alatka baze podataka programa Business Contact Manager for Outlook 2013 radi samo sa instalacijama programa Microsoft Outlook 2013. Ako koristite program Outlook 2010, koristite alatku baze podataka programa Business Contact Manager za Outlook 2010.

Ako želite da hostujete baza podataka Menadžera za poslovne kontakte na serveru i ako ste administrator na tom serveru, možete koristiti alatku baze podataka programa Menadžer za poslovne kontakte za Outlook 2013. Na serveru ne mora bude instaliran Microsoft Office ili Menadžer za poslovne kontakte za Outlook, ali on mora da ima instaliranu podržanu verziju Microsoft SQL servera.

Alatka otvara neophodne portove zaštitnog zida, odobrava korisnicima pristup bazi podataka i konfiguriše instancu SQL servera da bi dozvoljavala spoljne veze. Kada se alatka instalira, omogućava vam da upravljate bazom podataka na serveru.

Ovaj članak objašnjava kako se koristi alatka baze podataka programa Menadžer za poslovne kontakte za Outlook na serveru za kreiranje, migraciju, deljenje, pravljenje rezervne kopije i vraćanje Business Contact Manager baza podataka u prethodno stanje.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Instaliranje alatke baze podataka programa Business Contact Manager za Outlook 2013

Otvaranje alatke baze podataka

Pravljenje baze podataka pomoću alatke baze podataka

Migracija baze podataka pomoću alatke baze podataka

Deljenje baze podataka pomoću alatke baze podataka

Pravljenje rezervne kopije baze podataka pomoću alatke baze podataka

Vraćanje baze podataka u prethodno stanje pomoću alatke baze podataka

Uklanjanje alatke baze podataka

Instaliranje alatke baze podataka programa Menadžer za poslovne kontakte za Outlook

Da biste hostovali Business Contact Manager bazu podataka na serveru, prvo morate preuzeti i instalirati alatku baze podataka programa Menadžer za poslovne kontakte za Outlook na serveru.

Napomene: 

 1. Preuzmite alatku baze podataka 2010 ili Preuzmite alatku baze podataka 2013 na server.

 2. Sledite korake u InstallShield čarobnjaku da biste instalirali alatku baze podataka.

Vrh stranice

Otvaranje alatke baze podataka

Napomena: Morate biti administrator da biste koristili alatku baze podataka programa Menadžer za poslovne kontakte za Outlook 2013.

Microsoft nalog

 1. Kliknite na dugme Start i izaberite stavku Svi programi.

 2. Postavite pokazivač na stavku Microsoft Small Business, a zatim na stavku Alatka baze podataka programa Business Contact Manager for Outlook i izaberite stavku Alatka baze podataka programa Business Contact Manager for Outlook.

  Windows Vista ili Windows 7

 3. Kliknite na dugme Start i izaberite stavku Svi programi.

 4. Izaberite fasciklu Microsoft Small Business, a zatim fasciklu Alatka baze podataka programa Business Contact Manager for Outlook i izaberite stavku Alatka baze podataka programa Business Contact Manager for Outlook.

 5. Ako primite poruku kontrole korisničkog naloga prilikom otvaranja alatke baze podataka, kliknite na dugme Da ili Dozvoli.

Vrh stranice

Kreiranje baze podataka pomoću alatke baze podataka

Ako želite da kreirate novu bazu podataka na serveru za deljenje sa korisnicima, za kreiranje možete koristiti alatku baze podataka programa Menadžer za poslovne kontakte za Outlook 2013.

 1. Otvorite alatku baze podataka.

 2. Izaberite opciju Kreiraj novu bazu podataka i kliknite na dugme Dalje.

 3. Sa liste Instanca servera baze podataka izaberite instancu SQL servera u kojoj želite da kreirate bazu podataka i kliknite na dugmeDalje.

 4. U polju Ime baze podataka otkucajte ime baze podataka i kliknite na dugme Dalje.

 5. Kada se pojavi poruka Zadatak je uspešno dovršen, kliknite na dugme Dalje.

 6. Kliknite na dugme Završi ako želite da se vratite na stranicu Dobro došli čarobnjaka da biste dovršili ostale zadatke; u suprotnom kliknite na dugme Zatvori.

Savet:  Ako ste vlasnik baze podataka, Menadžer za poslovne kontakte za Outlook možete koristiti za uvoz podataka u bazu podataka. Kada delite bazu podataka na serveru, otvorite Menadžer za poslovne kontakte za Outlook na računaru, povežite se sa bazom podataka i uvezite podatke. Više informacija potražite u člancima Povezivanje sa deljenom Business Contact Manager bazom podataka i Uvoz podataka u Business Contact Manager.

Vrh stranice

Migracija baze podataka pomoću alatke baze podataka

Ako imate Business Contact Manager bazu podataka koja je kreirana pomoću starije verzije alatke baze podataka, alatku baze podataka programa Menadžer za poslovne kontakte za Outlook 2013 možete koristiti za migraciju baze podataka kako bi bila kompatibilna sa programom Menadžer za poslovne kontakte za Outlook 2013. Na primer, ako ste kreirali bazu podataka u programu Menadžer za poslovne kontakte za Outlook 2010, alatku baze podataka programa Menadžer za poslovne kontakte za Outlook 2013 možete koristiti za migraciju te baze podataka.

 1. Otvorite alatku baze podataka.

 2. Izaberite opciju Migriraj bazu podataka i kliknite na dugme Dalje.

 3. Sa liste Instanca servera baze podataka izaberite instancu SQL servera u koju želite da migrirate bazu podataka i kliknite na dugmeDalje.

 4. Sa liste Ime baze podataka izaberite ime baze podataka koju želite da migrirate i kliknite na dugme Dalje.

 5. Kada se pojavi poruka Zadatak je uspešno dovršen, kliknite na dugme Dalje.

 6. Kliknite na dugme Završi ako želite da se vratite na stranicu Dobro došli čarobnjaka da biste dovršili ostale zadatke; u suprotnom kliknite na dugme Zatvori.

Vrh stranice

Deljenje baze podataka pomoću alatke baze podataka

Korisnici mogu pristupiti bazi podataka samo ako je delite sa njima. Da biste bazu podataka delili sa servera, koristite alatku baze podataka. Više informacija o deljenju baze podataka sa računara potražite u članku Deljenje Business Contact Manager podataka sa drugim korisnicima. Dodatne informacije o povezivanju sa deljena baza podataka potražite u članku Povezivanje sa deljenom Business Contact Manager bazom podataka.

Važno:  Da biste se povezali sa deljenom bazom podataka koja je kreirana ili migrirana pomoću alatke baze podataka programa Menadžer za poslovne kontakte za Outlook 2013 , na serveru ne mora da bude instaliran program Menadžer za poslovne kontakte za Outlook, ali na svakom računaru koji se povezuje sa deljenom bazom podataka mora da bude instaliran Menadžer za poslovne kontakte za Outlook 2013.

 1. Otvorite alatku baze podataka.

 2. Izaberite opciju Deli bazu podataka i kliknite na dugme Dalje.

 3. Sa liste Instanca servera baze podataka izaberite instancu SQL servera koju želite da koristite za deljenje baze podataka i kliknite na dugmeDalje.

 4. Sa liste Ime baze podataka izaberite ime baze podataka koju želite da delite i kliknite na dugme Dalje.

 5. U koloni Deljenje potvrdite izbor u polju za potvrdu pored korisnika sa kojima želite da delite bazu podataka.

 6. Ako treba da dodate korisnika koji se ne nalazi na listi, kliknite na dugme Dodaj novog člana.

  U dijalogu Dodaj korisnika uradite nešto od sledećeg:

  • Ako je server deo radna grupa    

   1. U polju Privremena lozinka otkucajte lozinka za koju ste sigurni da je korisnik ranije nije koristio.

    Ova privremena lozinka može se iskoristiti samo jednom. Prvi put kada novi korisnik pristupi Business Contact Manager bazi podataka, od njega će se tražiti da otkuca ovu privremenu lozinku, a zatim da otkuca svoju trenutnu mrežnu ili lokalnu lozinku. Od tog trenutka, pomoću mrežne lozinke korisniku će biti odobravan pristup mreži i bazi podataka.

    Napomena: Za svakog korisnika morate otkucati privremenu lozinku. Svaka lozinka koja se koristi – bilo da je privremena ili trajna – mora biti u skladu sa bezbednosnim standardima postavljenim na lokalnoj mreži. Lozinka ne može biti prazna.

   2. Ponovo otkucajte privremenu lozinku u polju Potvrda lozinke.

   3. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Dozvoli i ovom korisniku da se prijavljuje na računar ako želite da novi korisnik ima dozvola za prijavljivanje na računar i odjavljivanje sa njega, kao i za pristup drugim datotekama na računaru, uključujući bazu podataka.

  • Ako je server deo domen    

   1. Otkucajte ime domena u kome je korisnik član.

   2. Otkucajte korisničko ime korisnika kojem želite da odobrite pristup računaru. Ovo ime mora biti isto korisničko ime (ili ID za prijavljivanje) koje korisnik otkucava kada se prijavljuje na mrežu.

    -Ili-

    Kliknite na dugme Potraži da biste pronašli korisničko ime i domen.

 7. Kliknite na dugme Dalje.

 8. Proverite listu korisnika i kliknite na dugme Dalje.

 9. Kada se pojavi poruka Zadatak je uspešno dovršen, kliknite na dugme Dalje ako želite da se vratite na stranicu Dobro došli čarobnjaka da biste dovršili druge zadatke; u suprotnom kliknite na dugme Zatvori.

  Važno:  Kada delite bazu podataka, sve informacije iz nje delite sa svim osobama koje joj mogu pristupiti. Ako ste podesili automatsko povezivanje i praćenje e-poruka, sve postojeće i buduće e-poruke i ostale stavke istorije komunikacije koje su povezane sa nalozima i poslovnim kontaktima biće dostupne svim korisnicima koji mogu da pristupe bazi podataka. Ako ne želite da delite postojeće e-poruke i stavke istorije komunikacije, uklonite ove stavke pre deljenja baze podataka. Dodatne informacije o brisanju stavki istorije komunikacije potražite u članku Praćenje komunikacije sa klijentima u programu Business Contact Manager.

Napomena:  Ako želite da uklonite pristup bazi podataka za bilo kog korisnika, u alatki baze podataka kliknite na dugme Deli bazu podataka i opozovite izbor u polju za potvrdu pored imena korisnika na stranici Ispod izaberite korisnike kojima želite da date pristup Business Contact Manager bazi podataka u čarobnjaku.

Vrh stranice

Pravljenje rezervne kopije baze podataka pomoću alatke baze podataka

Rezervnu kopiju baze podataka trebalo bi da pravite često da biste sprečili gubitak poslovnih podataka. Isto tako, pre deinstalacije programa Business Contact Manager for Outlook trebalo bi da napravite rezervnu kopiju baze podataka. Poslovne podatke možete vratiti u prethodno stanje ako kasnije ponovo instalirate Menadžer za poslovne kontakte za Outlook. Ako je baza podataka oštećena i nedavno ste napravili rezervnu kopiju, takođe možete vratiti rezervna kopija u prethodno stanje sa malim gubitkom podataka.

 1. Otvorite alatku baze podataka.

 2. Izaberite opciju Napravi rezervnu kopiju baze podataka i kliknite na dugme Dalje.

 3. Sa liste Instanca servera baze podataka izaberite instancu SQL servera za svoju bazu podataka, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 4. Sa liste Ime baze podataka izaberite ime baze podataka čiju rezervnu kopiju želite da napravite i kliknite na dugme Dalje.

 5. U polju Napravi rezervnu kopiju baze podataka u, otkucajte lokaciju u kojoj želite da sačuvate rezervnu kopiju ili kliknite na dugme Potraži da biste pronašli lokaciju.

  Ako želite da koristite lozinku za zaštitu rezervne kopije datoteke, otkucajte lozinku u poljima Lozinka i Verifikujte lozinku.

 6. Kliknite na dugme Dalje.

 7. Kada se pojavi poruka Zadatak je uspešno dovršen, kliknite na dugme Dalje.

 8. Kliknite na dugme Završi ako želite da se vratite na stranicu Dobro došli čarobnjaka da biste dovršili ostale zadatke; u suprotnom kliknite na dugme Zatvori.

Vrh stranice

Vraćanje baze podataka u prethodno stanje pomoću alatke baze podataka

Ako na serveru imate sačuvanu datoteku rezervne kopije baze podataka, alatku baze podataka programa Menadžer za poslovne kontakte za Outlook 2013 možete koristiti za vraćanje baze podataka u prethodno stanje iz rezervne kopije datoteke.

 1. Otvorite alatku baze podataka.

 2. Izaberite opciju Vrati bazu podataka u prethodno stanje i kliknite na dugme Dalje.

 3. Sa liste Instanca servera baze podataka izaberite instancu SQL servera za svoju bazu podataka, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 4. Sa liste Ime baze podataka izaberite ime baze podataka koju želite da vratite u prethodno stanje i kliknite na dugme Dalje.

 5. Kliknite na dugme Potraži da biste pronašli rezervnu kopiju datoteke koju želite da vratite u prethodno stanje, izaberite datoteku i kliknite na dugme Otvori.

 6. Ako rezervna kopija datoteke zahteva lozinku, u polju Lozinka otkucajte lozinku i kliknite na dugme Dalje.

  Napomena:  Ako odaberete rezervnu kopiju datoteke iz starije verzije programa Menadžer za poslovne kontakte za Outlook, pojavljuje se poruka da datoteka mora da se migrira. Kliknite na dugme U redu.

 7. Kada se pojavi poruka Zadatak je uspešno dovršen, kliknite na dugme Dalje.

 8. Kliknite na dugme Završi ako želite da se vratite na stranicu Dobro došli čarobnjaka da biste dovršili ostale zadatke; u suprotnom kliknite na dugme Zatvori.

Vrh stranice

Uklanjanje alatke baze podataka

Microsoft nalog

 1. Kliknite na dugme Start, a zatim izaberite stavku Kontrolna tabla.

 2. Izaberite stavku Dodaj ili ukloni programe.

 3. Sa liste programa izaberite stavku Alatka baze podataka programa Business Contact Manager for Outlook i kliknite na dugme Ukloni.

 4. Da biste potvrdili da želite da uklonite alatku baze podataka, kliknite na dugme Da.

  PerformancePoint programski dodatak za Excel

 5. Kliknite na dugme Start, a zatim izaberite stavku Kontrolna tabla.

 6. U oknu za navigaciju izaberite stavku Kontrolna tabla – glavni prozor.

 7. U okviru Programi kliknite na dugme Deinstaliraj program.

 8. Sa liste programa izaberite stavku Alatka baze podataka programa Business Contact Manager for Outlook i kliknite na dugme Deinstaliraj.

  Microsoft Intune

 9. Kliknite na dugme Start, a zatim izaberite stavku Kontrolna tabla.

 10. U okviru Programi kliknite na dugme Deinstaliraj program.

 11. Sa liste programa izaberite stavku Alatka baze podataka programa Business Contact Manager for Outlook i kliknite na dugme Deinstaliraj.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×