Upravljanje administratorima kolekcije lokacija

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ovaj članak opisuje kako globalne administratore i administratore SharePoint u Office 365 može da dodajete i uklanjate administratori kolekcije lokacija za svaku kolekciju lokacija. Ako ste vlasnik lokacije komunikacije ili na lokaciji koja pripada Office 365 grupu, pogledajte članak Upravljanje dozvole za lokaciju za informacije o osobama pruža pristup lokaciji. Ako ste administrator kolekcije lokacija za klasični lokaciju, pogledajte članak Upravljanje postavki SharePoint lokacije.

Napomena: Ako ste globalni administrator i želite informacije o dodeljivanju drugi korisnici SharePoint uloga administratora u Office 365, pročitajte članak dodeljivanje administratorskih dozvola.

Dodavanje ili uklanjanje administratori kolekcije lokacija

Ako na lokaciji spada u Office 365 grupu, možete dodati ili uklanjanje članova grupe u Office 365 centru administracije. Informacije potražite u članku Dodavanje ili uklanjanje članova iz grupe Office 365 pomoću Office 365 centru administracije.

Ako želite da promenite administratori za komunikaciju lokacija ili lokaciju koja pripada Office 365 grupu, a kao globalni administrator ili SharePoint administrator ste i vlasnika lokacije, pogledajte članak Upravljanje dozvole za lokaciju. Ako niste vlasnik lokacije, morate da koristite PowerShell da dodate ili uklonite vlasnici lokacija. Informacije potražite u članku PnPSiteCollectionAdmin Dodaj i Ukloni PnPSiteCollectionAdmin.

Da biste dodali ili uklonili administratori kolekcije lokacija na klasični lokacijama, koristite SharePoint centar administracije:

 1. Prijavite se u Office 365 kao globalni ili SharePoint administrator.

 2. Izaberite ikonu pokretanja aplikacije za Office 365 Ikona pokretanja aplikacija u usluzi Office 365 u gornjem levom uglu i odaberite stavku Administrator da biste otvorili Office 365 centar za administraciju. (Ako ne vidite pločicu „Administrator“, nemate Office 365 administratorske dozvole u organizaciji.)

 3. U levom oknu odaberite stavke Centri administracije > SharePoint.

 4. Postavite pokazivač za koju želite da promenite administratorima kolekcije lokacija, a zatim potvrdite izbor u polju za potvrdu ispred njega.

  SPO izabrati kolekciju iz na listi kolekcija lokacija
 5. Izaberite stavku vlasnici, a zatim izaberite stavku Upravljanje administratorima.

  Dugme vlasnici SPO lokacija administratora sa Upravljanje administratorima markirana.
 6. Promenite ime u polju Primarni administrator kolekcije lokacija, odnosno dodajte ili uklonite imena u polju Administratori kolekcija lokacija.

  Dijalog administrator lokacije.
 7. Kliknite na dugme Proveri imena dugme „Proveri imena“ da biste proverili da li su korisnička imena važeća.

 8. Kliknite na dugme u redu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×