Upravljanje šemom pretrage u sistemu SharePoint Online

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Šema pretrage kontrole možete da pretražujete, kako ga možete pretraživati i kako možete da prikažete rezultate na vaše Veb lokacije za pretragu. Promenom šema pretrage, možete da prilagodite iskustvo pretrage u SharePoint Online.

Osnovni podaci o šemi pretrage

Kada traženja sadržaja na lokacijama SharePoint , pretrage samo pronalazi šta je indeksa pretragei prikazuje samo rezultate koje korisnik ima dozvolu da vide.

Pretraga otkriva informacije po popisivanje stavke na lokaciji. Otkrivena sadržaja i metapodacima nazivaju se Svojstva stavke. Šema pretrage ima listu popisanih svojstava koja pomaže pri popisivača odlučite koji sadržaj i metapodataka za izdvajanje.

Ne za sve popisanog sadržaja ili metapodatke korisno je da imate u indeks pretrage tako da šemi pretrage ima listu korisne tipove sadržaja i metapodacima, koji se zove upravljanih svojstava. Indeks obuhvata samo sadržaja i metapodataka iz upravljana svojstva. Primeri korisne metapodatke za indeks su autor i naslov dokumenta.

Pretraga dolazi uz relevantne popisanih svojstava mapiranih sa upravljanim svojstvima. Na primer, popisanog svojstva u vezi sa autor mapu sa upravljanim svojstvom u vezi sa autor. Ako dodate upravljanog svojstva, morate je Mapiranje popisanog svojstva da biste dobili sadržaj u indeksu. Nakon lokaciju, biblioteku ili listu popisivanja, korisnicima da pretražujete sadržaj i metapodataka nove ili promenjene upravljanih svojstava. Za više informacija u članku Uvod u šemi pretrage za SharePoint .

Svako upravljano svojstvo ima postavke koje određuju kako korisnici mogu da potražim sadržaj od tog upravljanog svojstva, a kako sadržaj mogu biti prikazane u rezultatima pretrage.

Možete da kreirate nove, prilagođene upravljanih svojstava, ali to može da sadrži samo tekst ili da/ne. Ako vam je potrebna druge tipove sadržaja u vaše prilagođene upravljano svojstvo, a zatim koristite jedan od na koje se ne koriste, ugrađenih upravlja svojstva koja pretraga dolazi uz. Ova upravljana svojstva mogu da sadrže informacije u ceo broj, decimalni, datum i vreme, dvostruko preciznost plutanje ili binarnom formatu. Možete da „preimenujete” ove nekorišćena i kontrolisana svojstva pomoću postavku pseudonim.

Ugrađena upravljana svojstva, možete da promenite njihove mapiranja popisanih svojstava, ali samo postavku možete da promenite je pseudonim.

Definisanje koji sadržaj, korisnici mogu pretraživati i dobijete rezultat za

Ako ste podesili upravljanog svojstva pretraživanja, sadržaj se dodaju u indeks. To znači da je jednostavan upit za „Koska” vraća stavke koje sadrže reč „Koska”, kao i stavke čije je svojstvo „autor” sadrži „Koska”. Ako želite da korisnici mogu da „samo tražite stavke koje imaju ovaj određenog autora”, podesite svojstvo autora da bude njima pokreću upiti. Zatim, da biste pronašli samo stavke koje imaju autor pod imenom Simić, korisnici mogu upite za „Autor: koska”.

Ako želite da sprečite sadržaj u upravljano svojstvo pojavljuje se kao rezultata pretrage, možete da onemogućite je Veličina postavka za upravljano svojstvo.

Ako ne želite da anonimni korisnici da biste videli informacije u upravljano svojstvo, na primer autor stavke, onemogućite „Bezbedno za anonimni” postavku za upravljano svojstvo.

Dobijanje boljih rezultata pretrage kada imate multilingvalnoj sadržaja i metapodacima sa specijalnim znacima

Prilikom pretraživanja indeksira sadržaj ili kada on obrađuje upite, prelome toka teksta na manje delove kao što su reči, fraze, simbola ili druge značajne elemente. Tri dela nazivaju tokena. Kada korisnik unese upita, pretraga pokušava da biste pronašli tokena u indeks koji zadovoljavaju tokena upita.

Za većinu jezika za pretragu menja tekst u mala abecedna uklanja dijakritika, zamenjuje specijalne znakove, kao što su interpunkcija, razmak i zatim prelomi na beloj razmake.

Otpornosti na beloj razmake funkcioniše dobro za neki jezik, kao što su engleski, ali nije dobro za istočnoazijske jezike. Recimo da imate biblioteku dokumenata koja sadrži listove sa podacima proizvoda i na engleskom jeziku i kineski. Svaka lista sa podacima ima identifikatora proizvoda koji nisu alphanumerical znakova, kao što su „11.132 84 115 #4”. Kada pretrage obrađuje na list sa podacima, on otkriva jezik, i sve u njoj tokenizes prema taj jezik. Dakle, identifikator proizvoda u list sa podacima kineski tokenized kao da je kineski tekst i u engleskom podataka lista proizvoda identifikator tokenized kao da je engleski tekst. Kada korisnici pretragu identifikatora proizvoda, pretrage tokenizes njihove upita skladu sa jezičkim postavkama SharePoint lokacije na kojoj su. Ako na lokaciji je podešen na engleskom jeziku i traženja identifikator za proizvod koji je tokenized kao tekst na kineskom, na tokena možda ne podudaraju, a korisnici ne dobijete rezultat.

Evo kako možete da rezultate poboljšamo za korisnika: kada pretragu pretražuje listu sa podacima, ona izdvaja identifikator proizvoda. Mapiranje popisanog svojstva za proizvod identifikator novog upravljanog svojstva „ID proizvoda”. Omogućavanje jezika neutralno tokenization „ID proizvoda” upravljana svojstva i recite korisnicima da biste tražili proizvoda identifikatore protiv „ID proizvoda” upravljana svojstva, ovako: ID proizvoda: "11.132-8". Zato što ste omogućili neutralno tokenization jezik za „ID proizvoda”, pretrage koristi neutralno tokenization jezik za upit, a možete da pronađete odgovarajući rezultati za upit.

Dobijanje boljih rezultata pretrage kada imate metapodataka sa specijalnim znacima

Da biste pomogli korisnicima dobijanje boljih rezultata pretrage kada vrše pretraživanje u upravljana svojstva koja sadrži metapodatke sa znakove koji nisu alfanumerički, možete da omogućite boljeg tokenization postavku za upravljano svojstvo.

Hajde da pogledamo primer sa bibliotekom sa podacima proizvoda ponovo.

Korisnici koji želite da brzo unesete upit, a zatim potražite rezultata da biste pronašli listu sa podacima su tražite, obično unesite upita kao što su ID proizvoda: „132 884”. Zato što pretraga rastavlja sadržaj za indeks pretrage na manje delove od opcija za upite, pretrage možda ne pronađete podudaranja za ove upite. Kada upit je tokenized detaljnije, to je verovatnije da postoje podudaranja između tokena u indeks za pretraživanje i u upit. Korisnici mogu takođe upite za srednje ili poslednji deo identifikator proizvoda.

Korisnici koji pretražujete listu sa podacima i da samo rezultate koji zadovoljavaju identifikator kompletnu obično pisanje upita kao što su ID proizvoda: "11.132 884 115 #4”. Boljeg tokenization upit ne pravi razliku za takvo upite.

Utvrdite koji naslov da biste prikazali rezultate

Jedan popisanog svojstva se može mapirati sa više upravljanih svojstava. Ili više popisanih svojstava može mapirati sa upravljanim svojstvom, na primer „Autor” i „Autor” popisanih svojstava može mapirati „Autor” upravljana svojstva.

Na primer, dokument u biblioteci mogu da imam SharePoint naslov, naslov u datoteku metapodataka i sadržaj može da ima naslov oblikovanog pomoću stila „Naslov”. Svi ovo su mapirani svojstvo „Naslov” upravlja. To je naslov iz popisanog svojstva koji se najviše na listi mapiranje i koji ima vrednost koja je uključeno u indeks.

Automatski generisane upravljanih svojstava

Neka upravljanog svojstva su automatski generisane. Primer je kada dodajete kolone lokacije u SharePoint biblioteku ili listu. Prilikom pretraživanja pretražuje tu listu ga automatski generiše sa popisanim i upravljanog svojstva za kolonu lokacije i mapiranje između njih. Drugi primer je pri popisivanju pronalazi metapodatke u dokumentu otpremite u sistemu SharePoint. Ako već nije mapiranja sa upravljanim svojstvom za tu metapodatke, kao što su „Naslov”, pretrage automatski generiše upravljanog svojstva. Tip popisano svojstvo određuje postavke koje se automatski generisane upravljanog svojstva.

Šema pretrage prikazuje ime automatski generisane upravljana svojstva i njihove mapiranja sa popisanim svojstvima u sivo u šemi pretrage. Šema pretrage ne držite postavke upravljanih automatski generisane upravljanog svojstva. Postavke postoje, ali ona su skrivena od šemi pretrage. Možete da dodate druge upravljana svojstva za popisana svojstva mapiranja, ali ako promenite druge postavke, možete da zamenite (skriveni) postavke i automatski generisane upravljanih svojstava se konvertuje u običan upravljanog svojstva. Ako odlučite da biste promenili automatski generisane upravljano svojstvo, pregledajte sve postavke pažljivo, baš kao što to radite kada ste ručno kreirali novo svojstvo.

Ako želite da koristite sa upravljanim svojstvom kao Sužavanje obima pretrage na stranici rezultata pretrage, koristite postavku Suzi. Ova postavka je dostupna samo na ugrađenu upravljana svojstva. Ako morate da koristite novog upravljanog svojstva ili za automatski generisane upravlja svojstvo kao Sužavanje obima pretrage, preimenujte na postojeću, koje se ne koriste upravljano svojstvo (koje je Suzi) tako što ćete koristiti pseudonim. Nekoliko upravljana svojstva dostupni su za ovu svrhu. Imaju imena kao što su „RefinableString00” i „RefinableDate19”.

Na primer, možete da kreirate novu kolonu lokacije koja se zove „NewColors”, a želite da korisnici mogu da koristite „NewColors” kao opciju kada su Sužavanje na rezultatima pretrage. U šemi pretrage Odaberite nekorišćene upravljanog svojstva, na primer „RefinableString00”, i preimenujte svojstvo na „NewColors” koristeći postavku pseudonim. Zatim, mapirate ovaj novog upravljanog svojstva na relevantne popisanog svojstva.

Obično, ne morate da promenite podrazumevani šema za pretraživanje za zakupca osim ako ne želite da kreirate više opcija ili prilagođenim iskustvo pretrage.

Šemu pretrage možete promeniti za celog zakupca ili samo za određenu kolekciju lokacija. Šema pretrage za kolekciju lokacija je zasnovana na šemi pretrage za zakupca, pa biste obično prvo pravili izmene na nivou zakupca, a zatim na nivou kolekcije lokacija. Sve izmene koje napravite na kolekciji lokacija važe samo za tu kolekciju lokacija.

Kada promenite kontrolisana svojstva ili dodate nove, promene stupe na snagu tek kada je sadržaj ima ponovo popisanih. U SharePoint Online, popisivanje se dešava automatski na osnovu definisano popisivanja planu.

Kada ste dodali novo svojstvo na listu ili u biblioteku ili kada ste promenili svojstva koje se koriste u listu ili biblioteku, pretrage mora da ponovo popišite sadržaj na pre promene će se odraziti u indeks za pretraživanje. Zato što su promene napravljene u šemi pretrage, a ne na lokaciju stvarni pretragu neće automatski ponovo popišite liste ili biblioteke. Da biste se uverili da se popisuju promene, posebno možete zahtevati ponovno indeksiranje liste ili biblioteke. Kada to uradite, liste ili biblioteke sadržaja će biti ponovo popisanih tako da možete početi da koristite u novi upravljanih svojstava u upitima, pravila za upite i predloške za prikaz.

Vrh stranice

Delve koristi upravljana svojstva radi izvršavanja upita za Office graph i da biste prikazali sadržaj kartice u Delve. Na primer, mogu da vidim upravljana svojstva kao što su autor i ime datoteke, ModifiedBy i LastModifiedTime na kartice sa sadržajem Delve .

Bilo koji dokument koji korisnik može da prikazuje ili uređuje u Office 365, mogu se pojaviti u Delve. Delve ne menja sve dozvole, a korisnici će videti samo dokumente kojima već imaju pristup. Ponekad, možda ćete želeti da biste sprečili dokumenta u Delve.

Možete da koristite HideFromDelve upravljana svojstva da biste sakrili dokumenta iz Delve. Da bi skladištenje dokumenta u Office 365, i osobe da i dalje pronađu putem pretrage – da samo neće se pojaviti u Delve više. Pogledajte skrivanje dokumenata iz usluge Delve.

Za više informacija o Delvepotražite u članku Office Delve za Office 365 administratore

Napomena:  Nisu sve opcije dostupne u sistemu SharePoint Online.

Kada kreirate novo upravljano svojstvo u sistemu SharePoint Online, ono će imati neka ograničenja. Na primer, tip svojstva može biti samo Tekst ili Da/ne i ono ne može suziti obim pretrage niti se može sortirati.

Ukoliko vam treba svojstvo drugačijeg tipa ili neko koje ima različite karakteristike od onog koje je dostupno, pratite korake u odeljku Kreiranje upravljanog svojstva preimenovanjem postojećeg.

 1. Da biste otišli na stranicu "šema pretrage" zakupca ili kolekciju lokacija:

  Idite na stranicu "šema pretrage" za zakupca

  1. Prijavite se u Office 365.

  2. Izaberite stavku administrator , a zatim kliknite na dugme SharePoint. Sada ste u SharePoint centru administracije.

  3. Kliknite na dugme Pretraži, a zatim izaberite stavku Upravljanje šemom pretrage na administrativnoj stranici za pretragu.

  Idite na stranicu "šema pretrage" za kolekciju lokacija

  1. Na svojoj lokaciji idite na postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ i zatim izaberite stavku Postavke lokacije.

  2. Kliknite na dugme Šema za pretraživanje u okviru Administracija kolekcije lokacija.

 2. Kliknite na dugme upravljanih svojstava.

 3. Kliknite na dugme Novo upravljano svojstvo na stranici Upravljana svojstva .

 4. Otkucajte ime novog upravljanog svojstva u polju ime svojstva u odeljku ime i opis . Otkucajte opis ako želite.

 5. U odeljku Tip izaberite jednu od dostupnih opcija za svojstvo:

  • Da/ne

  • Tekst

 6. U odeljku Glavne karakteristike izaberite jednu ili nekoliko od dostupnih opcija.

 7. U odeljku Mapiranja sa popisanim svojstvima kliknite na dugme Dodaj mapiranje.

 8. U dijalogu izbor popisanog svojstva odaberite popisano svojstvo za mapiranje sa upravljanim svojstvom, a zatim kliknite na dugme U redu. Ponovite ovaj korak ako želite da mapirate više popisanih svojstava sa istim upravljanim svojstvom.

 9. U odeljku Mapiranja sa popisanim svojstvima navedite da li želite da uključite:

  • Sav sadržaj iz svih popisanih svojstava mapiranih sa ovim upravljanim svojstvom

  • Sadržaj iz prvog popisanog svojstva koje nije prazno i opcionalno, kojim redom

 10. Kliknite na dugme U redu.

 1. Da biste otišli na stranicu "šema pretrage":

  Za zakupca

  1. Prijavite se u Office 365.

  2. Izaberite stavku administrator , a zatim kliknite na dugme SharePoint. Sada ste u SharePoint centru administracije.

  3. Kliknite na dugme Pretraži, a zatim izaberite stavku Upravljanje šemom pretrage na administrativnoj stranici za pretragu.

  Da biste otišli na stranicu "šema pretrage":

  Za kolekciju lokacija

  1. Na lokaciji, kliknite na dugme postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ , a zatim izaberite stavku Postavke lokacije.

  2. Kliknite na dugme Šema za pretraživanje u okviru Administracija kolekcije lokacija.

 2. Na stranici upravljana svojstva pronađite nekorišćene upravljanog svojstva. Tako što ćete nekorišćene, možemo znači da je svojstvo nije mapirano popisanog svojstva: Mapirani popisana svojstva kolona je prazan. Pogledajte tabelu Podrazumevana nekorišćena i kontrolisana svojstva za više detalja.

  Važno: Da biste svojstvo kasnije mogli da koristite kao alatku za sužavanje obima pretrage, odaberite upravljano svojstvo koje je označeno sa Pročisti.

 3. Postavite pokazivač na upravljano svojstvo, kliknite na strelicu, a zatim izaberite stavku Uredi/mapiraj svojstvo.

 4. Na stranici „Uređivanje kontrolisanog svojstva“ u okviru Glavne karakteristike, u odeljku Pseudonim unesite novo ime za svojstvo u polje Pseudonim.

 5. U odeljku Mapiranja sa popisanim svojstvima kliknite na dugme Dodaj mapiranje.

 6. Na stranici „Izbor popisanog svojstva“ izaberite popisano svojstvo za mapiranje sa upravljanim svojstvom i kliknite na dugme U redu. Ponovite ovaj korak da biste mapirali više popisanih svojstava sa ovim upravljanim svojstvom.

 7. Kliknite na dugme U redu.

  Važno:  Kada na ovaj način kreirate novo upravljano svojstvo, biblioteka ili lista koje će koristiti alatku za sužavanje obima pretrage moraju biti ponovo popisane i ponovo indeksirane da bi se svojstvo pojavilo kao opcija u konfiguraciji sužavanja obima pretrage. Pogledajte odeljak Zahtevanje ponovnog indeksiranja biblioteke dokumenata ili liste.

 1. Da biste otišli na stranicu "šema pretrage":

  Za zakupca

  1. Prijavite se u Office 365.

  2. Izaberite stavku administrator , a zatim kliknite na dugme SharePoint. Sada ste u SharePoint centru administracije.

  3. Kliknite na dugme Pretraži, a zatim izaberite stavku Upravljanje šemom pretrage na administrativnoj stranici za pretragu.

  Da biste otišli na stranicu "šema pretrage":

  Za kolekciju lokacija

  1. Na lokaciji, kliknite na dugme postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ , a zatim izaberite stavku Postavke lokacije.

  2. Kliknite na dugme Šema za pretraživanje u okviru Administracija kolekcije lokacija.

 2. Na kartici Upravljana svojstva vidite sva upravljana svojstva, postavke upravljanih svojstava i popisana svojstva sa kojima su mapirana.

 3. Kliknite na dugme Popisana svojstva da biste pogledali popisana svojstva i upravljana svojstva sa kojima su mapirana.

 4. Kliknite na dugme Kategorije da biste pogledali kategorije popisanih svojstava.

Napomena:  Nisu sve opcije dostupne u sistemu SharePoint Online.

Uređivanje upravljanog svojstva

 1. Da biste otišli na stranicu "šema pretrage":

  Za zakupca

  1. Prijavite se u Office 365.

  2. Izaberite stavku administrator , a zatim kliknite na dugme SharePoint. Sada ste u SharePoint centru administracije.

  3. Kliknite na dugme Pretraži, a zatim izaberite stavku Upravljanje šemom pretrage na administrativnoj stranici za pretragu.

  Da biste otišli na stranicu "šema pretrage":

  Za kolekciju lokacija

  1. Na lokaciji, kliknite na dugme postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ , a zatim izaberite stavku Postavke lokacije.

  2. Kliknite na dugme Šema za pretraživanje u okviru Administracija kolekcije lokacija.

 2. Pronađite upravljano svojstvo koje želite da uredite u koloni Ime svojstva na kartici Upravljana svojstva ili otkucajte ime u polje Filter .

 3. Postavite pokazivač na upravljano svojstvo na listi, kliknite na strelicu i zatim izaberite stavku Uredi/mapiraj svojstvo.

 4. Uredite postavke na stranici " Uređivanje upravljanog svojstva ", a zatim kliknite na dugme u redu.

 1. Da biste otišli na stranicu "šema pretrage":

  Za zakupca

  1. Prijavite se u Office 365.

  2. Izaberite stavku administrator , a zatim kliknite na dugme SharePoint. Sada ste u SharePoint centru administracije.

  3. Kliknite na dugme Pretraži, a zatim izaberite stavku Upravljanje šemom pretrage na administrativnoj stranici za pretragu.

  Da biste otišli na stranicu "šema pretrage":

  Za kolekciju lokacija

  1. Na lokaciji, kliknite na dugme postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ , a zatim izaberite stavku Postavke lokacije.

  2. Kliknite na dugme Šema za pretraživanje u okviru Administracija kolekcije lokacija.

 2. Na kartici Upravljana svojstva pronađite upravljano svojstvo koje želite da izbrišete ili unesite njegovo ime u polje Filter.

 3. Postavite pokazivač na upravljano svojstvo koje želite da izbrišete, kliknite na strelicu, a zatim izaberite stavku Izbriši.

 4. Kliknite na dugme U redu.

  Važno: Ukoliko izbrišete upravljano svojstvo:

  • Korisnici ne mogu pretraživati po tom svojstvu.

  • Pravilo za upit koje koristi svojstvo više ne radi.

  • Prilagođeni veb segment koji koristi svojstvo više ne radi.

 1. Da biste otišli u šemi pretrage:

  Za zakupca

  1. Prijavite se u Office 365.

  2. Izaberite stavku administrator , a zatim kliknite na dugme SharePoint. Sada ste u SharePoint centru administracije.

  3. Kliknite na dugme Pretraži, a zatim izaberite stavku Upravljanje šemom pretrage na administrativnoj stranici za pretragu.

  Da biste otišli u šemi pretrage:

  Za kolekciju lokacija

  1. Na lokaciji, kliknite na dugme postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ , a zatim izaberite stavku Postavke lokacije.

  2. Kliknite na dugme Šema za pretraživanje u okviru Administracija kolekcije lokacija.

 2. Odaberite stavku Popisana svojstva.

 3. Na stranici „Popisana svojstva“ pronađite popisano svojstvo koje želite da mapirate sa upravljanim svojstvom ili unesite njegovo ime u polje Popisana svojstva u okviru Filteri.

 4. Postavite pokazivač na popisano svojstvo koje želite da mapirate, kliknite na strelicu, a zatim izaberite stavku Uredi/mapiraj svojstvo.

 5. Na stranici „Uređivanje popisanog svojstva“ u odeljku Mapiranja sa kontrolisanim svojstvima kliknite na dugme Dodaj mapiranje.

 6. U dijalogu izbor upravljanog svojstva izaberite upravljano svojstvo za mapiranje sa popisanim svojstvom i kliknite na dugme U redu. Ponovite ovaj korak da biste mapirali više upravljanih svojstava sa ovim popisanim svojstvom.

 7. U odeljku Uključi u indeks za pretraživanje čitavog teksta potvrdite izbor u polju za potvrdu ukoliko želite da uključite sadržaj ovog popisanog svojstva u indeks za pretraživanje čitavog teksta.

 8. Kliknite na dugme U redu.

 1. Da biste otišli u šemi pretrage:

  Za zakupca

  1. Prijavite se u Office 365.

  2. Izaberite stavku administrator , a zatim kliknite na dugme SharePoint. Sada ste u SharePoint centru administracije.

  3. Kliknite na dugme Pretraži, a zatim izaberite stavku Upravljanje šemom pretrage na administrativnoj stranici za pretragu.

  Da biste otišli u šemi pretrage:

  Za kolekciju lokacija

  1. Na lokaciji, izaberite stavku postavke, a zatim izaberite stavku Postavke lokacije.

  2. Kliknite na dugme Šema za pretraživanje u okviru Administracija kolekcije lokacija.

 2. Odaberite stavku Kategorije.

 3. Na stranici „Kategorije“ pronađite kategoriju popisanog svojstva koji želite da pogledate ili uredite.

 4. Uradite nešto od sledećeg:

  1. Kliknite na kategoriju popisanog svojstva na stranici „Kategorije“ da biste pogledali koja popisana svojstva pripadaju kategoriji i sa kojim upravljanim svojstvima su mapirana.

  2. Postavite pokazivač na kategoriju popisanog svojstva koju želite da uredite, kliknite na strelicu, a zatim izaberite stavku Uredi kategoriju da biste uredili kategoriju.

Ako ne želite dokumenta koji će se pojaviti u Delve, možete da kreirate kolonu lokacije HideFromDelve tipa Da/ne. Ova kolona lokacije kreira novu popisanog svojstva, ows_HideFromDelve, koji se automatski mapira sa HideFromDelve upravljana svojstva.

Dodavanje kolone lokacije u biblioteku ili listu gde je dokument uskladišten

 1. Prijavite se kao administrator kolekcije lokacija i idite na lokaciju na kojoj je sačuvan dokument koji želite da sakrijete iz usluge Delve.

 2. Na traci kliknite na karticu Lista ili Biblioteka.

 3. U grupi Upravljanje prikazima kliknite na dugme Kreiraj kolonu .

 4. U polju ime kolone u odeljku ime i tip otkucajte HideFromDelve , a zatim izaberite da/ne (polje za potvrdu).

  Važno: Kliknite na dugme ne u padajućem meniju Podrazumevana vrednost u odeljku Dodatne postavke kolone . Ako izaberete da, svi novi dokumenti će biti skrivena od Delve.

 5. Uradite nešto od sledećeg:

  • Za SharePoint 2016 ili SharePoint Online, opozovite izbor u polju za potvrdu Dodaj u svim tipovima sadržaja .

  • Za SharePoint 2013, opozovite izbor u polju za potvrdu Dodaj u podrazumevani prikaz .

 6. Kliknite na dugme U redu.

Označite dokument koji želite da sakrijete iz Delve

 1. Idite na lokaciju na kojoj je sačuvan dokument koji želite da sakrijete iz usluge Delve.

 2. Pronađite dokument koji želite da sakrijete u biblioteku ili listu, kliknite na dugme Uredi svojstva i potvrdite HideFromDelve.

 3. Kliknite na dugme U redu.

Posle narednog planiranog popisivanja ili nakon što zatražite ponovno indeksiranje biblioteke dokumenata ili liste, dokument se sakriva iz usluge Delve. Ako želite da se dokument ponovo prikaže u Delve, opozovite izbor HideFromDelve kolone za skriveni dokument.

 1. Na svojoj lokaciji idite na listu ili biblioteku gde ste dodali novo svojstvo i kliknite na naslov. Trebalo bi da vidite biblioteku ili listu kartice.

 2. Na traci izaberite karticu Biblioteka ili karticu Lista.

 3. U odeljku postavke izaberite stavku Postavke biblioteke ili Postavke liste .

 4. Na stranici „Postavke“, u okviru Opšte postavke odaberite stavku Više opcija za postavke.

 5. Pomerite se nadole do stavki Ponovo indeksiraj biblioteku dokumenata ili Ponovo indeksiraj listu i kliknite na dugme. Ceo sadržaj biblioteke dokumenata ili liste će biti ponovo indeksiran tokom narednog planiranog popisivanja.

  Napomena: Ovo može dovesti do velike Učitaj na sistem pretrage, zato obavezno ponovo da indeksirate samo nakon što ste izvršili sve promene koje želite da se ponovo indeksirane.

Srodne teme

Pregled popisanih i upravljanih svojstava u sistemu SharePoint Server 2013
Pregled šeme pretrage u sistemu SharePoint Server
ručno Zahtevanje popisivanja i ponovno indeksiranje lokacije

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×