Upoznajte Yammer

Yammer je privatna društvena mreža koja vam pomaže da se povežete sa pravim ljudima, delite informacije u timovima i organizujete se oko projekata. Samo vaše kolege mogu da se pridruže, tako da je komunikacija u usluzi Yammer bezbedna i vidljiva samo ljudima u organizaciji.

Yammer je Microsoft preduzeće, ali još nije potpuno integrisano u Office 365. Kada pokrenete Yammer iz usluge Office 365, bićete preusmereni na lokaciju yammer.com. Prijavite se pomoću Yammer korisničkog imena i lozinke ili kreirajte nalog pomoću korporativne e-adrese.

Snimak ekrana Yammer.com matične stranice

Saveti: 

Hajde da započnemo

Želite vođeni obilazak? Pogledajte ovaj Yammer 101 video.

Neke brze savete pronaći ćete u sledećoj tabeli. Ako vam je potrebno detaljnije objašnjenje, pogledajte članak Radite kao mreža uz Yammer.

Savet

Kako funkcioniše…

Potražite…

Pridružite se grupi

Grupe su sjajan način da nešto uradite sa timom ili ostanete obavešteni o nekoj temi. Grupa „Čitavo preduzeće“ je podrazumevana grupa u kojoj svi objavljuju – vi ste automatski deo te grupe. Javnim grupama možete da se pridružite, u privatnu grupu mora neko da vas pozove. Kad kreirate novu grupu, možete odabrati da je učinite javnom ili privatnom. Kliknite na vezu „Grupe“ da biste pronašli grupe kojima želite da se pridružite ili da biste kreirali novu grupu.

Snimak ekrana Yammer navigacije sa istaknutom vezom „Grupe“

Pratite neku osobu

Kad pratite osobu na mreži Yammer, to znači da želite da vidite poruke od te osobe u svom feedu. Osobe možete tražiti po imenu pomoću polja za pretragu, a možete i da pregledate feed „Čitavo preduzeće“ i počnete da pratite nekoga ko objavljuje o stvarima koje vas zanimaju.

Snimak ekrana usluge Yammer sa istaknutim dugmetom „Prati“

Odgovorite na razgovor

Odgovaranje na poruke je suštinski deo onoga što čini Yammer korisnim. Kad odgovorite na poruku, Yammer započinje konverzaciju. To olakšava praćenje onoga što svi govore. Da biste odgovorili na poruku, kliknite na dugme Odgovori u okviru poruke i pojaviće se okvir za odgovor.

Snimak ekrana usluge Yammer sa istaknutim dugmetom „Odgovori“

Iskažite da vam se sviđa nečija poruka

Kada izaberete stavku Sviđa mi se za poruku, osoba koja je objavila poruku dobiće obaveštenje da vam se poruka sviđa. Koristite sviđanja da biste naznačili da se slažete sa idejom, potvrđujete da ste videli poruku ili samo da biste obavestili nekoga da vam se sviđa to što govori.

Snimak ekrana usluge Yammer sa istaknutim dugmetom „Sviđa mi se“

Proverite prijemno poštansko sanduče

Prijemno poštansko sanduče je mesto na kojem možete da prikažete sve razgovore koji su vam najvažniji, upravljate njima i odredite prioritete na mreži Yammer. Prijemno poštansko sanduče sadrži poruke koje pratite. To obuhvata privatne poruke, objave i razgovore u kojima ste učestvovali ili u kojima ste @pomenuti. Možete izabrati i da pratite sve razgovore koje želite tako što ćete izabrati stavku Još i odabrati stavku Prati u prijemnom poštanskom sandučetu.

Snimak ekrana Yammer prijemnog poštanskog sandučeta sa istaknutom ikonom koverte

Pridružite se razgovoru

Feed je vaše čvorište za informacije. Postoje tri prikaza feeda koje možete menjati:

  • Vrh    Ovo je feed razgovora koji su vam najbitniji, na osnovu onoga što pratite i na osnovu interakcija sa sadržajem mreže Yammer.

  • Svi    Ovo su svi razgovori kojima imate pristup u okviru mreže preduzeća.

  • Praćenje    Ovo su razgovori koje aktivno pratite, uključujući i razgovore u kojima su vaši pratioci učestvovali ili koji im se sviđaju, razgovore koji su označeni temom koju pratite i razgovore koji su objavljeni u nekoj od vaših grupa.

Snimak ekrana Yammer veb lokacije sa ružičastim okvirom koji ističe preklopne prikaze „Najvažnije“, „Sve“ i „Praćenje“

Da li ste koristili SharePoint feed za vesti?

Ne brinite. Feed za vesti nije nestao. Vaša organizacija je samo zamenila feed za vesti vezom ka usluzi Yammer. I dalje možete da pristupite feedu za vesti sa stranice Lokacije i možete da nastavite sa praćenjem SharePoint lokacija, dokumenata i oznaka koje se tamo nalaze. Međutim, više ne možete da pošaljete poruku svima. Za slanje poruka čitavom preduzeću koristite Yammer.

Ako ste pratili osobe u sistemu SharePoint, ti kontakti se ne podešavaju automatski na mreži Yammer. Radimo na tome da pronađemo način za migraciju tih informacija u Yammer, ali još uvek nemamo dostupno rešenje.

Snimak ekrana stranice „Lokacije“ sa istaknutom vezom „Feed za vesti“

Takođe pogledajte

Office 365 Learning Center

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×