Upotreba programa Excel za otvaranje ili čuvanje radnog lista u formatu OpenDocument unakrsne tabele (.ods)

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada instalirate Microsoft Office 2007 servisni paket 2 (SP2), možete da otvarate i čuvate datoteke u formatu OpenDocument unakrsne tabele (.ods) koji koriste neke aplikacije za unakrsne tabele kao što su OpenOffice.org Calc i Google Docs.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Otvaranje OpenDocument unakrsne tabele u programu Excel

Čuvanje Excel datoteke u formatu OpenDocument unakrsne tabele

Više informacija o OpenDocument formatu

Otvaranje OpenDocument unakrsne tabele u programu Excel

  1. Kliknite na Dugme Microsoft Office Slika Office dugmeta , a zatim kliknite na dugme Otvori.

  2. Kliknite na datoteku koju želite da otvorite, a zatim kliknite na dugme Otvori.

Napomena: Kada datoteku OpenDocument unakrsne tabele otvorite u programu Excel 2007, ona možda neće imati isto oblikovanje kakvo je imala u originalnoj aplikaciji u kojoj je kreirana. Do toga dolazi zbog razlika između aplikacija koje koriste OpenDocument format.

Vrh stranice

Čuvanje Excel datoteke u formatu OpenDocument unakrsne tabele

Važno: Ako želite da zadržite Excel verziju datoteke, prvo morate sačuvati datoteku kao Excel datoteku, na primer u .xlsx formatu datoteke, a zatim je ponovo sačuvajte u formatu OpenDocument unakrsne tabele (.ods).

  1. Kliknite na Dugme Microsoft Office Slika Office dugmeta i izaberite stavku Sačuvaj kao.

  2. Izaberite stavku OpenDocument unakrsna tabela.

Vrh stranice

Više informacija o OpenDocument formatu

Kada otvorite ili sačuvate radni listovi u formatu OpenDocument unakrsne tabele (.ods), neka oblikovanja mogu se izgubiti. Ovo je zbog različite funkcije i opcije, kao što su oblikovanje i tabela koja podrška za OpenDocument unakrsne tabele aplikacije i Excel 2007 . Više informacija o razlikama između formata OpenDocument unakrsne tabele i Excel 2007 formata potražite u članku razlike između formata OpenDocument unakrsne tabele (.ods) i Excel Online (.xlsx) formata.

Savet: Pre nego što datoteku pošaljete nekom drugom, možda ćete želeti da tu datoteku zatvorite i ponovo otvorite da biste videli kako ona izgleda u formatu OpenDocument unakrsne tabele (.ods). Da biste uporedili Excel 2007 format datoteke sa formatom OpenDocument unakrsne tabele, prvo sačuvajte datoteku u Excel 2007 formatu, a zatim otvorite Excel 2007 verziju i verziju OpenDocument unakrsne tabele i vizuelno pregledajte razlike između datoteka.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×