Upotreba e-pošte u programu Outlook Web App pomoću čitača ekrana

Outlook Web App radi u pregledaču i omogućava vam da dobijete e-poštu kad god ste na mreži. Prečice sa tastature i navigacija za online iskustvo se razlikuju od Outlook radne površine. Ako koristite čitač ekrana, ovaj članak može pomoći.

Možda želite da koristite Light verziju Outlook Web App. Ima jednostavan HTML interfejs koji neki ljudi preferiraju kada koriste čitač ekrana. Za više informacija o Light verziji Outlook Web App, pogledajte Outlook Web App Light.

Informacije u ovom članku funkcionišu samo sa standardnom verzijom Outlook Web App. Ne odnose se na Light verziju.

Ovaj članak se odnosi na Outlook Web App koji koristi organizacija koja upravlja serverima e-pošte koji koriste Exchange Server 2013 ili 2010. Ako koristite Office 365 ili Exchange Server 2016, program e-pošte je Outlook na vebu. Pomoć u vezi sa programom Outlook na vebu potražite u članku Dobijanje pomoći za Outlook na vebu.

Dobrodošli u Outlook Web App. Još uvek radimo na izradi Outlook Web App koliko god je dostupno.

 • Ako koristite JAWS, dobićete najbolje iskustvo za sve zadatke ako isključite virtuelni kursor računara osim kada čitate tekst poruke.

 • Kada želite da pročitate tekst poruke, uključite JAWS virtuelni kursor računara i izaberite r dok ne stignete na područje stranice koja sadrži poruku.

Stranica e-pošte Outlook Web App ima tri panela pod banerom i traku sa alatkama: okno sa fasciklama, okno liste poruka i okno za očitavanje. Traka sa alatkama je između banera i tri panela.

Možete da koristite taster Tab za premeštanje različitih elemenataOutlook Web App stranice.

Pored toga, možete koristitiCtrl+F6 za navigaciju koristeći ARIA orijentire. Ctrl+F6 prelazi na sledeći orijentir, Shift+Ctrl+F6 vraća se nazad. Orijentiri koji se koriste u Outlook Web App e-pošti su:

 • Pokretanje Office 365 aplikacije

 • Pretraga

 • Traka sa alatkama

 • Lista poruka

 • Okno za čitanje

Za najbolje dostupno iskustvo pri radu sa e-poštom u Outlook Web App, preporučujemo da isključite okno za čitanje pre nego što počnete da čitate Vaše poruke. Ovo pojednostavljuje navigaciju i kontrolu liste poruka.

Da biste isključili okno za čitanje

 1. Izaberite Kombinaciju tastera Ctrl+F6 dok ne dođete do Office 365 pokretanje aplikacija.

 2. Izaberite taster Tab dok ne dođete do dugmeta Postavke a zatim izaberite taster Enter da biste otvorili meni Postavke.

 3. Koristite taster Strelica nadole da biste se premestili kroz meni na Opcije, a zatim pritisnite taster Enter da biste otvorili okno Opcije .

 4. U oknu Opcije obično se stigne na čvor Prečice u stablu. Ako ste stigli u neki drugi čvor, koristite taster Tab ili kombinaciju tastera Shift+Tab da biste prešli na čvor Prečice.

 5. Izaberite taster Tab da biste prešli na okno Prečice za najčešće korišćene opcije .

  Izaberite taster Tab dok ne dođete do Promene rasporeda u oknu za čitanje a zatim pritisnite taster Enter.

 6. Koristite taster Tab da biste se premestili kroz opcije radio dugmeta dok ne čujete Sakrijte okno za čitanje a zatim koristite Razmaknicu da biste ga izabrali.

 7. Kada napravite izbor, koristite Kombinaciju tastera Ctrl+F6 da biste prešli na dugme Sačuvaj i izaberite ga. Takođe možete da koristite taster Tab da biste izabrali Odbaci.

 8. Koristite Kombinaciju tastera Ctrl+F6 dok ne dođete do dugmeta Opcije a zatim priisnite Enter da biste se vratili u prijemno poštansko sanduče.

Lista sa porukama na Outlook Web App je jednostavna lista. Koristite tastere sa strelicama nagore i nadole da biste prešli sa jedne poruke na drugu.

 • Koristite Enter da biste otvorili poruku i pročitali je.

 • Koristite taster ESC da biste se vratili na listu poruka.

Da biste pročitali tasterske prečice za Outlook Web App, idite na Tasterske prečice u programu Outlook na vebu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×