Upotreba biblioteke slajdova za deljenje i ponovnu upotrebu PowerPoint slajdova

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da delite i ponovo koristi slajdove pojedinačne PowerPoint tako što ćete ih uskladištiti u biblioteci slajdova na serveru sa sistemom Office SharePoint Server 2007 ili Microsoft SharePoint Server 2010. Ili bilo kog kolege koje imaju pristup biblioteke slajdova, možete da dodate slajdova u biblioteku slajdova, Umetanje slajdova iz biblioteke slajdova u prezentaciju, izvršite promene na slajdovima u biblioteku slajdova, prati promene koje su izvršene na slajd i pronašli najnovije verzija slajda.

Više informacija o tome kako da podesite biblioteke slajdova potražite u članku Kreiranje biblioteke slajdova.

Važno: 

 • Da skladištite, delite i ponovo koristi slajdove u biblioteci slajdova, računar mora biti pod Microsoft Office PowerPoint 2007, PowerPoint 2010 ili PowerPoint 2013, a on mora biti povezan sa serveru sa sistemom Office SharePoint Server 2007 ili Microsoft SharePoint Server 2010. Ako ne znate da li je računar povezan sa SharePoint serverom, obratite se administratoru servera.

 • Da biste dodali jedan ili više slajdova iz drugoj prezentaciji datoteke koja se nalazi na računaru ili deljenog mrežnog resursa, pogledajte članak ponovno korišćenje slajdova iz druge datoteke prezentacije.

Biblioteke slajdova su uvedene u Microsoft Office 2007 da biste dozvolili da delite slajdove. Sada Office ima koautorstva funkcija koja služi kao alternativu biblioteke slajdova. Ako želite da delite slajdove sada, preporučujemo da koristite za deljenje i koautorstva funkcijama u programu PowerPoint da biste to uradili.

Biblioteke slajdova su zastareli funkcija SharePoint. SharePoint 2016 ne mogu da biblioteke slajdova.

Dodavanje nekog od slajdova u biblioteku slajdova

Napomena: Pre nego što možete da objavite slajdove u biblioteci slajdova, morate da kreirate biblioteku slajdova na serveru sa sistemom SharePoint 2010 ili SharePoint 2007. Da biste kreirali biblioteku slajdova, pogledajte pomoć za SharePoint.

 1. Otvorite prezentaciju koja sadrži slajdove koje želite da objavite u biblioteci slajdova.

 2. Na kartici datoteka kliknite na dugme da biste sačuvali & Pošalji, a zatim dvaput kliknite na Objavi slajdove.

  Dijalog „Objavljivanje slajdova“

  Napomena: U programu PowerPoint 2007, kliknite na Dugme Microsoft Office Slika dugmeta pokazivač na stavku objavljivanjei zatim kliknite na dugme Objavi slajdove.

 3. U dijalogu Objavljivanje slajdova potvrdite izbor u polju za potvrdu pored slajdova koje želite da objavite u biblioteci slajdova.

  Da biste izabrali sve slajdove, izaberite stavku Izaberi sve.

 4. U okviru Ime datoteke, uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste preimenovali jednu ili više datoteka slajda, kliknite na ime postojeće datoteke, a zatim otkucajte novo ime.

  • Da biste zadržali podrazumevane slajd imena datoteka, pređite na korak 5.

   Napomena: PowerPoint automatski imenuje svaku datoteku slajda koristeći ime prezentacije i jedinstveni identifikacioni (ID) broja kao podrazumevano ime datoteke. Ako se premeštate slajdove, ID brojevi slajda više neće pojavljivati u redosledu.

 5. U okviru Opis, kliknite i otkucajte opis datoteke slajda.

 6. Objavljivanje na listi, unesite ili kliknite na lokaciju biblioteke slajdova koje želite da objavite slajdove i zatim kliknite na dugme Objavi.

Vrh stranice

Dodavanje slajdova iz biblioteke slajdova u prezentaciju

 1. Otvorite prezentaciju u koju želite da dodate slajd.

 2. Na kartici Početak , u grupi Slajdovi kliknite na strelicu u okviru Novi slajd, a zatim kliknite na dugme Ponovo koristi slajdove.

 3. U oknu Ponovo koristi slajdove , kliknite na dugme Otvori u biblioteci slajdova. U dijalogu Izaberite biblioteku slajdova kliknite na biblioteku slajdova koje želite, a zatim izaberite stavku Izaberi. Ili kliknite na dugme Pregledaj da biste pronašli biblioteku slajdova.

 4. Na listi Svi slajdovi izaberite slajd na koji želite da dodate.

  Da biste videli veću sličicu slajda, postavite pokazivač na slajdu.

 5. Da biste dodali još slajdova iz biblioteke slajdova u prezentaciju, ponovite korake 3 i 4.

Napomena: Ako želite da budete obavešteni kada neko promeni slajd koji ste dodali na svoju prezentaciju iz biblioteke slajdova, na dnu okna Ponovo koristi slajdove kliknite na slajd, a zatim potvrdite izbor u polju Pokaži mi promene na ovaj slajd .

Vrh stranice

Proveri da li postoje promene na slajdovima dodali iz biblioteke slajdova

 1. Otvorite prezentaciju koja sadrži slajdove koje ste prvobitno dobili iz biblioteke slajdova na serveru.

  Pojaviće se dijalog Provera da li postoje ispravke slajda da biste obaveštava da prezentacija sadrži neke slajdove povezane sa bibliotekom slajdova. Dijalog vam pruža opciju da biste proverili promene na tim slajdovima.

  Dijalog „Provera da li postoje ažurirani slajdovi“

 2. U dijalogu Proverite da li postoje ispravke slajda izaberite stavku Proveri.

 3. Uradite nešto od sledećeg:

  • Ako nema slajdova u prezentaciji da biste ažurirali, pojavljuje se poruka postoji nema ažuriranih slajdova u ovom trenutku, kliknite na dugme u redu . Kliknite na dugme u redu.

  • Ako se pojavi dijalog Potvrda ažuriranja slajdova , koja prikazuje sličicu slajda u prezentaciji i slajda iz biblioteke slajdova, uporedite ih, a zatim uradite nešto od sledećeg:

   • Da biste zamenili lokalni slajd sa promenjenim slajdova iz biblioteke slajdova, kliknite na dugme Zameni.

   • Da biste dodali promenjeni slajd u prezentaciju tako da možete da uporedite dve slajdove više pažljivo, kliknite na dugme Dodaj.

   • Da biste preskočili Dodavanje novu verziju slajda u prezentaciji, kliknite na dugme Preskoči.

    Napomena: Dodavanje umeće ažurirani slajd iza stare u prezentaciji.

Vrh stranice

Pregled skladištenje i ponovno korišćenje sadržaja slajda

Biblioteke slajdova dozvolili vi i druge osobe u vašoj organizaciji da biste kreirali centralnu lokaciju za čuvanje, skladištenje i deljenje slajdove. Kada objavite slajda u biblioteci slajdova, možete ga učiniti dostupnim da se koristi u sve prezentacije, svako ko može da pristupi biblioteku slajdova.

Takođe možete da primate ispravke u prezentaciju slajd koji je umetnut iz biblioteke slajdova, svaki put kada neko da unesete promene originalni slajd. Svaki put kada otvorite prezentaciju koja sadrži taj slajd PowerPoint obaveštava se ako slajd ažuriran i pruža priliku da zanemarite ispravku, upit za Dodavanje novog slajda na zastareli slajd ili zastareli slajd zamenite ažuriranim.

Kada promenite postojeći slajd u biblioteci slajdova, SharePoint Server 2010 automatski vremena oznake i provere datoteka se vama, a zatim vreme markice i ponovo u kada završite. SharePoint Server ima mogućnost kreiranja verzija koje možete da koristite za praćenje istorije sve promene napravljene na slajd. Da biste iskoristili prednosti mogućnost za kreiranje verzija biblioteke slajdova, pogledajte pomoć za SharePoint.

Da biste pronašli najnoviju verziju slajda u biblioteci slajdova, jednostavno filtrirate i sortirate listu biblioteke slajdova. Da biste saznali kako da pronađete najnoviju verziju slajda, pogledajte pomoć za SharePoint.

PowerPoint 2010 automatski pamti lokacije više biblioteka slajdova tako da možete lako da ih pronađete.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×