Upoređivanje dve verzije baze podataka (poređenje baza podataka)

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Pretpostavimo dizajn Microsoft Access baze podataka na radnoj površini promenila (nove ili izmenjene tabele, upite, svojstva polja, obrasce ili izveštaje) i želite da biste videli istoriju ove promene. Ako koristite Office 2013 Professional Plus, Microsoft Office 2016 Professional ili Office 365 ProPlus, morate da uporedite baze podataka. Poređenje baza podataka možete da koristite da biste uporedili jedne verzije na Pristup bazi podataka u drugu. Videćete razlika, kao što su nove ili promenjene tabela, upita, polja, svojstva polja i tako dalje, u SQL Server Reporting Services izveštaja koji možete da izvezete u Excel ili sačuvate u PDF formatu.

Napomena: Ne možete da koristite bazu podataka poređenje sa Access Veb aplikacije.

U ovom članku

Uporedite dve Access baze podataka

Kreiranje rezervne kopije verzije baze podataka

Da li ste dobili na „nije moguće otvoriti Access baze podataka” poruka o grešci.

Da li dobijate poruku o grešci „Neobrađeni izuzetak”?

Uporedite dve Access baze podataka

 1. Otvorite bazu podataka uporedi 2013 ili poređenje baza podataka 2016. Videćete jednostavne dijalog koji ima dve kartice: Podešavanje i rezultate.

 2. Na kartici " Podešavanje " pored polja za Poređenje , koristite na dugme Potraži Dugme „Pregledaj“ da biste pronašli bazu podataka koju želite da koristite kao „osnovni podaci” (ili starije verzije). Kada pronađete datoteku koju želite, kliknite na dugme otvoren.
  Compare and To boxes, and report options

 3. Pored polju, kliknite na dugme Potraži Dugme „Pregledaj“ da biste pronašli bazu podataka koja je „promenjene” (ili najnovija verzija).

 4. U polju Opcije izveštaja odaberite opciju objekata baze podataka (tabele, upite, makroe, module, izveštaji, obrasci ili stranice) koje želite u poređenju potvrđivanjem izbora u poljima za potvrdu pored sebe.

 5. U odeljku Izveštaja vrednosti , odaberite punu ili kratak da biste naveli kako detaljne koji želite da se rezultati.

 6. Kliknite na dugme Poređenje da biste pokrenuli poređenja.

Završetku poređenje, SQL Server Reporting Services izveštaj se otvara na ekranu. Možete da izvezete ovaj izveštaj u Excel ili sačuvate izveštaj u PDF formatu.

Vrh stranice

Kreiranje rezervne kopije verzije baze podataka

Najbolji način za praćenje promena dizajna u bazu podataka na radnoj površini je tako što ćete sačuvati jednu ili više verzija pravljenja rezervne kopije. Pravljenje rezervne kopije baze podataka je drugačiji proces od samo čuvanja kopije.

 1. Kliknite na dugme datoteka > Sačuvaj kao.

 2. U okviru Sačuvaj bazu podataka kao > Više opcija , kliknite na dugme Napravi rezervnu kopiju baze podataka.

Rezervna kopija se čuva sa godinu, mesec i datum dodaje ime datoteke. Ako sačuvate više rezervnih kopija na isti dan, sa donja crta i neki broj u zagradama se dodaje nakon datuma. Više rezervne kopije baze podataka koja se zove Inventory.accdb iz jednog dana (3/13/2012) može izgledati ovako:

 • _2012_03_13.accdb zaliha

 • .Accdb zaliha _2012_03_13_ (1)

 • .Accdb zaliha _2012_03_13_ (2)

U starijim verzijama programa Access, rezervna kopija se čuva sa isti obrazac ime datoteke kao Access 2013 ili Access 2016. Da biste pronašli komandu Napravi rezervnu kopiju baze podataka u starijim verzijama programa Access:

 • U programu Access 2010, kliknite na dugme datoteke > Čuvanje i objavljivanje > Više opcija > Napravi rezervnu kopiju baze podataka.

 • U programu Access 2007, kliknite na Dugme "Office" > Upravljanje > Napravi rezervnu kopiju baze podataka.

 • U programu Access 2003 i starijim verzijama, kliknite na dugme datoteke > Napravi rezervnu kopiju baze podataka.

Vrh stranice

Da li ste dobili na „nije moguće otvoriti Access baze podataka” poruka o grešci.

Ako dobijete e „nije moguće otvoriti Access baze podataka” poruku o grešci, najverovatnije makar jedan od Stone baze podataka je zaštićena lozinkom. Kliknite na dugme u redu u dijalogu, a zatim unesite lozinku. U suprotnom, poređenje nije moguće pokrenuti.

Da biste saznali više o tome kako da uskladištite lozinke u poređenje baza podataka, pogledajte članak Upravljanje lozinkama koje se koriste za otvaranje datoteka za poređenje.

Vrh stranice

Da li dobijate poruku o grešci „Neobrađeni izuzetak”?

Ako dobijete poruku o grešci „Neobrađeni izuzetak” kada pokušate da koristite bazu podataka poređenje najverovatnije neke neophodne komponente nije instaliran na vašem računaru. Iako poređenje baza podataka je uključeno u Office 2013 Professional Plus, Microsoft Office 2016 Professional i Office 365 ProPlus, određeni preduslovi koje su neophodne za poređenje baze podataka da bi ispravno radila ne instaliraju se automatski. Više informacija potražite u članku Poređenje baza podataka za rešavanje problema: „Neobrađeni izuzetak” poruka o grešci.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×