Umetanje trenutnog imena Excel datoteke, putanje ili radnog lista u ćeliju

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Pretpostavimo da u izveštaj unakrsne tabele želite da dodate informacije o lokaciji radne sveske ili radnog lista kako biste mogli brzo da ih pronađete i identifikujete. Ovo možete uraditi ne nekoliko načina.

Umetanje trenutnog imena datoteke, kompletne putanje ka njoj i imena aktivnog radnog lista

U ćeliju, u kojoj želite da prikažete trenutno ime datoteke sa kompletnom putanjom ka njoj i ime trenutnog radnog lista, upišite ili nalepite sledeću formulu:

=CELL("filename")

Umetanje trenutnog imena datoteke i imena aktivnog radnog lista

Da biste prikazali trenutno ime datoteke i aktivnog radnog lista, upišite ili nalepite sledeću formulu u obliku formula niza:

=RIGHT(CELL("filename"),LEN(CELL("filename"))- MAX(IF(NOT(ISERR(SEARCH("\",CELL("filename"), ROW(1:255)))),SEARCH("\",CELL("filename"),ROW(1:255)))))

Napomene: 

  • Pritisnite kombinaciju tastera CTRL+SHIFT+ENTER da biste formulu uneli u obliku formule niza.

  • Formula kao rezultat daje ime radnog lista ukoliko je on sačuvan barem jedanput. Ako ovu formulu primenite na radni list koji nije sačuvan, ćelija za formulu ostaje prazna sve dok ne sačuvate radni list.

Umetanje samo trenutnog imena datoteke

Upišite ili nalepite sledeću formulu da biste u ćeliju umetnuli ime trenutne datoteke:

=MID(CELL("filename"),SEARCH("[",CELL("filename"))+1, SEARCH("]",CELL("filename"))-SEARCH("[",CELL("filename"))-1)

Napomena: Ako koristite ovu formulu u nesačuvane radnom listu, videćete grešku #VALUE! u ćeliji. Kada sačuvate radni list, grešku zamenjuje se ime datoteke.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×