Umetanje trenutnog imena Excel datoteke, putanje ili radnog lista u ćeliju

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Recimo da želite da dodate informacije u izveštaj unakrsne tabele koja potvrđuje lokaciju radne sveske ili radnog lista tako da možete brzo da pratite i da ga identifikujete. Postoji nekoliko načina možete da uradite ovaj zadatak.

Umetanje trenutnog imena datoteke, njegovu punu putanju i ime aktivnog radnog lista

Otkucajte ili nalepite sledeću formulu u ćeliju u kojoj želite da prikažete trenutno ime datoteke sa njegovu punu putanju i ime trenutnog radnog lista:

=CELL("filename")

Umetanje trenutnog imena datoteke i ime aktivnog radnog lista

Otkucajte ili nalepite sledeću formulu kao na formula niza da biste prikazali trenutno ime datoteke i ime aktivnog radnog lista:

=RIGHT(CELL("filename"),LEN(CELL("filename"))- MAX(IF(NOT(ISERR(SEARCH("\",CELL("filename"), ROW(1:255)))),SEARCH("\",CELL("filename"),ROW(1:255)))))

Napomene: 

  • Da biste uneli formulu kao formulu niza, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + SHIFT + ENTER.

  • Formula vraća ime radnog lista sve dok se bar jednom je sačuvana na radnom listu. Ako koristite ovu formulu na nesačuvane radnom listu, formule ćelije će ostati prazne dok ne sačuvate radni list.

Umetanje trenutnog imena datoteke samo

Otkucajte ili nalepite sledeću formulu da biste umetnuli ime trenutne datoteke u ćeliji:

=MID(CELL("filename"),SEARCH("[",CELL("filename"))+1, SEARCH("]",CELL("filename"))-SEARCH("[",CELL("filename"))-1)

Napomena: Ako koristite ovu formulu u nesačuvane radnom listu, videćete grešku #VALUE! u ćeliji. Kada sačuvate radni list, grešku zamenjuje se ime datoteke.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×