Umetanje trenutnog datuma i vremena na stranicu

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U zavisnosti od toga kako koristite OneNote, možete da umetnete trenutni datum i vreme na računaru bilo gde u beleškama. Ovo je korisno kada želite da označite tekst ili pratite hronološke događaje, kao što su evidencija telefonskih poziva ili stavke na blogu ili u dnevniku.

Napomena: Trenutni datum i vreme koji se umeću u beleške razlikuju se od datuma i vremena izrade stranice koje OneNote postavlja ispod zaglavlja stranice kad god dodate novu stranicu u beležnicu. Ako želite, možete da promenite ili uklonite datum i vreme izrade stranice.

 1. Postavite kursor na mesto u beleškama na koje želite da umetnete trenutni datum i vreme.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • Izaberite stavku Umetanje, a zatim stavku Datum, Vreme ili Datum i vreme.

   Snimak ekrana dugmeta „Datum i vreme“ u programu OneNote 2016.

  • Da biste umetnuli trenutni datum i vreme, pritisnite kombinaciju tastera Alt+Shift+F.

  • Da biste umetnuli samo datum, pritisnite kombinaciju tastera Alt+Shift+D.

  • Da biste umetnuli samo vreme, pritisnite kombinaciju tastera Alt+Shift+T.

OneNote koristi oblik datuma i vremena koji je naveden u Windows kontrolnoj tabli. Ako želite da promenite izgled datuma i vremena u programu OneNote, pratite korake ispod za svoju verziju operativnog sistema Windows.

 • Windows 10
  Zatvorite OneNote i otvorite kontrolnu tablu u operativnom sistemu Windows 10 (iz pretrage traka u donjem levom uglu ekrana, otkucajte Kontrolna tabla). Izaberite stavku Sat, jezik i region, a zatim izaberite stavku Region. U dijalogu Region sa kartice Oblici odaberite željene oblike datuma i vremena, a zatim kliknite na dugme U redu. Sve promene koje napravite primeniće se na buduće oznake datuma i vremena koje umetnete; postojeće beleške se neće automatski ponovo oblikovati sa novim postavkama.

 • Windows 8
  Zatvorite OneNote i otvorite kontrolnu tablu u operativnom sistemu Windows 8 (brzo prevucite sa desne strane – ako koristite miš, postavite pokazivač u gornji desni ugao – i odaberite ikonu "Pretraži". (Brzo prevucite sa desne strane – ako koristite miš, postavite pokazivač na gornji desni ugao – i odaberite ikonu „Pretraga“. Izaberite stavku Sat, jezik i region, a zatim izaberite stavku Region. U dijalogu Region sa kartice Oblici odaberite željene oblike datuma i vremena, a zatim kliknite na dugme U redu. Sve promene koje napravite primeniće se na buduće oznake datuma i vremena koje umetnete; postojeće beleške se neće automatski ponovo oblikovati sa novim postavkama.

 • Windows 7
  Zatvorite OneNote i otvorite kontrolnu tablu u operativnom sistemu Windows 7. Izaberite stavku Sat, jezik i region, a zatim izaberite stavku Region i jezik. U dijalogu Region i jezik sa kartice Oblici odaberite željene oblike datuma i vremena, a zatim kliknite na dugme U redu. Sve promene koje napravite primeniće se na buduće oznake datuma i vremena koje umetnete; postojeće beleške se neće automatski ponovo oblikovati sa novim postavkama.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×