Umetanje tabele

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako želite da organizujete informacije u beleškama, možete da kreirate tabelu.

 1. Kliknite na dugme Umetni > Tabelai zatim pomerajte pokazivač miša iznad koordinatne mreže da biste izabrali željenu veličinu tabele koje želite.

 2. Kliknite na markiranu ćeliju u donjem desnom uglu.

  Screenshot of how to add a table in OneNote 2016.

Napomena: Kada dodate nove tabele na stranici, OneNote otkriva skrivenu karticu Alatke za tabele na traci. Ovde možete da izaberete i Oblikovanje tabele. Da biste se vratili ove alatke ponovo u bilo kom trenutku, kliknite bilo gde unutar tabele na stranicu sa beleškama. Većina komandi za tabele možete da pristupite i tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša bilo koju ćeliju u tabeli, a zatim izabrati komandu Tabela .

 1. U beleške, kliknite na lokaciju gde želite da umetnete tabelu.

 2. U meniju tabele kliknite na dugme Umetni tabelu .

 3. U dijalogu Umetanje tabele unesite broj kolona i redova koje želite.

  Napomene: 

  • Možete da kreirate tabelu brže tako što ćete ga nacrtali. Na standardnoj traci sa alatkama kliknite na dugme Umetni tabelu Slika dugmeta i zatim prevucite pokazivač ispod i desno da biste naveli broj redova i kolona koje želite.

  • Da biste prikazali ili sakrili ivice tabele, kliknite na bilo koju ćeliju u tabeli i zatim u meniju tabele izaberite ili opozovite izbor u polju Prikaži ivice.

Ako morate da promenite oblik ili veličinu tabele, pogledajte članak Oblikovanje tabele.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×