Umetanje SVG ikona

Office 2016 u operativnom sistemu Windows sada sadrži koristan način da uključite neke standardne ikone u svoje dokumente, radne sveske, e-poruke i prezentacije. Ove ikone potiču iz standardne biblioteke Scalable Vector Graphics (SVG) datoteka koju možete lako pronaći na kartici „Ilustracije“ na traci.

Ova funkcija je dostupna samo ako imate pretplatu na Office 365. Ako ste pretplatnik na Office 365, proverite da li imate najnoviju verziju sistema Office.

Umetanje ikone

Da biste umetnuli ikonu, idite na karticu Umetanje na traci i u okviru kartice Ilustracije odaberite stavku Ikone.

Grupa „Ilustracije“ sadrži alatke koje vam omogućavaju da u dokument dodate oblike, ikone, SmartArt i još mnogo toga

U toj galeriji ćete pronaći ikone organizovane po kategorijama kao što su „Osobe“ ili „Posao“. Možete se pomerati nagore i nadole kroz kategorije pomoću trake za pomeranje sa desne strane ili možete skočiti direktno na željenu kategoriju tako što ćete kliknuti na njeno ime u oknu za navigaciju sa leve strane.

Ikonu za umetanje možete odabrati u biblioteci „Ikona“ u sistemu Office

Odaberite ikonu koju želite da umetnete tako što ćete kliknuti na nju, a zatim na dugme Umetni u donjem desnom uglu.

Savet: Možete umetnuti više ikona odjednom tako što ćete kliknuti na svaku od njih pre nego što kliknete na dugme Umetni.
Možete izabrati više ikona za umetanje tako što ćete kliknuti jednom na svaku od njih.

Ako želite da pogledate kako Dag iz Office tima demonstrira ovu funkciju, jednostavno kliknite na korisni video sa desne strane.

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Uređivanje ikone

Više informacija o uređivanju umetnute ikone, na primer, promeni njene boje ili prikaza strukture, potražite u članku Umetanje SVG slika u sistemu Microsoft Office.

Ne vidite ove funkcije?

Ove funkcije su dostupne samo Office 365 pretplatnicima u najnovijoj verziji sistema Office 2016 za Windows. Ako želite da budete sigurni da ćete uvek imati najnovije i najbolje funkcije u sistemu Office, upišite se za Office 365 pretplatu.

Ako već imate Office 365 pretplatu, uverite se da imate instaliranu najnoviju verziju. U Office aplikaciji izaberite stavke Datoteka > Nalog > Opcije ažuriranja > Ažuriraj odmah da biste se uverili da imate instaliranu najnoviju verziju.

Takođe pogledajte

Imate pitanje ili predlog u vezi sa sistemom Microsoft Office?

Ako imate pitanje na koje nismo ovde odgovorili ili ako želite da pošaljete povratne informacije ili predloge u vezi sa sistemom Microsoft Office, pogledajte članak: Kako da pošaljem povratne informacije o sistemu Microsoft Office?

Slušamo vas

Ovaj članak je poslednji put ažurirao Ben 28. aprila 2017. zahvaljujući vašim komentarima. Ako vam je bio koristan, a naročito ako to nije slučaj, koristite dolenavedene kontrole za povratne informacije da biste podelili svoje mišljenje kako bismo mogli da nastavimo da ga poboljšavamo.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×