Umetanje slike u programu Word Online

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Slike mogu dokumenti su zanimljiviji i lakše se razumeju.

Savet: Da biste dodali slike u Word Online, prebacite se na prikaz za uređivanje tako što ćete kliknuti na dugme Uredi dokument > Uredi u Word Online.

Uredi u programu Word Online

Umetanje slike

Uradite nešto od sledećeg:

  • Umetanje slike sa računara: Na kartici " Umetanje ", kliknite na sliku, pronađite i izaberite sliku koju želite i kliknite na dugme Otvori.

  • Umetanje slike sa veba: Na kartici " Umetanje ", kliknite na dugme Slike na mreži, a u polje Pretraži Bing unesite reči koja opisuje sliku koju tražite, kao što su „mačka”.

    Unesite opis slike koju tražite.

Savet: Takođe možete da umetnete sliku tako što ćete ga (Ctrl + C) kopiranje i lepljenje (Ctrl + V) mesto na koje želite.

Dodajte stil i oblikovanje slike

Kada umetnete sliku, Word Online mesta slike u dokumentu i prikazuje traci " Alatke za slike " sa karticom Oblikovanje .

Na kartici „Alatke za slike | Oblikovanje“

Savet: Da biste otvorili traku Alatke za slike , svaki put kada se nalazite u prikazu za uređivanje, izaberite sliku.

  • Da biste promenili veličinu ili stil slike ili da biste dodali alternativni tekst, na kartici " Oblikovanje ".

    Slika opcija „Oblikuj“ na traci „Alatke za slike“

  • Odaberite željene opcije stila koji želite da primenite na sliku.

Napomena: Ako imate Word 2013 ili 2016 za Windows, možete da uradite još mnogo toga da biste precizno podesili slike: komprimujte je izrežete, uklanjanje pozadine, primenite umetničke efekte, kontrolišete svoj položaj na stranici, postavite je ispred ili iza teksta, skratite da određene veličine , i kontrolisali kako se tekst prelama oko njega. Kliknite na dugme Otvori u programu Word da biste počeli.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×