Umetanje slike na stranicu

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Važno: 


Pomoću programa OneNote možete da umetnete slike, grafike i clip art na stranice kako biste dodali dodatne informacije ili za vizuelno oživljavanje tako što ćete se ponaša kao ukrasne pozadine.

  1. Odaberite stavke Umetanje > Slike.

    Snimak ekrana dugmeta „Umetni slike“ u programu OneNote 2016.

  2. Pomerite se do slike.

  3. Izaberite datoteku, a zatim odaberite stavku Umetni.

Pošto se slika stavi u beleške, možete kliknuti na nju da biste je izabrali, a zatim koristiti regulatore za izbor koji se pojavljuju oko slike da biste joj podesili ili promenili veličinu.

Ako želite da imate mogućnost kucanja beležaka preko slike, prevucite sliku tamo gde želite da bude, desnim tasterom miša i izaberite stavku Postavi sliku kao pozadinu.

Napomena: Možete da dodate slike na mreži i clip art na stranice. Pogledajte članak Dodavanje clip art kolekcije u datoteku.

Umetanje slike iz datoteke

Ako sliku koju želite da umetnete u beleške se nalazi na računaru ili lokalnu mrežu, uradite sledeće:

  1. Na kartici Umetanje , u grupi slike kliknite na dugme slika.

  2. U dijalogu Umetanje slike idite na lokaciju na kojoj se nalazi slika datoteka, kliknite na dugme da biste izabrali datoteku, a zatim kliknite na dugme Umetni.

Kada se slika pojavi u beleškama, možete kliknuti na nju da biste je izabrali, a zatim koristiti regulatore za izbor koji se pojavljuju oko slike da biste joj podesili ili promenili veličinu.

Umetanje slike sa veba

Ako sliku koju želite da umetnete u beleške se nalazi na internetu, uradite sledeće:

  1. Na kartici Umetanje , u grupi slike kliknite na dugme slika.

  2. U dijalogu Umetanje slike otkucajte ili nalepite URL punu slike (na primer, http://www.microsoft.com/picture.jpg) u polje ime datoteke i zatim kliknite na dugme Otvori.

Kada se slika pojavi u beleškama, možete kliknuti na nju da biste je izabrali, a zatim koristiti regulatore za izbor koji se pojavljuju oko slike da biste joj podesili ili promenili veličinu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×