Umetanje skeniranog teksta ili slika u Word

Umetanje skeniranog teksta ili slika u Word

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako imate odštampani dokument ili sliku koju želite da umetnete u Word dokumentu, postoji nekoliko načina da to možete uraditi.

Napomena: Ako tražite uputstva o tome kako da se povežete skener ili fotokopir Microsoft Windows, posetite Veb lokaciju proizvođača podrške za vaš uređaj.

Umetanje skenirane slike u Word

Da biste skenirali sliku u Word dokumentu, možete da koristite skener, štampač sa više funkcija, fotokopir sa mogućnošću skener ili digitalni fotoaparat.

 1. Skenirajte sliku ili snimite fotografiju slike pomoću digitalnog foto-aparata ili pametnog telefona.

 2. Sačuvajte sliku u standardnom formatu slike, kao što je .JPG, .PNG ili .GIF. Postavite je u fasciklu kojoj možete da pristupite na računaru.

 3. U Word, postavite kursor na mesto gde želite da umetnete skenirana slika i na kartici Umetanje na traci kliknite na dugme slika.

  Ikona „Slike“ markirana je na kartici „Umetanje“.
 4. U dijalogu izaberite skenirane slike i kliknite na dugme Umetni.

  Izaberite sliku koju želite da umetnete u Word.

Umetanje skeniranog teksta u Word

Najbolji način da biste skenirali dokument u programu Microsoft Word je da koristite naše besplatnu aplikaciju Office Lens na pametni telefon ili tablet računaru. Ona koristi vaš uređaj kamere da biste uhvatili dokument i možete sačuvati direktno u formatu Word kao dokumenta na koji se može uređivati. Dostupan je besplatno na iPad, iPhone, Windows Phone i Android.

Ako ne želite da koristite Office Lens, sledeći najbolja opcija je da pregledaju dokument kao PDF datoteku pomoću skenera osnovne softver, a zatim otvorite tu PDF datoteku u Word.

 1. U programu Word izaberite stavke Datoteka > Otvori.

 2. Idite na kojoj je uskladištena u PDF datoteku i otvorite je.

 3. Word će se otvoriti u dijalogu polje potvrda da ide da pokušate da uvezete tekst PDF datoteke. Kliknite na dugme u redu da biste potvrdili, a Word će uvesti tekst. Word će uraditi sve da biste očuvali oblikovanje teksta, kao što se pojavljuje u u PDF formatu.

  Word potvrđuje da će pokušati da dinamički rasporedi sadržaj PDF datoteke koju ste otvorili.

Dodatne informacije potražite u članku Uređivanje sadržaja PDF datoteke u programu Word

Napomena: Tačnost prepoznavanja teksta zavisi od kvaliteta skeniranja i od jasnoće skeniranog teksta. Tekst napisan rukom retko se može prepoznati, tako da će skeniranje kucanog ili odštampanog teksta dati najbolje rezultate. Uvek pregledajte tekst kada ga otvorite u programu Word da biste proverili da li je tačno prepoznat.

Druga mogućnost je da skener ima aplikaciju koja omogućava optičko prepoznavanje znakova (OCR). Pogledajte dokumentaciju uređaja ili se obratite proizvođaču uređaja za više informacija.

Da li imate pitanje o programu Word na koje ovde nismo dali odgovor?

Postavite pitanje na forumu zajednice Word Answers

Pomozite nam da poboljšamo Word

Imate li predloge o tome kako možemo da poboljšamo Word? Posetite sajt Word User Voice i javite nam!

Takođe pogledajte

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×