Umetanje polja za potvrdu

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da umetnete polje za potvrdu na Microsoft Office InfoPath predložak obrasca tako da korisnici mogu brzo da unesu vrednosti true ili false.

U ovom članku

Kada se koristi u polju za potvrdu

Umetanje polja za potvrdu

Saveti vezani za raspored

Kada se koristi u polju za potvrdu

Koristite jednu ili više polja za potvrdu kada želite da:

 • Omogućavanje korisnicima da biste tačno/netačno ili da/ne izbora.

 • Prikazati tačno/netačno "ili” da/ne koji dolaze iz baze podataka, Web usluge ili drugog izvora podataka.

Na sledećoj ilustraciji korisnici potvrdite da ukazuju na to da li žele da Rezervišite hotela ili iznajmljivanje automobila zajedno njihove rezervacije avio-kompanija.

Check boxes on form

Savet: Po podrazumevanim postavkama, u polju za potvrdu nije izabrana. Ako želite u polju za potvrdu da biste podrazumevano izabrano, možete da kliknite dvaput na nju i da promenite Podrazumevano stanje.

Slične kontrole

InfoPath uključuje druge kontrole koje su slične u polju za potvrdu, ali imaju drugu namenu. Da biste odlučili koje kontrole su najbolje funkcioniše u predlošku obrasca, pogledajte sledeće liste:

Dugme opcije    Kao što je u polju za potvrdu u grupu dugmadi opcije omogućava korisnicima da napravi izbor. Međutim, sa dugmadima opcije, korisnici izaberite iz skupa malih krugova umesto iz skupa kvadratnih polja za potvrdu. Takođe, polja za potvrdu predstavljaju nonexclusive izbora, za razliku od dugmad opcija se koriste za predstavljanje jednog izbora u ograničenom skupu ograničene izbore.

Okvir sa listom višestruki izbor    Okvira sa listom za višestruki izbor se sastoji od više polja za potvrdu unutar listu. Korisnicima možete da izaberete više od jednog polja za potvrdu na listi ili da dodaju svoje stavke na listu, u zavisnosti od toga kako je dizajniran predloška obrasca.

Vrh stranice

Umetanje polja za potvrdu

Procedura za umetanje polja za potvrdu se neznatno razlikuju u zavisnosti od toga da li dizajnirate novi, prazan obrazac za predložak ili ga dizajnirate na baze podataka ili drugog spoljnog izvora podataka.

Sledeća ilustracija prikazuje kako izgleda u polju za potvrdu kada je izabran u režim dizajna.

Check box selected in design mode

Kontrole mogu da budu povezane ili nepovezane. Kad je kontrola povezana, to znači da je povezana sa poljem ili grupom u izvoru podataka tako da se podaci uneti u kontrolu čuvaju u datoteci osnovnog obrasca (.xml). Kad je kontrola nepovezana, to znači da nije povezana sa poljem ili grupom i da se podaci uneti u kontrolu ne čuvaju. Kad izaberete kontrolu ili pomerite pokazivač miša iznad nje, u njenom gornjem desnom uglu se pojavljuju tekst i ikona povezivanja. Tekst ukazuje na grupu ili polje sa kojim je kontrola povezana u izvoru podataka. Ikona ukazuje na to da li je kontrola ispravno povezana sa grupom ili poljem. Kad je povezivanje ispravno, pojavljuje se zelena ikona. Ako nešto nije u redu sa povezivanjem, videćete plavu ili crvenu ikonu.

Izvor podataka za predložak obrasca sastoji se od polja i grupe koje se pojavljuju u hijerarhijski pregled u oknu zadataka " Izvor podataka ".

Polja za potvrdu su uvek povezane sa poljima. U sledećem primeru, u polju za potvrdu Uključi hotelskog u predlošku obrasca je povezan sa poljem Uključi hotelske troškove u oknu zadataka " Izvor podataka ".

Relationship between check box on form template and corresponding field in data source

Ako u polju za potvrdu se povezuju sa ponavljajućim poljem, u polju za potvrdu mora biti unutar ponavljajuće kontrole, kao što je tabela koja se ponavlja ili odeljak koji se ponavlja.

Umetanje polja za potvrdu u novi, prazan obrazac

Kad dizajnirate nov, prazan predložak obrasca, automatski je potvrđen izbor u polju za potvrdu Automatski kreiraj izvor podataka u oknu zadatka Kontrole. To programu InfoPath omogućava da automatski kreira polja i grupe u izvoru podataka kako budete dodavali kontrole u predložak obrasca. Ta polja i grupe su predstavljeni ikonama fascikli i datoteka u oknu zadatka Izvor podataka.

 1. U predlošku obrasca postavite kursor na mesto na kojem želite da umetnete kontrolu.

 2. Ako ne vidite okno zadatka Kontrole, izaberite stavku Još kontrola u meniju Umetanje ili pritisnite kombinaciju tastera ALT+I, C.

 3. U okviru Umetanje kontrola, kliknite na dugme za potvrdu.

 4. Da biste zamenili podrazumevanu oznaku kontrole, izaberite tekst pored polja za potvrdu koji je umetnut u predložak obrasca, a zatim unesite svoju oznaku.

 5. Da biste promenili vrednost koja je uskladištena u izvoru podataka kada korisnici potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu u obrascu, kliknite dvaput na polje za potvrdu, izaberite karticu podaci i zatim kliknite na dugme vrednosti koje želite u listi vrednosti kada je opozvan izbor i vrednost kada izabrana liste.

  Napomena: Za polja za potvrdu, podrazumevano TRUE označava „izabrane” ili „izbor”, dok FALSE znači „Squawk” ili „opozvan”.

Umetanje polja za potvrdu u predložak obrasca koji je zasnovan na postojećem izvoru podataka

Ako zasnujete dizajn predloška obrasca na postojeću datoteku Extensible Markup Language (XML), baze podataka ili Veb usluga, InfoPath podrazumeva polja i grupe u oknu zadatka Izvor podataka iz tog postojećeg izvora podataka. U ovom scenariju, možete da umetnete polje za potvrdu tako što ćete prevući polja za potvrdu iz okna zadataka " Izvor podataka " u predložak obrasca ili umetanjem polja za potvrdu iz okna zadatka kontrole , kao što je opisano u sledeću proceduru:

 1. U predlošku obrasca postavite kursor na mesto na kojem želite da umetnete kontrolu.

 2. Ako ne vidite okno zadatka Kontrole, izaberite stavku Još kontrola u meniju Umetanje ili pritisnite kombinaciju tastera ALT+I, C.

 3. U okviru Umetanje kontrola, kliknite na dugme za potvrdu.

 4. U dijalogu Za potvrdu povez , izaberite polje u kojem želite da uskladištite vrednost polja za potvrdu i zatim kliknite na dugme u redu.

 5. InfoPath koristi ime polja ili grupe kao oznaku kontrole. Ako je potrebno, promenite tekst oznake.

 6. To change the value that is stored in the data source when the check box is cleared or selected, double-click the check box that was inserted on the form template, click the Data tab, and then enter the values that you want in the Value when cleared and Value when checked boxes.

  Napomena: Za polja za potvrdu, podrazumevano TRUE označava „izabrane” ili „izbor”, dok FALSE znači „Squawk” ili „opozvan”.

  Savet: Okno zadatka Izvor podataka možete da koristite i da biste umetnuli kontrole. U oknu zadatka Izvor podataka , kliknite desnim tasterom miša na polje koje želite da povežete izbor u polju za potvrdu da biste, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku za potvrdu . Da biste videli ovu komandu, polje morate da koristite odgovarajući tip podataka, kao što je tip tačno/netačno (Bulovih) podataka.

Vrh stranice

Saveti vezani za raspored

Koristite sledeće savete koji će vam pomoći da doterate izgled, veličinu i druge aspekte kontrole polja za potvrdu:

 • Da biste promenili veličinu nekoliko polja za potvrdu u isto vreme, potvrdite izbor u poljima čiju veličinu želite da promenite. Pritisnite tastere ALT + ENTER, a zatim izvršite neophodna prilagođavanja na kartici Veličina .

 • Ako previše povećate u polju za potvrdu, u polju za potvrdu u polju za potvrdu može da izgleda izobličena.

 • Da biste promenili ivicu ili boju u polju za potvrdu, potvrdite izbor u polju za potvrdu koje želite da promenite. U meniju Oblikovanje izaberite stavku ivice i senčenje, a zatim izvršite neophodna prilagođavanja.

 • uslovno oblikovanje možete da koristite da biste prikazali stavke na predlošku obrasca kada korisnici izaberu određeno polje za potvrdu. Na primer, u obrascu izveštaja o troškovima, možete da koristite uslovno oblikovanje da biste prikazali menadžera odeljak odobrenje osobama kada su potvrdite izbor u polju za potvrdu potrebno odobrenje menadžera . Ako odobrenje menadžera nije neophodno, korisnici ne potvrdite izbor u polju za potvrdu i odeljak ostaje skriven u obrascu.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×