Umetanje objekta u programu Word ili Outlook

U zavisnosti od verzije programa Word ili Outlook koju koristite, možete da umetnete različite objekte (kao što su PDF datoteke, Excel grafikoni ili radne listove ili PowerPoint prezentacije) u Word dokument ili e-poruku tako što ćete ih povezati ili ugrađivanje. Da biste umetnuli objekat, izaberite stavku objekat na kartici Umetanje .

Umetanje novog objekta

Da biste kreirali novu datoteku koja se umeće u Word dokument ili e-poruku:

 1. U dijalogu objekat kliknite na karticu Kreiranje nove kartice, a zatim izaberite opciju iz liste tip objekta .

  Kreiranje nove kartice u dijalogu "objekat"

  Otvara se podrazumevani program za taj tip datoteke, gde možete da unesete bilo koji tekst ili podatke koje želite. Kada zatvorite program, svi dodati sadržaj ili promene pojavljuju se u Word dokumentu ili e-poruci.

 2. Ako želite da se nova datoteka pojavi kao ikona koju možete da izaberete, a ne na prvoj stranici nove datoteke, izaberite stavku prikazuje kao ikonu. Ako je potvrđen izbor u ovom polju za potvrdu, možete da odaberete neku drugoj ikonu tako što ćete kliknuti na dugme Promeni ikonu.

Saveti: 

 • Informacije u odeljku Rezultati se menjaju na osnovu tipa izabranog objekta i za to da li je izabrana ikona prikazano kao . Koristite ove informacije da biste utvrdili šta želite da umetnete i kako želite da se ona pojavi.

 • Da biste uredili informacije u umetnutom objektu, kliknite dvaput na objekat.

Povezivanje ili ugrađivanje postojeće datoteke

Da biste povezali ili ugradili objekat koji je već kreiran:

 1. U dijalogu objekat izaberite karticu Kreiranje od datoteke , a zatim kliknite na dugme Potraži da biste pronašli datoteku koju želite da umetnete.

  Kartica "Kreiranje iz datoteke" u dijalogu "objekat"

 2. Da biste se povezali sa izvornom datotekom, umesto da je ugrađivanje u Word dokument ili e-poruku, izaberite stavku Poveži sa datotekom.

 3. Ako želite da se umetnuta datoteka pojavi kao ikona koja se pojavljuje, a ne na prvoj stranici datoteke, izaberite stavku prikazuje kao ikonu. Ako je potvrđen izbor u ovom polju za potvrdu, možete da odaberete neku drugoj ikonu tako što ćete kliknuti na dugme Promeni ikonu.

  Savet: Informacije u odeljku Rezultati se menjaju na osnovu toga da li su izabrane veze ka datoteci i prikazu kao ikona . Koristite ove informacije da biste utvrdili šta želite da umetnete i kako želite da se ona pojavi.

Ugrađeni objekti naspram povezanih objekata

Ugrađeni objekti postaju deo Word datoteke ili e-poruke i, kada se one ubace, više se ne povezuju ni sa jednom izvornom datotekom.

Povezani objekti mogu da se ažuriraju ako je izvorna datoteka izmenjena. Povezani podaci skladište se u izvornu datoteku. Word datoteka ili e-poruka (odredišna datoteka) skladišti samo lokaciju izvorne datoteke i prikazuje prikaz povezanih podataka. Koristite povezane objekte ako je veličina datoteke ograničena.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×