Umetanje naslov stranice

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako želite da date dokumenta profesionalnog izgleda, možete da umetnete naslovnu stranicu. Word nudi dizajniranih stranica koje možete pronaći u galeriji, ili možete da umetnete praznu stranicu i uredite ga onako kako želite. Ovaj članak opisuje kako da izvršite obe.

U ovom članku

Umetanje dizajnirane naslovne stranice

Word nudi galeriju praktične dizajniranih stranica. Odaberite naslovnu stranicu možete i zamenite sopstvene primer tekst.

 1. Na kartici Umetanje , u grupi stranice izaberite stavku Naslovna stranica.

  Na kartici UMETANJE izaberite stavku „Naslovna stranica“.
 2. Kliknite na raspored na naslovnoj stranici iz galerije ugrađenih opcija.

  Napomena: Možete da pronađete pokriveni rasporeda na stranici na lokaciji Office.com.

  Više rasporeda naslovne stranice je dostupno na lokaciji Office.com.
 3. Kada umetnete naslovnu stranicu, zamenite tekst primer sopstveni. Kliknite da biste izabrali oblast na naslovnoj stranici, kao što su naslov i otkucajte tekst.

  Napomene: 

  • Ako u dokument umetnete drugu naslovnu stranicu, nova naslovna stranica zamenjuje prvu naslovnu stranicu koju ste umetnuli.

  • Da biste zamenili naslovnu stranicu kreirali u programu Word 2003 ili starijoj verziji, ručno izbrišete prvu naslovnu stranicu, a zatim dodajte naslovnu stranicu sa dizajnom iz galerije Word .

  • Da biste izbrisali naslovnu stranu stranice koje ste umetnuli pomoću Word, na kartici Umetanje , u grupi stranice izaberite stavku naslovne stranice > Ukloni trenutnu naslovnu stranicu.

Vrh stranice

Umetanje naslovnu stranicu iz predloška

Ako želite da koristite predložak koji sadrži dobri naslovnu stranicu za vaš dokument, možete da usvoje taj predložak u dokument.

 1. Na kartici Projektovanje , u grupi Obrasci kliknite na Predložak dokumenta.

  Savet: Ako ne vidite karticu " Projektovanje " na kartici datoteka , kliknite na dugme Opcije > Prilagođavanje trakei potvrdite izbor u polju za potvrdu Projektovanje .

 2. Kliknite na dugme Priložii izaberite predložak.

 3. Ako želite da primenite stilove predloška na dokument, izaberite stavku Automatski ažuriraj stilove dokumenta.

 4. Kliknite na dugme u redu. Sada možete da dodate naslovnu stranicu. Da biste to uradili, obično, na kartici Umetanje , u grupi stranice izaberite stavku Naslovna stranica. Međutim, to može biti drugačiji za različite obrasce.

Vrh stranice

Umetanje prazne naslovne stranice

Ako želite da biste dizajnirali sopstvene naslovnu stranicu za vaš dokument, umetnite praznu naslovnu stranicu i uredite ga da vam se dopada.

 1. Kliknite na mesto na koje želite da umetnete novu stranicu u dokument. Pojaviće se stranica umetnete ispred lokacije kursora.

 2. Na kartici Umetanje , u grupi stranice izaberite stavku Prazna stranica.

  Na kartici UMETANJE kliknite na stavku „Prazna stranica“.
 3. Otkucajte tekst, kao što su naslov i autor, i izmenite stranicu onako kako želite. Možete da promenite poravnavanje teksta pomoću Poravnaj levo, Centar, Poravnaj desnoi obostrano Poravnaj ikone u grupi " pasus " na kartici " Početak ".

  Različite opcije poravnavanja pasusa dostupne su na kartici „Početak“.

Napomene: 

Vrh stranice

Takođe pogledajte

Pravljenje novog dokumenta pomoću predloška

Umetanje prazne stranice

Brisanje prazne stranice

Kreiranje sadržaja

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×