Umetanje ili brisanje ćelija, redova i kolona

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada unosite podatke u radnom listu Excel , možda ćete ponekad morati novih ćelija, redova ili kolona. Možete da dodate prazne ćelije iznad ili sa leve strane postojeće ćelije. Kako da umetnete ćeliju, Excel pomera ćelije u istoj koloni nadole ili ćelije u istom redu nadesno da biste prilagodili nova ćelija.

Na primer, da biste umetnuli ćeliju između ćelija „Leto“ i „Zima“:

  1. Kliknite na ćeliju „Zima“.

  2. Na kartici Početak kliknite na strelicu ispod dugmeta Umetni, a zatim izaberite stavku Umetni ćelije i pomeri nadole.

dodavanje ćelije u unakrsnu tabelu

Nova ćelija se dodaje iznad ćelije „Zima“ i izgleda ovako:

Dodata je nova ćelija

Umetanje redova

Da biste umetnuli jedan red   : kliknite desnim tasterom miša na ceo red iznad kog želite da umetnete novi red, a zatim kliknite na dugme Umetni redove.

Dodavanje novih redova

Dodavanje više redova:    Izaberite isti broj redova iznad kog želite da dodate nove. Kliknite desnim tasterom miša na izbor i kliknite na dugme Umetni redove.

Umetanje kolona

Umetanje jedne nove kolone:    Kliknite desnim tasterom miša na celu kolonu desno od mesta gde želite da dodate novu kolonu. Na primer, da biste umetnuli kolonu između kolona B i C, kliknite desnim tasterom miša na kolonu C i odaberite stavku Umetni kolone.

Dodavanje nove kolone

Dodavanje više kolona:    Izaberite isti broj kolona sa desne strane mesta na koje želite da dodate nove kolone. Desnim tasterom miša kliknite na izbor i izaberite stavku Umetni kolone.

Brisanje ćelija, redova ili kolona

Ako vam ne trebaju postojeće ćelije, redovi ili kolone, evo kako da ih izbrišete:

  1. Izaberite ćelije, redove ili kolone koje želite da izbrišete.

  2. Na kartici Početak kliknite na strelicu ispod stavke Izbriši, a zatim kliknite na odgovarajuću opciju brisanja.

Opcije na traci za brisanje ćelija, redova ili kolona

Kada brišete redove ili kolone, drugi redovi ili kolone se automatski prebacuju nagore ili nalevo.

Savet: Ako se predomislite odmah pošto izbrišete ćeliju, red ili kolonu, nema problema, samo pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+Z da biste ih vratili u prethodno stanje.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×