Umetanje broja stranice u zaglavlje ili podnožje

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako želite brojeve stranica da biste odštampali u zaglavlju ili podnožju obrasca kada korisnik odštampa, koristite kodove automatskog teksta u dijalozima Umetanje zaglavlja i Podnožja Umetanje .

 1. U meniju Prikaz izaberite stavku Zaglavlje i podnožje stranice.

 2. Izaberite karticu Postavke štampanja .

 3. U okviru zaglavlja i podnožja stranice, kliknite na Zaglavlje ili Podnožje stranice.

 4. U polju Umetni automatski tekst , uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste odštampali trenutni broj stranice u zaglavlje ili podnožje stranice, kliknite na Trenutnoj stranici.

  • Da biste odštampali ukupan broj odštampane stranice u zaglavlje ili podnožje stranice, kliknite na dugme Ukupan broj stranica.

   Savet: Možete da kombinujete promenljive Trenutne stranice i Ukupan stranice sa statički tekst. Na primer, da biste odštampali „stranica x od y” u podnožju, gde je x na trenutnoj stranici, a y ukupan broj stranica, otkucajte Stranica & p od & P u okviru Štampanje obrazac sa ovim podnožjem . Kada korisnici odštampaju obrazac, tekst podnožja kao što je „Stranica 1 od 1” će se pojaviti u donjem levom uglu obrasca.

 5. Da biste testirali kako će izgledati promene na odštampanom obrascu, kliknite na dugme Pregled pre štampanja Slika dugmeta na standardnoj traci sa alatkama.

  Napomena: Zaglavlja i podnožja stranica se pojavljuju samo u prozoru Pregled pre štampanja i štampanog obrasca i neće se pojaviti u običan prozor pregleda.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×