Umetanje bar koda u Office dokument

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ako radite sa Microsoft Office Word 2007 dokumenta, radne sveske Microsoft Office Excel 2007 ili Microsoft Office PowerPoint 2007 prezentaciju koja je sačuvana u biblioteci na lokaciji Microsoft Office SharePoint Server 2007 gde smernice koje zahtevaju umetanje bar koda je zapravo kao deo smernica za upravljanje informacijama, možda ćete morati da umetnu barkôd u datoteci Microsoft Office 2007 kada sačuvate ili ga odštampate.

Važno: Mogućnost umetanja bar koda je dostupna samo u programu Microsoft Office Professional Plus 2007, Microsoft Office Enterprise 2007, Microsoft Office Ultimate 2007, i u samostalna verzija Office Word 2007, Office Excel 2007i Office PowerPoint 2007.

U ovom članku

Pregled

Ručno umetanje bar koda

Umetanje bar koda kada sačuvate ili štampanje

Pregled

Kad otpremite datoteku u biblioteku dokumenata koja ima smernice za bar kodove, bar koda se dodaje u svojstvima stavke (metapodaci), ali ne će biti umetnuto u samoj datoteci. Samo kada odaberete da uređujete dokument, a zatim ili sačuvate ili da biste odštampali je bar koda umetnuta u datoteku kao sliku. Kada radite sa odštampane dokumente koji sadrže bar kodove, možete da koristite informacije o bar kodu prikazane u dokumentu da biste potražili i pronađite originalnu kopiju dokumenta na lokaciji Office SharePoint Server 2007 . To znači da lako možete da prikažete sve povezane toka posla, metapodataka, istorija revizija i druge informacije.

Nije moguće umetanje bar koda u dokumentu dok administrator lokacije ili menadžer liste konfiguriše odgovarajuće smernice za biblioteku. Da biste saznali više o definisanju smernice za upravljanje informacijama, potražite u članku Kreiranje smernica za upravljanje informacijama za kolekciju lokacija. Ako postoji, kao što je smernica komanda bar kod će se pojaviti na kartici " Umetanje " tako da možete da umetnete bar kodova.

Bilo koji dokument koji je već postoji u listi ili biblioteci kada se uspostavi smernice se ne dodeljuje bar kod (koji je samim tim nije moguće umetnuti) dok se dokument odjavljene i ponovo ne prijavi. Dokumente otpremljene na listu ili biblioteku pomoću bar koda smernica već aktivna automatski dodeljuju bar kodova koje se mogu umetnuti odmah.

Vrh stranice

Ručno umetanje bar koda

Kada administrator lokacije ili vlasnik liste konfiguriše smernice za bar kodove za listu ili biblioteku, bar kodova su automatski generisane na serveru za stavke ili dokumente u toj listi ili biblioteci kada stavke ili dokumente otpreme ili urede.

U zavisnosti od toga kako je konfigurisan smernice za bar kodove, možda će takođe biti neophodno da biste umetnuli slike u dokumente koji se nalaze u bibliotekama na lokaciji Office SharePoint Server 2007 .

 1. Ako biblioteka nije već otvorena, kliknite na naziv biblioteke na traci „Brzo pokretanje“.

  Ako ime biblioteke ne pojavljuje na traci za brzo pokretanje, kliknite na dugme Prikaži sav sadržaj lokacije, a zatim kliknite na ime biblioteke.

 2. Postavite pokazivač na dokument koji želite, kliknite na strelicu koja se pojavljuje, a zatim kliknite na dugme Uredi u ime programa Microsoft Office – na primer, Uređivanje u programu Microsoft Office Word.

 3. Postavite kursor na mesto u dokumentu gde želite da umetnete bar kôd.

 4. Na kartici Umetanje, u grupi Bar kôd izaberite komandu Bar kôd.

  Komande „Bar kôd“ i „Oznaka“ na traci

  Napomena: Komanda bar kôd se pojavljuje na kartici Umetanje samo ako je bar koda smernica važe za dokumenta na serveru.

 5. Kliknite na dugme Microsoft Office Slika dugmeta , a zatim izaberite stavku Sačuvaj da biste sačuvali promene.

Vrh stranice

Umetanje bar koda kada sačuvate ili štampanje

Biblioteka na lokaciji Office SharePoint Server 2007 mogu da imaju bar koda smernica koja zahteva da umetnu barkôd kada sačuvate ili štampanje dokumenta.

Ako dokument već ne sadrži bar koda prilikom čuvanja ili štampanja, bićete upitani da umetnete. Ako kliknete na dugme da kada budete upitani, bar koda se umeće na podrazumevanoj lokaciji.

 • Ako je datoteka samo za čitanje, bar koda se umeće na trenutnu lokaciju se kursor.

 • Ako je datoteka u režimu uređivanja, bar koda se umeće na podrazumevanoj lokaciji.

  • In Office Word 2007    Bar koda je umetnuta u zaglavlje na prvoj stranici dokumenta.

  • In Office Excel 2007    Bar kôd se umeće u prvu ćeliju prvog radnog lista u radnoj svesci.

  • In Office PowerPoint 2007    Bar kôd se umeće u centar na prvi slajd u prezentaciji.

Vrh stranice

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×