Tabele

Ukupne vrednosti podataka u Excel tabeli

Ukupne vrednosti podataka u Excel tabeli

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da biste brzo sabrali podataka u Excel tabeli tako što ćete omogućiti opciju Red sa zbirom i zatim odaberite jednu od nekoliko funkcija koje su obezbeđene u padajućoj listi za svaku kolonu tabele. Red sa zbirom podrazumevani izbor koristite funkcije SUBTOTAL, koje vam omogućavaju da uključite ili Zanemari skrivene redove, ali možete da koristite i druge funkcije.

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.
 1. Kliknite bilo gde unutar tabele.

 2. Idite na Alatke za tabele > Dizajni potvrdite izbor u polju za potvrdu za Red sa zbirom. Na Mac računaru izaberite stavke Tabela > Red sa zbirom.

  Ukupno opciju red u kartica "Dizajn"
 3. Red sa zbirom se umeće na dnu tabele.

  Excel tabelu sa red za ukupne vrednosti uključena

  Napomena: Ako primenite formule red za ukupne vrednosti, i zatvoriti Uključi/isključi red sa zbirom, Excel će zapamtiti formula. U prethodnom primeru ćemo je već primenjuju funkciju SUM na red sa ukupnim vrednostima. Kada prvi put primenite red sa zbirom, ćelije će biti prazna.

 4. Izaberite kolonu koju želite da ukupna, a zatim izaberite opciju sa padajuće liste. U ovom slučaju nismo primenjena funkciju SUM za svaku kolonu:

  Primer izabrati red sa zbirom formule sa zbirom formule padajuće liste

  Videćete da Excel kreirali sledeću formulu: =SUBTOTAL(109,[Midwest]). Ovo je SUBTOTAL funkcija za sabiranje, a takođe je strukturirane Reference formulom, koja je isključivo prema Excel tabelama. Saznajte više o koristeći strukturiranim referencama u Excel tabelama.

  Možete da primenite neku drugu funkciju ukupna vrednost, tako što ćete odabrati opciju Više funkcija , ili pisanja sopstveni.

  Napomena: Ako želite da kopirate formulu red sa ukupnim vrednostima u susedne ćelije u redu ukupno, prevucite formulu preko pomoću pokazivača za popunjavanje. Ovo će ažuriranje reference na kolonu u skladu sa tim i prikazivanje ispravnu vrednost. Ako kopirate i nalepite formulu u red sa zbirom, neće ažurirati reference na kolonu kao kopirate preko, a rezultat će biti netačne vrednosti.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Takođe pogledajte

Umetanje reda sa zbirom

Pregled Excel tabela

Video: kreiranje Excel tabele

Kreiranje ili brisanje Excel tabele

Oblikovanje Excel tabele

Promena veličine tabele dodavanjem ili uklanjanjem redova i kolona

Filtriranje podataka u opsegu ili tabeli

Konvertovanje tabele u opseg

Korišćenje strukturiranih referenci u Excel tabelama

Polja „Međuvrednost“ i „Ukupno“ u izveštaju izvedene tabele

Međuvrednosti i ukupnih vrednosti polja u izvedenoj tabeli

Problemi sa kompatiblinošću u vezi sa Excel tabelom

Izvoz Excel tabele u SharePoint

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×