Ukloni kolone (Power Query)

Napomena: Power Query je poznat kao Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016. Informacije koje su pružene ovde odnose se na oba. Da biste saznali više, pročitajte članak Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016.

Ako upit ima kolone koje vam nisu potrebne, možete da ih uklonite iz upita.

Uklanjanje kolona

Korišćenje trake uređivača upita :

  1. Izaberite kolonu (ili kolone sa pritiskom na kombinaciju tastera CTRL + klik ili Shift + klik) koje želite da uklonite.

  2. Na traci uređivača upita izaberite stavku ukloni kolone> ukloni koloneili inverznu vrednost koja uklanja druge kolone da biste uklonili sve kolone osim izabrane kolone.

    Remove columns using Query Editor

Korišćenje kontekstualnog menija Uređivača upita

  1. Izaberite kolonu (ili kolone sa pritiskom na kombinaciju tastera CTRL + klik ili Shift + klik) koje želite da uklonite.

  2. Kliknite desnim tasterom miša na bilo koju od izabranih kolona.

  3. U kontekstualnom meniju izaberite stavku Ukloni da biste uklonili izabrane kolone ili uklonili druge kolone da biste uklonili sve kolone osim izabrane kolone.

    Query Editor context menu

Napomena: Uređivač upita se pojavljuje samo kada učitavate, uređujete ili kreirate novi upit pomoću programskog dodatka Power Query. Sledeći video prikazuje prozor uređivača upita koji se pojavljuje nakon uređivanja upita iz Excel radne sveske. Da biste prikazali uređivač upita bez učitavanja ili uređivanja postojećeg upita radne sveske, iz odeljka Preuzimanje spoljnih podataka na kartici Power Query na traci izaberite stavke Iz drugih izvora > Prazan upit. Sledeći video prikazuje jedan način za prikazivanje uređivača upita.

Kako da prikažete uređivač upita u programu Excel

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×