Uključivanje ili isključivanje iskačućeg obaveštenja o novoj poruci

Uključivanje ili isključivanje iskačućeg obaveštenja o novoj poruci

Obaveštenje na radnoj površini jeste obaveštenje koje se pojavljuje na radnoj površini kada primite novu e-poruku, poziv za sastanak ili zahtev za zadatak. Obaveštenja na radnoj površini podrazumevano su uključena.

Informacije prikazane u obaveštenjima na radnoj površini razlikuju se u zavisnosti od stavke koju primite u Prijemnom sandučetu.

 • E-poruka   
  Prikazuje ime pošiljaoca, temu i prva dva reda poruke. Obaveštenje na radnoj površini ne prikazuje sadržaj šifrovane ili digitalno potpisane poruke. Da biste videli poruku, morate da je otvorite.

 • Poziv za sastanak   
  Prikazuje pošiljaoca, temu, datum, vreme i lokaciju sastanka.

 • Zahtev za zadatak   
  Prikazuje pošiljaoca, temu i datum početka dodeljenog zadatka.

  Outlook obaveštenje na radnoj površini

Pogledajte video od 1:54 minuta o iskačućim obaveštenjima (obaveštenja)

Uključivanje ili isključivanje obaveštenja

Savet: Ako želite da obaveštenje na radnoj površini bude vidljivo tako da imate više vremena da ga pročitate, postavite pokazivač iznad obaveštenje pre nego što ono nestane iz prikaza.

 1. Izaberite stavke Datoteka > Opcije > Pošta.

 2. U okviru Prispeće poruka potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži obaveštenje na radnoj površini, a zatim kliknite na dugme U redu.

  Napomena: Da biste potisnuli ili omogućili druga obaveštenja kao što su zvukovi, promene pokazivača miša ili prikazivanje ikone koverte na traci zadataka, potvrdite ili opozovite izbor u odgovarajućim poljima za te funkcije.

Kada se obaveštenja na radnoj površini ne pojavljuju

Obaveštenja na radnoj površini ne pojavljuju se tokom početne sinhronizacije naloga e-pošte ili kada zatražite ručno slanje ili primanje.

Takođe, ako koristite pravila za poruke i nova poruka se premešta iz podrazumevanog prijemnog sandučeta naloga, možda nećete dobiti obaveštenje na radnoj površini.

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Ako vam istovremeno stigne nekoliko stavki u Prijemno sanduče, nećete nužno dobiti obaveštenje na radnoj površini za svaku stavku. Ako dobijete veliki broj stavki tokom određenog vremenskog perioda, Microsoft Outlook prikazuje jedno obaveštenje na radnoj površini koje ukazuje da ste dobili nekoliko novih stavki. Time se sprečava zagušenje radne površine obaveštenjima koja mogu da vam ometaju rad i privremeno prekriju deo radne površine.

Obaveštenja na radnoj površini možete da koristite za obradu dolaznih stavki bez potrebe da otvarate prijemno sanduče. Kada se obaveštenja na radnoj površini pojavi, možete da preduzmete nekoliko radnji koje obično podrazumevaju otvaranje stavke. Na primer, možete da podesite zastavicu na poruku, izbrišu poruku ili je označe kao pročitanu – i to sve bez otvaranja prijemnog sandučeta.

Ako koristite Microsoft Exchange nalog ili POP3 nalog e-pošte, obaveštenje na radnoj površini se prikazuje samo kada nova stavka stigne u podrazumevano prijemno sanduče. Ako želite da se obaveštenje na radnoj površini prikazuje kada stavka stigne u bilo koju drugu fasciklu ili kada dobijate stavke koje ispunjavaju određene uslove, morate da kreirate pravilo. Pravilo morate da kreirate i ako želite da dobijate obaveštenje kada dobijete novu stavku na IMAP nalog e-pošte.

Savet: Ako želite da obaveštenje na radnoj površini bude vidljivo tako da imate više vremena da ga pročitate, postavite pokazivač na obaveštenje pre nego što ono nestane iz prikaza.

Isključivanje upozorenja

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije.

 2. Na kartici Željene postavke, izaberite stavku Opcije e-pošte, a zatim izaberite stavku Napredne opcije e-pošte.

 3. U okviru Kada stignu nove stavke u prijemno sanduče, opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži obaveštenje o novoj pošti na radnoj površini (samo podrazumevano prijemno sanduče).

  Napomena: Da biste potisnuli druga obaveštenja kao što je reprodukcija zvukova, promena pokazivača miša ili prikaz ikone koverte na sistemskoj traci poslova, opozovite izbor u polju za potvrdu Reprodukuj zvuk, Nakratko promeni pokazivač miša ili Prikaži ikonu koverte na sistemskoj traci poslova.

Isključivanje obaveštenja na radnoj površini

 1. Kada se pojavi obaveštenje na radnoj površini, kliknite na strelicu nadole na obaveštenju.

 2. U meniju Obaveštenje na radnoj površini, izaberite stavku Onemogući obaveštenje na radnoj površini.

  Obaveštenje na radnoj površini

  1. Kliknite da biste otvorili meni Obaveštenje na radnoj površini.

  2. Kliknite da biste isključili obaveštenja na radnoj površini.

Imajte u vidu da u meniju Obaveštenja na radnoj površini možete da radite i druge stvari, na primer da otvorite, označite zastavicom ili izbrišete novu poruku, označite je kao pročitanu ili otvorite dijalog Postavke obaveštenja na radnoj površini, gde možete da navedete koliko dugo obaveštenje na radnoj površini teba da ostane vidljivo na ekranu i koliko treba da bude prozirno. Detalje potražite u sledećem odeljku.

Uključivanje obaveštenja

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije.

 2. Na kartici Željene postavke, izaberite stavku Opcije e-pošte, a zatim izaberite stavku Napredne opcije e-pošte.

 3. U okviru Kada stignu nove stavke u prijemno sanduče potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži obaveštenje o novoj pošti na radnoj površini (samo podrazumevano prijemno sanduče).

Promena izgleda obaveštenja na radnoj površini

Možete da prilagodite izgled obaveštenja na radnoj površini. Možete da podesite da budu vidljiva samo 3 ili čak 30 sekundi. Možete i da prilagoduite prozirnost obaveštenja da biste ih lakše primetili ili da vam ne bi ometala prikaz dokumenata i drugih stavki na radnoj površini. Napokon, možete da promenite mesto pojavljivanja obaveštenja na radnoj površini tako što ćete prevući jedno od njih na željenu lokaciju na radnoj površini.

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije.

 2. Na kartici Željene postavke, izaberite stavku Opcije e-pošte, a zatim izaberite stavku Napredne opcije e-pošte.

 3. Izaberite stavku Postavke obaveštenja na radnoj površini.

 4. U okviru Trajanje prevucite klizač na broj sekundi koliko dugo želite da obaveštenje bude vidljivo na radnoj površini.

  Napomena: Iako obaveštenja na radnoj površini postepeno izblede, ikona obaveštenja o novoj e-poruci ostaje na statusnoj traci programa Outlook dok ne otvorite nove stavke u podrazumevanom prijemnom sandučetu.

 5. U okviru Prozirnost prevucite klizač na željenu vrednost prozirnosti.

 6. Da biste proverili postavke, izaberite stavku Pregled.

  Napomena: Ove postavke se primenjuju i na obaveštenje na radnoj površini koje može da se navede kao pravilo.

Premeštanje obaveštenja na radnoj površini na drugu lokaciju na ekranu

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije.

 2. Na kartici Željene postavke, izaberite stavku Opcije e-pošte, a zatim izaberite stavku Napredne opcije e-pošte.

 3. Izaberite stavku Postavke obaveštenja na radnoj površini.

 4. U dijalogu Postavke obaveštenja na radnoj površini izaberite stavku Pregled i na radnoj površini će se pojaviti primer obaveštenja na radnoj površini.

 5. Prevucite obaveštenje na radnoj površini na željenu lokaciju.

Savet: Možete da premestite obaveštenja na radnoj površini na drugi monitor ako se radna površina prostire na više monitora.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×