Uključivanje ili isključivanje bezbednosnih upozorenja i Saveta za smernice na traci sa porukama za Office 2016

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Traka sa porukama prikazuje bezbednosnih upozorenja kada se potencijalno nebezbedne aktivnog sadržaja (kao što su makroi, ActiveX kontrole, podaci za povezivanje) ili osetljive informacije u Office datoteci. U tim slučajevima se pojavi traka sa porukama, žute ili crvena sa ikona kao što su љtit da vas obavesti o potencijalnim problemima.

Ako znate da sadržaj potiče iz pouzdanog izvora na žutoj traci sa porukama možete da kliknete da bi pouzdani dokument ili omogućite sadržaj za sesiju Omogući sadržaj . Na Crvena traka sa porukama, kliknite na dugme tekst upozorenja.

Takođe možete kliknuti na karticu datoteka da biste prikazali dodatne informacije i tamo opcije.

Evo nekih primera traka sa porukama.

Traka sa porukama sa ActiveX porukom upozorenja

Zaštićeni prikaz iz otkazivanja provere valjanosti datoteke

Picture of Policy Tip message

Ako ne želite da bezbednosnih upozorenja, možete da isključite traku sa porukama.

Važno: Preporučuje se da ne menjate bezbednosne postavke u centru za pouzdanost. Posledice mogu biti gubitak podataka, krađa podataka ili ugrožavanje bezbednosti na računaru ili mreži.

Uključivanje ili isključivanje bezbednosnih upozorenja ili saveta za smernice na traci sa porukama

 1. Kliknite na karticu Datoteka > Opcije.

 2. Izaberite stavke Centar za pouzdanost > Postavke centra za pouzdanost.

 3. Kliknite na karticu Traka sa porukama.

  Message Bar options in the Trust Center

  Pri izboru opcija na kartici Traka sa porukama koristite informacije navedene ispod.

  • Prikaži traku sa porukama u svim aplikacijama kada aktivnog sadržaja, kao što su ActiveX kontrole i makroi, blokiran   – to je podrazumevana vrednost. Traka sa porukama se pojavljuje kada potencijalno nebezbedne sadržaj je onemogućen.

   Napomena: Opcija nije izabrana i traka sa porukama se ne prikazuje ako izaberete opciju Onemogući sve makroe bez obaveštenja u oblasti Postavke za makroe centra za pouzdanost.

  • Nikada ne prikazuj informacije o blokiranom sadržaju   – ova opcija isključuje traku sa porukama i bez obaveštenja se pojavljuju u vezi sa bezbednosnim problemima, bez obzira na bezbednosne postavke u centru za pouzdanost.

   Napomena: Ova postavka se ne menja ako Office se otvara u zaštićenom prikazu vidite traku sa porukama.

  • Savet smernica Projekcija na traci sa porukama. Isključivanje ovo će onemogućiti sve Saveta o smernicama osim ako vaša organizacija zahteva ga    -Potvrđivanjem izbora ove opcije za rezultat na traka sa porukama na Saveta o smernicama ako dokument nije usaglašena sa smernica u vašoj organizaciji. Na primer, na Saveta o smernicama može biti prikazane ako dokument sadrži osetljive informacije, kao što su brojevi kreditnih kartica ili brojevi naloga klijenta.

   Napomena: Da bi se saveti za smernice prikazali, administrator mora prethodno da kreira pravilo po kom ćete vi biti obavešteni. Vaša organizacija možda ima smernice za koje će se prikazati savet čak i ako isključite ovu opciju. Obično možete da sprečite pojavljivanje saveta za smernice koji „samo obaveštavaju“, ali ako smernice zahtevaju da preduzmete neku radnju, traka sa porukama će se prikazati čak i ako niste podesili opciju tako da prikaže savete za smernice.

Takođe pogledajte

Šta je zaštićeni prikaz?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×