Uključivanje ili isključivanje „sandbox“ režima radi onemogućavanja makroa

Uključivanje ili isključivanje „sandbox“ režima radi onemogućavanja makroa

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ovaj članak objašnjava kako se koristi sa funkcijom bezbednosti programa Access koji se zove "sandbox" režim. U "sandbox" režim, Access blokira „nebezbednih” izraza: bilo koji izraz koji koristi funkcije "ili" Svojstva koja mogu da iskoriste zlonamerni korisnici da biste pristupili jedinice, datoteke ili druge resurse za koje nemaju odobrenje. Na primer, funkcije kao što su ubiti i Shell mogu da se koriste da ošteti podatke i datoteka na računaru, tako da oni su blokirani u "sandbox" režim.

Napomena: Ova tema se ne odnosi na Access Veb aplikacije ili Access Veb baze podataka, a ne pokriva druge bezbednosne funkcije programa Access.

U ovom članku:

Pregled

Onemogućavanje "sandbox" režima (Pokretanje nebezbednih izraza)

Pregled

"Sandbox" režim je bezbednosna funkcija koja sprečava pokretanje određene izraze koji možda nije bezbedan pristup. Ove nebezbedne izraze su blokirani bez obzira na to da li je baza podataka bila „pouzdani –” njen sadržaj omogućena.

Kako se podešava "sandbox" režim

Koristite ključ registratora da biste naveli da li Access trebalo bi da pokrenete u "sandbox" režim. "Sandbox" režim je podrazumevano omogućena – vrednost ključa registratora podešen da biste omogućili "sandbox" režim kada Access instaliran na računaru. Ako želite da dozvolite sve izrazima za pokretanje, možete promeniti vrednost ključa registratora za onemogućavanje "sandbox" režim.

Pouzdane baze podataka

Bez obzira na to da li "sandbox" režim je omogućen u registratoru, Access neće dozvoliti potencijalno nebezbedne izraze da biste pokrenuli osim ako datoteku baze podataka se nalazi na pouzdanoj lokaciji ili nosi važeći pouzdanost potpis. Ako baze podataka nije „pouzdani” Access koristi "sandbox" režim.

Sledeći crtež prikazuje proces donošenja odluke koji Access sledi kada naiđe na nebezbedni izraz.

Proces donošenja odluke za „sandbox“ režim

Ako niste upoznati sa registratora ili niste upoznati sa sami se menja ključevima registratora, potražite pomoć od nekoga ko je poznato i upoznati sa menja registratora. Morate imati dozvole administratora na računaru da biste promenili vrednosti u registratoru.

Vrh stranice

Onemogućavanje "sandbox" režima (Pokretanje nebezbednih izraza)

U nekim instalacijama možete onemogućiti "sandbox" režim tako što ćete promeniti vrednost ključa registratora.

Napomena: Ne u svim instalacije programa Access će uključivati ključ registratora SandBoxMode se odnosi na sledeći način. Ako ne pronađete ključa registratora, to ne preporučujemo, dodati kao ometa ispravke za Office.

Oprez      Neispravno uređivanje registratora može ozbiljno oštetiti operativni sistem i u tom slučaju morate da ga ponovo instalirate. Microsoft ne garantuje da je moguće rešiti probleme nastale usled neispravnog uređivanja registratora. Pre uređivanja registratora napravite rezervnu kopiju svih vrednih podataka. Najnovije informacije o korišćenju i zaštiti registratora računara potražite u pomoći za Microsoft Windows.

Promena ključa registratora

Važno: Ovi koraci omogućavaju pokretanje nebezbednih izraza u svim instancama programa Access za sve korisnike na računaru.

 1. Zatvorite sve instance programa Access koji su pokrenuti na računaru za koji želite da onemogućite "sandbox" režim.

 2. Pritisnite taster Windows, otkucajte Pokrenii pritisnite taster ENTER.

 3. U polju Otvori otkucajte regedit, a zatim pritisnite taster ENTER.

  Pokrenuće se uređivač registratora.

 4. Određenu lokaciju ključa registratora razlikuje se u zavisnosti od koju verziju programa Access koristite, bitness (32-bitni ili 64-bitni) verzije operativnog sistema Windows i programa Access, a ako imate instalaciju za Klikni i pokreni. Ako imate problema sa pronalaženjem ključa registratora desno od moguće opcije prikazan ispod, pokušajte da pronađete registratora Access mašina povezivanja.

  Razvijte fasciklu HKEY_LOCAL_MACHINE i krećite se do sledećeg ključa registratora:

  Ako koristite Access 2010 Isprobaj pogledajte ovde: \Software\Microsoft\Office\14.0\Access Connectivity Engine\Engines ili ovde: \Software\WOW6432Node\Microsoft\Office\14.0\Access Connectivity Engine\Engines

  Ako koristite Access 2013, probajte da pogledajte ovde: \Software\Microsoft\Office\15.0\Access Connectivity Engine\Engines ili ovde: \Software\WOW6432Node\Microsoft\Office\15.0\Access Connectivity Engine\Engines

  Ako koristite Access 2016 ili Access 2019, probajte da pogledajte ovde: \Software\Microsoft\Office\16.0\Access Connectivity Engine\Engines ili ovde: \Software\WOW6432Node\Microsoft\Office\16.0\Access Connectivity Engine\Engines

  Ako koristite verziju programa Access ili na 32-bitnu verziju na 32-bitnu verziju sistema Office 365 pretplatu kliknite na dugme za pokretanje instalacije programa Access probajte da pogledajte ovde: Software\Microsoft\Office\ClickToRun\Registry\Machine\Software\Microsoft\Office\16.0\Access Engine\ povezivanja Mašina

  ... ili ovde:

  Software\Microsoft\Office\ClickToRun\Registry\Machine\Software\Microsoft\Office\15.0\Access povezivanja Engine\Engines

  Ako koristite verziju programa Access ili 64-bitni na 64-bitnu verziju sistema Office 365 pretplatu kliknite na dugme za pokretanje instalacije programa Access probajte da pogledajte ovde: Software\Microsoft\Office\ClickToRun\Registry\Machine\Software\Wow6432Node\Microsoft\Office\16.0\Access Mogućnost povezivanja Engine\Engines

  ... ili ovde:

  Software\Microsoft\Office\ClickToRun\Registry\Machine\Software\Wow6432Node\Microsoft\Office\15.0\Access povezivanja Engine\Engines

 5. U desnom oknu uređivača registratora, u okviru ime, kliknite dvaput na SandBoxMode ako je prisutan. Ako ne pronađete SandBoxMode ključa registratora, ne preporuke, dodaje, kao što je ometa ispravke za Office.

  Prikazaće se dijalog Uređivanje DWORD vrednosti.

 6. U polju Podaci o vrednosti promenite vrednost iz 3 u 2, a zatim kliknite na dugme U redu.

 7. Zatvorite uređivač registratora.

Važno: Imajte na umu da ako prvo ne omogućite sadržaj u bazi podataka, Access će onemogućiti sve nebezbedne izraze bez obzira na to da li ste promenili ovu postavku registratora.

Vrednost registratora možete da postavite na sledeće vrednosti, 0 (nula) najviše dopušta, a 3 najmanje dopušta.

Postavka

Opis

0

"Sandbox" režim je u svakom trenutku onemogućen.

1

"Sandbox" režim se koristi za pristup, ali ne i za druge programe.

2

"Sandbox" režim se koristi za druge programe, ali ne i za pristup.

3

"Sandbox" režim se koristi u svakom trenutku. Ovo je podrazumevana vrednost, postavite prilikom instalacije programa Access.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×