Uključivanje evidencija grešaka u programu Lync

Opcije vođenja evidencije grešaka možete izabrati u prozoru opštih opcija programa Lync. Evidencija grešaka je tekući zapis unutrašnjih operacija računara. Nivoe vođenja evidencije obično podešava tim podrške kada je softver instaliran i ne mora da se menja. Međutim, možda će vam povremeno biti zatraženo da pošaljete evidenciju grešaka radi analize problema u programu Lync ili operativnom sistemu Windows i u tom slučaju ćete možda morati da znate kako da promenite postavke i da prikupite informacije o greškama kao što je ovde opisano.

Imate problema pri prijavljivanju u Lync?

Ako ne možete da se prijavite u Lync, postoje neke stvari koje možete sami da probate pre nego što kontaktirate tim podrške. Na glavnoj stranici Prijavljivanje u programu Lync kliknite na Potrebna vam je pomoć oko prijavljivanja? za predloge. Ako i dalje imate probleme, možete da kontaktirate tim podrške i pratite njihova uputstva, što može da obuhvati i uključivanje evidencija grešaka.

Izbor nivoa vođenja evidencije za program Lync

Važno: Pre nego što promenite postavke evidentiranja u programu Lync ili omogućite Windows evidentiranje događaja, pregledajte dodatak izjavi o privatnosti za Microsoft Lync 2013.

 1. U glavnom prozoru programa Lync kliknite na dugme Opcije Dugme alatke „Opcije“ i izaberite stavku Opšte.

 2. U prozoru „Opšte opcije” u okviru Evidentiranje kliknite na strelicu padajućeg menija pored Evidentiranje u programu Lync i izaberite nivo vođenja evidencije koji želite:

  • Kompletno: Kreira datoteku evidentiranja koja sadrži detaljne informacije.

  • Malo: Zapisuje informacije rezimea i prikuplja informacije o određenim greškama.

  • Isključeno (podrazumevano): Ne zapisuje informacije.

Omogućavanje ili onemogućavanje Windows evidentiranja događaja

 • U prozoru „Opšte opcije" u okviru Evidentiranje potvrdite izbor (da biste omogućili evidentiranje) ili opozovite izbor (da biste onemogućili evidentiranje) u polju za potvrdu pored Uključi i Windows evidentiranje događaja za Lync da bi se prikupljale informacije o rešavanju problema.

Pronalaženje i prikupljanje informacija iz Lync datoteke evidencije

 1. U programu File Explorer, pomerite se do fascikle Tracing u direktorijumu korisničkog profila, na primer, C:\Users\<vaš_pseudonim>\AppData\Local\Microsoft\Office\15.0\Lync\Tracing. (Ako ste upravo omogućili evidentiranje u programu Lync, moraćete se odjaviti iz programa Lync, a zatim ponovo prijaviti da bi se datoteke evidencije kreirale.)

 2. Komprimujte (ili zipujte) fasciklu Tracing.

 3. Ako vas je tim podrške uputio na to, pošaljite komprimovanu fasciklu timu podrške.

Prikaz i prikupljanje informacija iz Windows evidencije događaja

 1. Uradite nešto od sledećeg:

  • U operativnom sistemu Windows Vista izaberite stavke Start > Svi programi, a zatim izaberite stavke Pribor > Pokreni.

  • U operativnom sistemu Windows 7 izaberite stavke Start > Pokreni.

 2. U polju Otvori otkucajte eventvwr i kliknite na dugme U redu.

 3. U prozoru Prikazivač događaja, u oknu sa leve strane kliknite dvaput na stavku Windows evidencije i izaberite stavku Aplikacija.

 4. Kliknite dvaput na listu za grešku u programu Lync koju pokušavate da pronađete (što je obično poslednja greška u programu Lync) da biste prikazali detalje o grešci.

 5. Ako vas je tim podrške uputio na to, u dijalogu Svojstva događaja kliknite na dugme Kopiraj da biste kopirali tekst greške. Informacije o grešci nalepite u tekstualnu datoteku ili e-poruku da biste ih poslali timu podrške.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×