Uključite ili isključite radnju upita za poruku potvrde

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Podrazumevano, Access će vas upitati da biste potvrdili da želite da pokrenete radni upit. Možete da isključite ove poruke o potvrdi ako ne želite da se od vas zatraži. Ako poruke koje se ne prikazuju i želite da budete upitani, možete da ih uključe.

U ovom članku

Pregled

Kontrola radnju upita poruka o potvrdi za računar

Isključivanje poruka o potvrdi radnju upita za baze podataka

Isključivanje poruka o potvrdi upit radnje za određeni skup zadataka

Korišćenje makroa za isključivanje poruke i na

Pregled

Radni upiti su način da biste promenili podatke u bazi podataka. Radni upit možete upit za dodavanje, brisanje, ažuriranje podataka ili napravili novu tabelu koristeći postojeće podatke. Radni upiti su veoma moćna, ali to power obuhvata neke rizik od nehotično podaci promene. Zbog mogućnost gubitka podataka, podrazumevano Access zatraži da potvrdite kada pokrenete radni upit. Na ovaj način smanjivanju mogućnost nehotično podaci promene.

Savet: Da biste videli koji podaci radni upit efekat, pre nego što pokrenete upit, na kartici Početak , u grupi Prikazi kliknite na dugme Prikaz, a zatim izaberite stavku Prikaz lista sa podacima.

Ako biste radije da Access ne vas upitati da biste potvrdili radni upiti ili ako Access ne traži potvrdu, ali želite da, poruke možete da uključite ili isključite.

 • Kontrolisanje poruka o potvrdi upit radnje za računar   
  možete da koristite postavku u dijalogu Access opcije da biste podesili podrazumevano ponašanje za Access baze podataka otvorena na računaru sa određenim. Ako koristite ovu postavku da biste uključili poruka isključena, Access će prikazati poruka pod kojim uslovima. Ako koristite ovu postavku da biste uključili poruke, Access će prikazati poruke osim ako su isključeni tako što ćete makro ili VBA.

 • Isključivanje poruka o potvrdi radnju upita za bazu podataka   
  Odaberite ovaj metod da biste isključili upozorenja za određenu bazu podataka kada se otvore. Da biste isključili poruke koristite radnju SetWarnings unutar makroa AutoExec . Datoteke baze podataka mora biti pouzdan za ovu radnju makroa da se radi. više informacija o pouzdane baze podataka potražite u članku odluka o pouzdanosti baze podataka.

 • Isključivanje poruka o potvrdi upit radnje za određeni skup zadataka   
  Odaberite ovaj metod da isključite upozorenja za vreme trajanja skup zadataka i zatim ih uključe; na primer, možete isključiti poruke dok pravljenje tabele upit se pokreće, a zatim ih uključe. Radnja makroa "SetWarnings"možete da koristite, a možete da koristite DoCmd.SetWarnings VBA metod. Datoteke baze podataka mora biti pouzdan za ovu radnju makroa da se radi. više informacija o pouzdane baze podataka potražite u članku odluka o pouzdanosti baze podataka.

Vrh stranice

Kontrola radnju upita poruka o potvrdi za računar

Važno: Ako koristite ovu postavku da biste uključili radnju upit o potvrdi poruka, Access će prikazati poruke na tom računaru čak i za bazu podataka koja sadrži makro ili modul koji uključuje poruke.

 1. Na kartici Datoteka kliknite na dugme Opcije.

 2. Na levoj strani dijaloga Access opcije , izaberite stavku Postavke klijenta.

 3. Sa desne strane dijaloga Access opcije , u odeljku Uređivanje , u okviru Potvrdi, opozovite izbor u polju za potvrdu radni upiti , a zatim kliknite na dugme u redu.

Vrh stranice

Isključivanje poruka o potvrdi radnju upita za baze podataka

Možete da koristite radnju SetWarnings u AutoExec makroa da biste isključili poruka o potvrdi radnju upita za bazu podataka.

Važno: Ako bazu podataka koja sadrži makro nije pouzdane, radnju SetWarnings neće pokrenuti. Više informacija o pouzdanosti i bazama podataka potražite u članku odluka o pouzdanosti baze podataka.

Napomena: Je moguće da zaobiđe ako već postoji makro AutoExec, otvorite makro u prikazu dizajna, a zatim Izvedite korake 2 do 4 od sledećih procedura.

 1. Na kartici Kreiranje , u grupi makroi i kôd kliknite na dugme makro.

  Slika trake sa grupom „Makroi i kôd“ u programu Access

 2. Izaberite radnju SetWarnings padajuće liste na vrhu "Izrada makroa".

  • Ako ne vidite radnju SetWarnings navedene na kartici Dizajn , u grupi Prikaži/sakrij uverite se da je izabrana Prikaži sve radnje .

 3. U okviru SetWarnings radnju, kliknite na strelicu pored Upozorenja na i izaberite željenu opciju.

 4. Kliknite na dugme Sačuvaj.

 5. U dijalogu Sačuvaj kao upišite AutoExec.

 6. Kliknite na dugme U redu i nakon toga zatvorite alatku Izrada makroa. Novi makro će se izvršiti kad sledeći put otvorite bazu podataka.

Ako su vam potrebne dodatne informacije o tome kako se prave makroi, pročitajte članak Pravljenje makroa korisničkog interfejsa (UI).

Vrh stranice

Isključivanje poruka o potvrdi upit radnje za određeni skup zadataka

Postoje dva osnovna načina da biste isključili poruka o potvrdi upit radnje za skup zadataka: pomoću makroa i pomoću VBA modulu. U svakom slučaju, koristite kôd za isključivanje upozorenja, izvršavanje skup zadataka, a zatim ponovo uključite upozorenja. Priložite kôd za događaj, na primer, Kliknite na događaj za komandno dugme ili Događaj otvaranje obrasca.

Priložite modula događaja, a kada dođe do događaja, modul pokrenut. Na primer, možda ćete priložite modula Pri otvaranju događaja za obrazac. Kada se otvori obrazac, modul pokreće. Sledeća procedura objašnjava kako da koristite metod DoCmd.SetWarnings u događaj na otvaranje obrasca.

 1. Otvorite obrazac u prikazu dizajna.

 2. Ako list sa svojstvima nije vidljiv, pritisnite taster F4 da biste ga prikazali.

 3. Kliknite na dugme levo kvadrat na vrhu obrasca, odmah ispod karticu objekta u obrascu.

 4. U listu sa svojstvima, na kartici, uverite se da Je modul postavljeno na da.

 5. Na kartici događaj kliknite Na otvori događaj, a zatim kliknite na dugme napravi (tri tačke pored na strelicu).

 6. U dijalogu Odaberite stavku izrada uradite nešto od sledećeg:

 7. Otkucajte DoCmd.SetWarnings (WarningsOff), a zatim pritisnite taster ENTER.

 8. Unesite šifru neophodne za izvršavanje zadataka koji želite da završite sa isključenim poruka o potvrdi.

 9. U novi red, otkucajte DoCmd.SetWarnings (WarningsOn).

 10. Zatvorite uređivač VBA i sačuvajte obrazac.

Korišćenje makroa za isključivanje poruke i na

 1. Sa padajuće liste na vrhu Izrada makroa, izaberite je SetWarnings radnju.

  • Ako ne vidite na SetWarnings radnje navedene na na karticu Dizajn , u na Prikaži/sakrij grupisanje, uverite se da potvrđen izbor Prikaži sve radnje .

 2. U okviru na SetWarnings radnju, kliknite na strelicu pored dugmeta Upozorenja na i izaberite stavku bez.

 3. Unesite neophodne makro radnje za izvršavanje zadataka koji sa isključenim poruka o potvrdi.

 4. Ispod poslednje radnje zadatka, izaberite SetWarnings radnju, a zatim kliknite na strelicu pored na Upozorenja na i kliknite na dugme da.

 5. Zatvorite alatku Izrada makroa, sačuvajte makro, a zatim sačuvajte obrazac.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×