Uklanjanje opcije „Prilagodi u programu Access“ iz Access aplikacije

Važno    Microsoft više ne preporučuje kreiranje i korišćenje Access Veb aplikacija u sistemu SharePoint. Kao alternativu, razmislite o korišćenju Microsoft PowerApps da izgradi poslovna rešenja bez kodova za veb i mobilne uređaje.

Pre deljenja Access veb aplikacije, možda želite da je zaključate kako druge osobe ne bi mogle da je urede. Zaključavanje Access veb aplikacije uklanja meni Postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ iz prikaza pregledača veb aplikacije. Kada se ta opcija ukloni, ljudi ne mogu da otvore veb aplikaciju u programu Access, pogledaju kako je veb aplikacija konstruisana niti da je urede.

Opcija „Prilagodi u programu Access“ u meniju „Postavke“ prikazana precrtana

Napomena: Ovaj članak se ne odnosi na Access baze podataka za računare.

Ako se Access veb aplikacija nalazi na Office 365 ili SharePoint Online lokaciji i koristite Access 2013 sa Office 2013 servisnim paketom 1 (SP1) ili novijom verzijom, imate opciju zaključavanja Access veb aplikacije kada aplikaciju čuvate za primenu.

Evo koraka:

 1. Otvorite veb aplikaciju u programu Access i izaberite stavke Datoteka > Sačuvaj kao > Sačuvaj za primenu.

  Napomena:  Ako ne vidite opciju Sačuvaj za primenu, nemate opciju za zaključavanje Access veb aplikacije. Veb aplikacija mora da bude na Office 365 ili SharePoint Online lokaciji. Treba da imate i Office 2013 SP1 ili noviju verziju instaliranu na računaru.

  Opcija „Sačuvaj za primenu“ na stranici „Sačuvaj kao“

  1. Unesite naslov za paket veb aplikacije i po potrebi prilagodite broj verzije.

   Dijalog „Kreiranje paketa za primenu“

  2. Proverite da li je potvrđen izbor u polju za potvrdu Zaključano kako biste sprečili korisnike da ažuriraju veb aplikaciju koju distribuirate.

   Oprez:  Pre nego što zaključate veb aplikaciju, proverite da li ste sačuvali njenu otključanu kopiju. Ako niste, nećete moći da otvorite veb aplikaciju za uređivanje.

  3. Kliknite na dugme U redu, pronađite fasciklu u kojoj želite da sačuvate datoteku, a zatim kliknite na dugme U redu.

  4. Otpremite novu kopiju veb aplikacije u katalog aplikacija ili SharePoint prodavnicu ili je otpremite direktno na lokaciju tima.

Sada osobe koje koriste ovu kopiju veb aplikacije neće videti meni Postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ . Možete da otvorite sopstvenu zasebnu kopiju veb aplikacije da biste vršili promene u budućnosti.

Ako su vam potrebne dodatne informacije o opciji čuvanja za primenu i o drugim opcijama, pročitajte članak Pravljenje paketa Access aplikacije.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×