Uklanjanje ili opoziv sortiranja kolone

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U programu Excel Online možete da upotrebite komandu Opozovi radnju na kartici Početak da biste opozvali sortiranje koje ste primenili na listu ili tabelu. Ovaj primer prikazuje podatke u listi koji su prvobitno bili raspoređeni po gradu rastućim redosledom, a zatim po broju stanovnika opadajućim redosledom. Opozivanje radnje vratilo je prvobitni redosled (po gradu).

Opozivanje radnje sortiranja na opsegu

U tabeli kolone imaju strelice za filtriranje pa možete da ih upotrebite i za sortiranje i za filtriranje. U donjem primeru, obratite pažnju na strelicu nadole pored filtera za kolonu „Broj stanovnika“ koja pokazuje da je sortirana opadajućim redosledom. Posle sortiranja po koloni „Grad“, pogledajte strelicu nagore pored filtera za kolonu „Grad“.

Kao i za opseg, možete da opozovete i radnju sortiranja tabele tako što ćete upotrebiti komandu Opozovi radnju na kartici Početak. Ovaj primer prikazuje rezultat opoziva radnje koji vraća prvobitni redosled i korišćenja filtera za sortiranje po gradu.

Opozivanje radnje sortiranja u tabeli

Vesti o najnovijim ispravkama za Excel Web App potražite na Microsoft Excel blogu.

Za kompletan paket Office aplikacija i usluga, isprobajte ili kupite na lokaciji Office.com.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×