Ugradite Excel radnu svesku na Veb stranicu ili blog iz sistema SharePoint ili OneDrive for Business

Deljenje iz usluge OneDrive? Idite ovde.

Pošto su ugrađene Excel za veb radne sveske sada omogućene na SharePoint Online, možete da ih koristite na Veb stranici ili na blogu, gde druge osobe mogu da prikažu i komuniciraju sa njima bez da se prijave u SharePoint Online. Možete da nabavite URL adrese za Office 365 radne sveske i da je koristite da biste ih ugradili direktno na Veb stranicu ili blog postavljanjem atributa SRC> elementa <IFRAME na Veb stranici.

Izvršite dolenavedene instrukcije da biste ugrađujete SharePoint OnlineExcel za veb BI radne sveske u Veb stranicu ili blog.

Postavljanje dozvola radne sveske

Pre nego što ugradite radnu svesku na Veb stranicu ili blog, proverite da li se ona deli sa svim relevantnim osobama. Na primer, ako radite na javnom blogu, želite da delite radnu svesku sa svima, uključujući osobe koje nisu deo vaše organizacije. Evo kako da delite radnu svesku:

 1. U SharePoint Online izaberite meni više (...) pored radne sveske koju želite da delite i kliknite na dugme deli.

  Meni „Još“ (...) pored radne sveske

 2. U polju Pozovi osobe izaberite stavku Svii izaberite stavku može da prikaže prikaz.

  Dijalog „Deljenje“

  Napomene: 

  • Moguće je da će SharePoint administrator blokirati opciju da bi pozvao sve da vide radnu svesku. U tom slučaju, izaberite stavku Svi osim spoljnih korisnika ili se konsultujte sa administratorom.

   Okvir potreban za prijavljivanje ne treba da se proverava bez obzira na gorenavedenu selekciju za javno anonimno pristup.

  • Moguće je da će SharePoint administrator blokirati anonimni pristup tako što ćete ukloniti okvir za Prijavljivanje zahteva i ne možete da ga uradite. U tom slučaju, Konsultujte se sa administratorom.

  • Nije moguće urediti ugrađenu Excel za veb radnu svesku, ali osobe sa pravom dozvolom mogu da otvore ugrađenu radnu svesku u programu Excel gde mogu da uređuju podatke.

 3. Da biste omogućili deljenje radne sveske sa gostima, opozovite izbor u polju za potvrdu Zahtevaj prijavljivanje i kliknite na dugme deli.

Nabavite URL u javnoj radnoj svesci

 1. Ponovo izaberite meni (...) pored radne sveske i kliknite na vezu za goste.

  Veza „Gost“ u meniju „Još“

 2. Izaberite URL adresa za goste, kopirajte je, a zatim je nalepite u Notepad.

 3. Da biste omogućili ugrađenu radnu svesku, promenite URL na sledeći način:

  • Da biste radnu svesku predstavili kao ugrađenu radnu svesku, dodajte radnju URL adrese parametra = Prikaz ugrađivanje na kraju URL niske.

  • Da biste dopustili interaktivnost sa filterima i izvedenim tabelama u radnoj svesci, Dodajte URL parametru Wdallowinteraktivnost = TRUE.

  • Da biste imali funkcije BI kao što su Power View vizuelizacije, izvedene tabele i slicer zasnovani na modelu podataka u ugrađenoj radnoj svesci, dodajte nisku &wdbipreview = TRUE.

Saveti: 

 • Konačna URL adresa treba da bude slična ovoj:

 • https://host/personal/user/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=2UdAHGlFpWVaJjkI32xuisKCQsULG6M6b%2fIjG1LYpRM%3d&docid = 166d02b46d02b42fi5a1443781a1de428d9518ee&Action = ugrađeno&wdbipreview = TRUE

Navođenje dodatnih parametara

Dodatni parametri URL-a mogu da promene način na koji je ugrađena radna sveska predstavljena.

Evo primera URL adrese sa dodatnim parametrima:

<širina IFRAME = "500" Visina = "200" frameivica = "0" pomera= = "No" src = "https://host/personal/user/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=2UdAHGlFpWVaJjkI32xuisKCQsULG6M6b%2fIjG1LYpRM%3d&docid = 166d02b42f5a14ve43781e&radnja =&ugrađiv = funkcija wdbipreview = TRUE&wdHideSheetTabs = TRUE&Wdollowinteraktivnost = TRUE& item = PivotTable1& ActiveCell = B4&Wdhidekoordinatne linije = TRUE &wdDownloadButton = True ">

Sledeća tabela prikazuje parametre koje smo koristili u ovom primeru i nakratko opisuju njihov efekat na prezentaciji radne sveske. Evo liste podrazumevanih postavki parametara:

Parametar URL adrese

Efekat

Default

wdHideSheetTabs = TRUE

Sakriva jezičke listova prikazane na dnu svih listova u radnoj svesci.

Netačno

Wdollowinteraktivnost = TRUE

Omogućava vam da komunicirate sa podacima ako radna sveska ima tabelu ili izvedenu tabelu koja može da se sortira i filtrira.

True

Stavka = ime stavke

Prikazuje određenu stavku. Ako radna sveska sadrži grafikon, tabelu, izvedenu tabelu ili imenovani opseg, a želite da prikazujete samo jednu od stavki na Veb stranici, koristite parametar stavke da biste naveli tu stavku. Informacije o imenovane opsege i imenovane stavke u Excel radnim sveskama vide i koriste imena u formulama.

Nije podešeno

ActiveCell = name Cell

Navodi aktivnu (izabranu) ćeliju u ugrađenoj radnoj svesci kada se otvori Veb stranica. Aktivnu ćeliju možete navesti po ćeliji Cell (kao što je a1) ili po imenu.

Ovaj parametar možete da koristite i da biste definisali aktivni radni listu tako što ćete izabrati ćeliju u tom listu. Ako želite da izaberete Power View kao aktivan, postavljanje ovog parametra na a1, čak i ako ne postoji koordinatne mreže na Power View listu.

Ako ne navedete aktivnu ćeliju, prikazuje se poslednji sačuvani prikaz.

Poslednji sačuvani prikaz će biti prikazan.

Wdhidekoordinatne linije = TRUE

Sakriva koordinatne linije radnog lista za čistije izgled.

Netačno

Wdhide. = TRUE

Sakriva zaglavlja kolona i reda.

Netačno

wdDownloadButton = TRUE

Uključuje dugme Preuzmi da bi gledaoci mogli da preuzmu sopstvenu kopiju radne sveske.

Ikona programa Excel u programu Excel za Veb

Netačno

Podešavanje veličine okvira

Možete da promenite veličinu okvira koji prikazuje radnu svesku na Veb stranici pomoću standardnih svojstava HTML IFRAME. Potražite vrednosti širine i visine (u pikselima) unutar oznake IFRAME i promenite vrednosti da biste dobili željenu veličinu okvira.

<širina IFRAME = "201" Visina = "173 " okvira "=" 0 "pomeranje =" ne "

Testiranje objavljene radne sveske

Kao blogger, moraćete da testirate da li je ugrađena radna sveska koju ste objavili pristupačna anonimnim osobama. Evo nekih pitanja o kojima treba razmišljanje:

 • Power View puna podrška zahteva Silverlight. HTML 5 može da ograničava neke od funkcija Power View.

 • Plan licenciranja koji daje IFRAME Stvoritelju ili vlasniku datoteke privilegovan pristup koji druge osobe možda nemaju. Da biste se uverili da javne osobe mogu da pregledaju ugrađenu radnu svesku, uradite neprovereni test tako što ćete otvoriti pregledač u privatnom režimu i pristupiti ugrađenoj radnoj svesci. Evo kako:

  1. Otvorite pregledač u privatnom režimu. Na primer, kliknite na dugme Započni u privatnom pregledanju u ini ili novom inkognito prozoru u sistemu Chrome.

  2. Idite na objavljeni blog.

  3. Prikaz i interakciju sa ugrađenom radnom sveskom.

Ograničenja ugrađene radne sveske

Funkcija

Maksimalno ograničenje

Veličina radne sveske

10 MB

Broj podudarnih gledalaca

1000

Napomene: 

 • Težak saobraćaj u ugrađenoj radnoj svesci može dovesti do odbacenih nekih gledalaca.

 • Dostupnost ugrađene radne sveske može da utiče na broj ugrađenih radnih svezaka u centru podataka ili zakupcu.

Takođe pogledajte

Power View interaktivne vizuelizacije i izvedenih tabela sada mogu da se ugrađuju u blogove i Veb lokacije

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×