Ugrađivanje fontova u programu Word, PowerPoint ili Excel

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da ugradite fontove u Office dokumentima. Tako, ako delite dokument sa nekom drugom, fontove, raspored i neće promeniti stil dokumenta i specijalnih znakova neće pretvoriti u smisla pravougaonika.

U PowerPoint za Office 365 za Mac i PowerPoint 2019 za Mac, sada možete da sačuvate ugrađenim fontovima u prezentaciji. Više detalja potražite u članku ugrađene fontova u programu PowerPoint za Mac.

Ugrađivanje fontova u Word i PowerPoint

 1. Izaberite karticu Datoteka i kliknite na dugme Opcije.

  (U Office 2007, kliknite na Dugme "Office" u gornjem levom uglu i zatim kliknite na dugme Opcije .)

 2. U levoj koloni, izaberite karticu " Sačuvaj ".

 3. Na dnu, u okviru Čuvanje tačnosti prilikom deljenja ovu prezentaciju, potvrdite izbor ugrađivanje fontova u datoteci .

  Korišćenje datoteka > opcije da biste uključili fonta ugrađivanje za datoteku

  Ostavite prazno polje za potvrdu (ili izabrati Ugradi sve znakove u Office 2007) povećava veličinu datoteke, ali je najbolje za dozvoljavanje drugima da biste uredili dokument i zadržali isti font.

  Izbor Ugradi samo znakove upotrebljene u prezentaciji smanjuje veličinu datoteke ali ograničenja uređivanja datoteke pomoću isti font.

 4. Kliknite na dugme U redu.

Ugrađivanje fontova u Excel

Ne možete da ugradite font direktno u na Excel datoteke kao što možete sa Word i PowerPoint, ali postoji način da biste se uverili da fonta izbora dosledne kada delite datoteku Excel .

 1. Pratite uputstva u prethodnom odeljku o tome kako da ugradite font u Word datoteke.

 2. Kopiranje Excel datoteku koju želite da koristite font u i nalepite ga u Word dokument.

 3. Posle otvaranja Excel datoteke iz u okviru Word dokumenta, koristite fontove ugrađen u Word dokument za Excel datoteku.

  Morate zadržati Excel datoteke unutar Word dokument za fontove ostane kao oni.

Preporuke za ugrađivanje fontova

 • Kada ugrađivanje fonta, izbegavajte korišćenje Ugradi samo znakove upotrebljene u prezentaciji. To je bolje da ugradite svih znakova fonta tako da drugi korisnik uspešno možete urediti datoteku, ako je potrebno.

 • Koristite OpenType (. S) ili TrueType (. TTF), ako je to moguće. OpenType fontovima korišćenje najmanje prostora za skladištenje kada ugrađen u Office dokument.

 • Izbegavajte ugrađivanje fontova Postscript (. PFB. PFM) ako je to moguće. Neki korisnici prijavljuju da imate problema prilikom otvaranja dokumenta na Office koja ima Postscript font ugrađen u njega.

Rešavanje problema

 • Je instaliran na font?     Uverite se da font koji želite da ugradite instaliran tako što ćete kliknuti dvaput na nju i izabrati stavku instalirate kada se otvori Windows prikazivač fontova .

 • Je ugrađivanje fonta i dalje ne radi?     Moguće ugraditi ne u svim TrueType fontovi. Fonta kreatora možete da podesite različite opcije za svoje fontove, uključujući:-embeddable pregled/Print, Editable i Installable. Da biste videli koji će nivo ugrađivanje instaliranih font je, idite na Kontrolnu tablu u operativnom sistemu Windows i kliknite na dugme Fontovi. Kada kliknete na font koji prikazuje postavku mogućnost ugrađivanja fonta .

  Ugrađivanje fontova ekrana 2
 • Veličina datoteke je prevelika za ugrađivanje fontova?     Određenih fontova mogu biti veoma velike u poređenju sa drugim osobama, pa ako je veličina datoteke brigu, razmislite o korišćenju alternativni fontovi.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×