U programu Outlook pomoću Microsoft Pay da platiš fakture i fakture

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Koristite Microsoft plate, će uskoro moći da platite računi ili fakture direktno u prijemnom poštanskom sandučetu Outlook bez prebacivanja na drugi aplikacije ili Veb lokacije. Microsoft bezbedno skladišti plaćanja i informacije o naplati u Microsoft skladištu.

Napomene: 

 • Ova funkcija će snima ograničen broj Outlook.com i Outlook na vebu korisnika i prvobitno da se koriste samo za plaćanje fakture pomoću Xero i FreshBooks. U sledećim mesecima, to će postati dostupne šire i će podržati dodatne partnerskih rešenja.

 • Outlook nije uslugu plaćanja računa i Microsoft ne deluje kao agentu plate račun.

Plaćanje fakture i fakture u Outlook

Važno: 

 • Uvek se uverite da ste poslali fakturu iz e-adresu poznajete i kojima verujete. Možda ćete primiti fakturu od fakturisanja partnera (na primer, pošiljaoca e-pošte adresa završava u @post.xero.com) ili primite fakturu direktno od preduzeća sama (na primer, e-adresu pošiljaoca je sales@wideworldimporters.com).

 • Plaćanje i informacije o naplati treba da unesete samo ako očekujete fakturu iz preduzeća i prepoznajete pošiljaoca e-adresu. Uverite se da pažljivo pregledati fakture, očekivani iznos i druge detalje ispred plaćaju fakture.

 1. Outlook.com ili Outlook na vebuizaberite poruku koja sadrži fakturu.

 2. U prozoru poruke izaberite stavku Redigovanje i platiti.

  Snimak ekrana na redigovanje i plate dugme

  Ovo će otvoriti okno zadatka kojem možete prikazati više detalja o fakture uključujući krajnji rok, iznos duga i veze ka kompletnu fakturu.

 3. Pregledajte detalje fakture i kliknite na dugme Nastavi.

  Snimak ekrana dugmeta "Nastavi" u oknu zadatka

 4. Ako je ovo prvi put koristite Microsoft Pay, unesite plaćanja i informacije o naplati i izaberite stavku Sačuvaj i nastavi.

  Ako ste koristili Microsoft Pay pre, pregledajte naplate detalja i kliknite na dugme Nastavi.

  Napomena: Plaćanje i informacije o naplati uskladištena bezbedno u skladištu na šifrovanu Microsoft. Outlook pamti vaše detalje o naplati sledeći put napravite otplate.

 5. Ponovo Unesite bezbednosni kôd, a zatim izaberite da platite.

Najčešća pitanja

Plaćanje u Outlook može da se onemogući korisnicima Microsoft 365 i Office 365 tako što ćete onemogućiti konektora i korisnih poruke. Administratori možete da koristite Exchange OnlinePowerShell da biste onemogućili konektora za celog zakupca ili za poštansko sanduče na određene grupe. Svi korisnici u toj zakupca ili poštansko sanduče bi uticalo. Nije moguće da biste onemogućili za neke i ne i druge. Na nivou zakupca zamenjuje postavku na grupu nivoa. Na primer, ako administrator omogućava konektora za grupu i onemogućava ih na zakupca, konektora za grupu će biti onemogućena. 

Da biste saznali kako da se povežete sa Exchange OnlinePowerShell, pogledajte članak Povezivanje sa Exchange Online PowerShell

Da biste onemogućili konektora za zakupca, pokrenite sledeću komandu u Exchange OnlinePowerShell: 

Set-OrganizationConfig -ConnectorsEnabled:$false

Da biste onemogućili konektori za poštansko sanduče grupe, pokrenite sledeću komandu u Exchange OnlinePowerShell: 

Set-UnifiedGroup -Identity contosogroup@contoso.com -ConnectorsEnabled:$false

Da biste onemogućili korisnih poruke za konektora za zakupca, pokrenite sledeću komandu u Exchange OnlinePowerShell: 

Set-OrganizationConfig -ConnectorsActionableMessagesEnabled:$false

Funkcija je dostupna ograničen broj Outlook.com i Outlook na vebu korisnici koji prime fakture iz Xero i FreshBooks. Ako dobijete fakture iz trgovac ili preduzeća pomoću Xero ili FreshBooks, možete da plaćate račun direktno iz prijemnog poštanskog sandučeta.

Outlook koristi višeslojno pristup da biste zaštitili naših klijenata.

 • Novo iskustvo plaćanja je ograničena na fakture poslao prodavaca kroz mreža za partnere. Prodavaca pomoću ovih partneru platforme proći kroz verifikaciju i usaglašenost proverava od naših partnera.

  Napomena: Prvom izdanju podržava plaćanja samo iz Xero i FreshBooks. Druge partnerskih rešenja će pokret u narednim mesecima.

 • Proces plaćanja je šifrovana na ostale i u pokretu da zaštitite informacije o plaćanju.  Istovremeno plaćanja informacija na kreditnoj kartici će biti šifrovane tako da samo plaćanja procesor ima pristup detalja kreditne kartice.  Microsoft će se skladištiti šifrovane verziju pomoću tehnike bezbednost na nivou preduzeća infrastruktura koja ispunjava plaćanja kartica industrijske podatke bezbednosne standarde (PCI DSS) nivoa 1 certifikacija detalja kreditne kartice.

 • U smanjivanju lažnog, možemo Dozvoli samo e-poruke koje prođu provere DomainKeys prepoznala pošte/SPF proširenje (DKIM/SPF). Pored toga, Office 365 klijenti sa više opcija za zaštitu pretnju zaštićeni protiv raznih e-pošte phishing prevara kao Vels kao prilozi e-pošte koji sadrži malver.

Samo treba da platite fakturu ako očekujete fakturu iz preduzeća i prepoznajete pošiljaoca e-adresu. Uverite se da proverite fakture, iznos duga i druge detalje pažljivo pre nego što plaćanja.

E-pošte svaki plaćanja u Outlook koristi DKIM/SPF standarde u smanjivanju protiv lažnog. Ako DKIM/SPF provere grešaka, Outlook plaćanja zahtev je odbačena i bez platne kartice se prikazuju u prijemnom poštanskom sandučetu. Ako vidite platne kartice, uverite se da proverite da prepozna pošiljaoca e-adresu i proverili detalji fakture pre nego što plaćanja.

Pored toga, Office 365 klijenti sa više opcija za zaštitu pretnju zaštićeni protiv raznih e-pošte phishing prevara kao Vels kao prilozi e-pošte koji sadrži malver.

Važno: Kada plaćaju račun ili po fakturi u Outlook, ceo plaćanja proces se javlja u Outlook. Nikada ne treba da posetite drugu Veb lokaciju. Nemojte da pratite sve veze ka veb lokaciju izvan Outlook.

Možete da dodate, promena ili brisanje informacija o kreditnoj kartici povezan sa Microsoft naloga. Da biste saznali više, pogledajte članak Dodavanje, ažuriranje, ili uklanjanje kreditne kartice i drugi načini da platite.

Microsoft bezbedno skladišti plaćanja i informacije o naplati u Microsoft skladištu i prosleđuje te informacije u procesor plaćanja fakture za transakciju. Procesor plaćanja, ne korporacije Microsoft, će vam naplatiti kreditna kartica.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×