U mom obrascu ili izveštaju nisu prikazani svi očekivani podaci

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Simptomi

Kada kreirate obrazac ili izveštaj koji prethodno niste barem jedanput sačuvali i na njega primenite filter, a zatim ga sačuvate dok je filter još aktivan, nećete biti u mogućnosti da isključite filter. Obrazac ili izveštaj će uvek prikazivati filtrirani prikaz osnovne tabele ili upita.

Uzrok

Ovo je nova opcija koja je dizajnirana da omogući lakši način kreiranja obrazaca i izveštaja koji su trajno filtrirani. Microsoft Office Access 2007 omogućava ovu opciju tako što filter unosi u dizajn objekta, ukoliko je taj filter bio primenjen na objekat kada ste ga prvi put sačuvali.

Rešenje

Uklonite filter pre nego što objekat sačuvate prvi put ako ne želite da filter koji ste primenili na tek kreirani obrazac ili izveštaj bude trajan.

U mogućnosti ste da, pomoću sledeće procedure, uredite svojstvo Izvor zapisa za obrazac ili izveštaj ako ste objekat kreirali i sačuvali ga prvi put dok je na njega bio primenjen filter, a zatim odlučili da ne želite da filter bude trajan.

Uklanjanje trajnog filtera iz obrasca ili izveštaja

 1. U oknu za navigaciju kliknite desnim tasterom miša na obrazac ili izveštaj, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Prikaz dizajna. Objekat će se otvoriti u prikazu dizajna.

 2. Pritisnite taster F4 da biste prikazali list sa svojstvima ako nije već prikazan.

 3. Kliknite u polje za svojstvo Izvor zapisa na objekat, a zatim kliknite na dugme Dugme „Graditelj“ . Pojavljuje se dizajner upita sa prikazan upit objekta grupe zapisa.

 4. U koordinatnoj mreži za dizajn upita potražite filtrirana polja i kriterijume za filtriranje. Na sledećoj slici prikazano je jedno filtrirano polje, „ImeKompanije“, i jedan kriterijum, Contoso d.o.o.

  Trajni filter obrasca

 5. Izaberite kontrolu koja sadrži filtrirano polje tako što ćete kliknuti na sivu traku iznad reda Polje u koordinatnoj mreži za dizajn upita.

 6. Pritisnite taster DELETE da biste uklonili filtrirano polje i njegov kriterijum.

 7. Ponovite korake 5 i 6 za svako filtrirano polje koje želite da uklonite iz dizajna objekta.

 8. Zatvorite dizajner upita. Kada budete upitani da sačuvate promene koje ste napravili u SQL naredbi i da ažurirate svojstvo, kliknite na dugme Da.

  Trajni filter je uklonjen iz obrasca ili izveštaja.

  Napomena: Uklanjanje trajnog filtera iz obrasca ili izveštaja na ovaj način ne sprečava vas da isti filter primenite na ovaj objekat u budućnosti. Filter će biti uklonjen samo iz dizajna objekta, kako biste podrazumevano mogli da vidite sve zapise iz osnovne tabele ili upita.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×