U čemu je razlika između usluge Office 365 i sistema Office 2016?

Office 365 je usluga pretplate uz koju uvek imate najnovije alatke korporacije Microsoft. Postoje različiti Office 365 planovi za kućnu i ličnu upotrebu, kao i za mala i srednja preduzeća, velika preduzeća, škole i neprofitne organizacije.

Svi Office 365 planovi za kućnu i ličnu upotrebu uključuju Office 2016 sa u potpunosti instaliranim Office aplikacijama koje poznajete, kao što su Word, PowerPoint i Excel, kao i dodatno skladište na mreži, aktivnu tehničku podršku bez dodatnog plaćanja i još mnogo toga. Možete da odaberete da plaćate pretplatu na mesečnom ili godišnjem nivou, a Office 365 Home plan vam omogućava da delite pretplatu sa najviše četiri člana domaćinstva.

Većina Office 365 planova za preduzeća, škole i neprofitne organizacije uključuju u potpunosti instalirane aplikacije, ali Microsoft takođe pruža osnovne planove sa verzijama na mreži sistema Office, skladišta datoteka i e-pošte. Vi odlučujete šta je najbolje za vas: manje preduzeće, veliko preduzeće, škola ili neprofitna organizacija.

Office 2016 se prodaje i u obliku jednokratne kupovine, što znači da ćete jednom platiti unapred da biste dobili Office aplikacije za jedan računar. Jednokratne kupovine su dostupne za PC računare (kao što je Office Home & Student 2016) i za Mac računare (kao što je Office Home & Student 2016 za Mac). Jednokratne kupovine nemaju opciju nadogradnje, što znači da morate da kupite sistem po punoj ceni ako planirate da ga nadogradite na sledeće glavno izdanje.

Office Online je besplatna verzija sistema Office koju možete da koristite u veb pregledaču. Isprobajte Office Online aplikacije.

Niste sigurni šta trenutno imate? Pogledajte članak Koju verziju sistema Office koristim?

Spremni ste da instalirate Office? Pogledajte članak Instaliranje sistema Office na PC ili Mac računaru.

Tražite detalje o proizvodu i cene?

Veza za kupovinu ili isprobavanje sistema Office
Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Poređenje sistema Office 2016 kao jednokratne kupovine sa pretplatom na Office 365

Jednokratna kupovina
(Primer: Office Home & Student 2016)

Pretplata na Office 365
(Primer: Office 365 Home)

Cena

Platite jednom

Plaćajte malu mesečnu naknadu ili uštedite plaćanjem za celu godinu

Office aplikacije

Uključeno

Nabavite Office 2016 aplikacije, kao što su Excel, Word i PowerPoint. Aplikacije neće biti ažurirane prilikom objavljivanja novih funkcija.

Uključeno

Nabavite najnoviju verziju Office aplikacija, kao što su Excel, Word, PowerPoint i Outlook. Trenutno je to Office 2016, ali će vaša verzija nastaviti da prima ispravke za nove funkcije. Korisnici PC računara takođe dobijaju Access i Publisher.

Ispravke funkcija

Nije uključeno

Dobijaćete bezbednosne ispravke, ali ne i nove funkcije koje se dodaju u sistem Office 2016. Nisu uključene nadogradnje na glavna izdanja.

Uključeno

Vaša verzija sistema Office uvek će se poboljšavati. Nabavite najnovije funkcije i ispravke od korporacije Microsoft. Uključene su glavne nadogradnje na buduće verzije.

Instaliranje sistema Office na više računara (Mac ili PC)

Nije uključeno

Jednokratne kupovine su osmišljene za jedan operativni sistem, stoga vaša kopija sistema Office važi za jedan Mac ili jedan PC računar.

Uključeno

Uz Office 365 Home možete da instalirate Office aplikacije za računare na najviše 5 računara, među kojima mogu biti Mac i PC računari. Ako vam nisu potrebne sve te instalacije, podelite ih sa članovima domaćinstva.

Instaliranje sistema Office i dobijanje naprednih funkcija na tabletima i telefonima

Nije uključeno

Dobijte osnovne funkcije uređivanja samo na tabletu ili telefonu.

Uključeno

Dobijte dodatne funkcije kada se prijavite u Office aplikacije na svom uređaju. Uz Office 365 Home dobijate ove dodatne funkcije na najviše 5 tableta i 5 pametnih telefona.

Dodatno skladište na mreži

Nije uključeno

Nije uključeno.

Uključeno

Bezbedno skladištite datoteke u oblaku i pristupajte im sa bilo kog mesta. Dobijate 1 TB OneDrive skladišta u oblaku po korisniku, za najviše 5 korisnika (Office 365 Home).

Tehnička podrška je uključena

Nije uključeno

Uključena je početna tehnička podrška samo pri instaliranju.

Uključeno

Tokom pretplate nam se obratite bez dodatnih troškova za pomoć u vezi sa tehničkim problemima ili za podršku u vezi sa pretplatom i naplatom.

Najčešća pitanja

Odaberite jednu od dolenavedenih opcija da biste dobili informacije o ceni.

Za kućnu ili ličnu upotrebu

Uporedite cene

Za upotrebu na poslu

Pretplate na Office 365

Office 365 Home (deljenje sa najviše četiri člana domaćinstva)

Office 365 Personal (za jednu osobu)

Poređenje Office 365 planova za mala i srednja preduzeća (do 300 korisnika)

Poređenje Office 365 enterprise planova

Jednokratna kupovina sistema Office

Za jedan računar:

Office Home & Student 2016

Office Home & Business 2016

Office Professional 2016

Za jedan Mac računar:

Office Home & Student 2016 za Mac

Office Home & Business 2016 za Mac

Za jedan računar:

Office Home & Business 2016

Office Professional 2016

Za jedan Mac računar:

Office Home & Business 2016 za Mac

Za neprofitne organizacije: Office 365 Nonprofit planovi

Da. Možete da kupite samostalne verzije programa Word, Excel i PowerPoint za Mac ili PC računare. Idite u Microsoft prodavnicu i potražite željenu aplikaciju.

Možete da dobijete i jednokratnu kupovinu ili verziju programa Visio ili Project za koju se plaća pretplata, a koja je dostupna samo za računare. Kupite Visio ili kupite Project.

Pretplate na Office 365 rade i na Mac i na PC računarima. Međutim, ako želite jednokratnu kupovinu sistema Office, moraćete da kupite Office Home & Business 2016 za Mac ili da kupite Office Home & Student 2016 za Mac. Osnovna razlika između ova dva proizvoda je u tome što Office Home & Business 2016 za Mac uključuje Outlook i licenciran je za upotrebu na poslu.

Nakon instaliranja i aktiviranja sistema Office na uređajima, ne morate da budete na mreži da biste ga koristili. Međutim, prvobitno će vam biti potreban pristup internetu da biste instalirali i aktivirali Office, instalirali ispravke i upravljali naplatom. Pristup internetu je potreban i za pristup dokumentima uskladištenim u usluzi OneDrive, osim ako ste instalirali OneDrive aplikaciju za računare. Međutim, kada instalirate Office aplikacije (kao što su Word, PowerPoint i Excel), možete da ih koristite van mreže.

Treba redovno da se povezujete sa internetom da bi vaša verzija sistema Office bila ažurna i da biste iskoristili pogodnosti automatske nadogradnje. Ako se ne povezujete sa internetom makar svakih 39 dana, aplikacija će preći u režim smanjene funkcionalnosti i možda ćete videti grešku „Nelicencirani proizvod“. Da biste ponovo aktivirali Office aplikacije, jednostavno se ponovo povežite sa internetom i prijavite u Office 365. Saznajte kako da se prijavite.

Koristite opciju Obratite nam se u dnu ove stranice. Hvala!

Takođe pogledajte

Saznajte koji vam Office odgovara

Nove i poboljšane stavke u sistemu Office 2016 za Office 365

Instaliranje sistema Office na PC ili Mac računaru

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×