Učitavanje slika i drugih binarnog tipa podataka u Model podataka

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Blob-ovima podataka, kao što su slike, možete da učitate u Model podataka iz izvora podataka koji podržavaju ovaj tip podataka kao što su SQL Server. Kada učitate bloba podatke u Model podataka, možete da vizuelizujete slika u Power View izveštaja.

Binarnog tipa kolone možete da skladištite veličinu velike podataka, kao što su slike. Velike podataka veličina je poznat kao binarni velike objekta (BLOBA). Power Query biblioteke funkcije, kao što su File.Contents i Web.Contents, možete da koristite i za učitavanje i skladište bloba sadržaj u model podataka.

Ubacite sliku u modelu podataka

Pretpostavimo da želite da ubacite sliku iz SQL Server baze podataka u modelu podataka. Upit uvozi listu imena proizvoda i slike. SQL baza podataka

Učitavanje binarne podatke kolone, kao što su ThumbNailPhoto slika

  1. Učitavanje podataka u model podataka. Da biste saznali kako da uvezete podatke u model podataka, pogledajte članak Dodavanje upita u Excel radni list.

  2. Na kartici trake POWERPIVOT izaberite stavku Upravljanje.

  3. Na kartici trake Power Pivot dizajna , kliknite na dugme Svojstva tabele.

  4. U obrascu Svojstva tabele , odaberite kolonu Binarne podatke , kao što su ThumbNailPhoto. Ovo omogućava kolonu koja sadrži binarne podatke. Kliknite na dugme Sačuvaj.

    Binarni
  5. Na kartici trake Power Pivot Više opcija kliknite na dugme Ponašanje tabele.

  6. U obrascu Ponašanje tabele , odaberite stavku za Identifikator reda, kao što su ID proizvoda, i odaberite stavku u Odeljku podrazumevana slika, kao što su ThumbNailPhoto. Kliknite na dugme U redu. Ponašanje tabele

Vizuelizacija slike u Power View izveštaja.

Power View

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×