Učitavanje programskog dodatka Analysis ToolPak u programu Excel

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako je potrebno da izvršite složene statističke ili tehničke analize, možete da skratite postupak i uštedite vreme tako što ćete koristiti programski dodatak Analysis ToolPak. Za svaku analizu vi obezbeđujete podatke i parametre, a alatka koristi odgovarajuće statističke ili tehničke makro funkcije da bi izračunala i prikazala rezultate na izlaznoj tabeli. Neke alatke stvaraju grafikone kao dodatak izlaznim tabelama.

Funkcije za analizu podataka mogu u datom trenutku da se koriste samo na jednom radnom listu. Kada analizu podataka sprovodite nad grupisanim radnim listovima, rezultati će se pojaviti na prvom radnom listu, a na ostalim radnim listovima će se pojaviti prazne oblikovane tabele. Da biste na ostalim radnim listovima obavili analize podataka, alatku za analizu morate da pokrenete na svakom listu posebno.

 1. Izaberite karticu Datoteka, izaberite stavku Opcije, a zatim izaberite kategoriju Programski dodaci.

  Ako koristite Excel 2007, kliknite na Dugme Microsoft Office Slika Office dugmeta , a zatim kliknite na dugme Opcije programa Excel

 2. Na listi Upravljanje izaberite stavku Programski dodaci za Excel, a zatim kliknite na dugme Idi.

  Ako koristite Excel za Mac, u meniju Datoteka izaberite stavke Alatke > Excel u ovom

 3. U polju Programski dodaci potvrdite izbor u polju za potvrdu Analysis ToolPak , a zatim kliknite na dugme u redu.

  • Ako programski dodatak Analysis ToolPak nije naveden u okviru Dostupni programski dodaci, kliknite na dugme Potraži da biste ga pronašli.

  • Ako dobijete obaveštenje da Analysis ToolPak trenutno nije instaliran na računaru, kliknite na dugme Da da biste ga instalirali.

Napomena: Da biste uključili programa Visual Basic za aplikacije (VBA) funkcije za Analysis ToolPak, možete da učitate Analysis ToolPak - VBA programski dodatak na isti način na koji ste učitali programski dodatak Analysis ToolPak. U okviru Dostupni programski dodaci potvrdite izbor u polju za potvrdu Analysis ToolPak - VBA .

Napomena: Programski dodatak Analysis ToolPak nije dostupna za Excel za Mac 2011. Pogledajte članak ne mogu da pronađem programskog dodatka Analysis ToolPak u programu Excel za Mac 2011 za više informacija.

Pratite ove korake da biste učitali programski dodatak Analysis ToolPak u programu Excel 2016 za Mac:

 1. U meniju Alatke , a zatim izaberite stavku programski dodaci za Excel.

 2. U okviru Dostupni programski dodaci potvrdite izbor u polju za potvrdu Analysis ToolPak, a zatim kliknite na dugme U redu.

  1. Ako programski dodatak Analysis ToolPak nije naveden u okviru Dostupni programski dodaci, kliknite na dugme Potraži da biste ga pronašli.

  2. Ako dobijete upit koji programski dodatak Analysis ToolPak trenutno nije instaliran na vašem računaru, kliknite na dugme da da biste ga instalirali.

  3. Zatvorite i ponovo pokrenite Excel.

   Sada komanda Analiza podataka je dostupna na kartici " Podaci ".

Ne možete da pronađete programski dodatak Analysis ToolPak u programu Excel za Mac 2011

Postoji nekoliko nezavisnih proizvođača programske dodatke koje obezbeđuju programski dodatak Analysis ToolPak funkcije za Excel 2011.

Opcija 1:    Preuzmite statističke softver XLSTAT programski dodatak za Mac i koristite u programu Excel 2011. XLSTAT sadrži više od 200 osnovne i napredne statističkih alatki koje uključuju sve funkcije za Analysis ToolPak.

 1. Idite na stavke na stranica za preuzimanje XLSTAT.

 2. Izaberite XLSTAT verziju koja se podudara u operativnom sistemu Mac i preuzmite ga.

 3. Pratite na uputstva za instalaciju MAC OS.

 4. Otvorite Excel datoteke koja sadrži podatke i kliknite na ikonu XLSTAT da biste pokrenuli traci sa alatkama XLSTAT.

 5. 30 dana, imate pristup svim funkcijama XLSTAT. Posle 30 dana će moći da koristite besplatnu verziju koja uključuje funkcije za Analysis ToolPak ili redosled jedno od potpun rešenja XLSTAT.

Opcija 2:    Besplatno preuzeti StatPlus:mac LE iz AnalystSoft, a zatim koristite StatPlus:mac LE sa Excel 2011.

StatPlus:mac LE možete da koristite da biste izvršili mnoge funkcije koje su ranije bile dostupne u programskog dodatka Analysis ToolPak, kao što su dok ste bili, histograma, analiza varijanse (ANOVA) i t-test.

 1. Posetite AnalystSoft Veb lokacije, a zatim pratite uputstva na stranici za preuzimanje.

 2. Nakon što ste preuzeli i instalirali StatPlus:mac LE, otvorite radnu svesku koja sadrži podatke koje želite da analizirate.

 3. Otvorite StatPlus:mac LE. Funkcija nalaze se na StatPlus:mac LE menije.

  Važno: 

  • Excel 2011 ne obuhvata pomoć za XLStat ili StatPlus:mac LE. Pomoć za XLStat je dao XLSTAT. Pomoć za StatPlus:mac LE obezbeđuje AnalystSoft.

  • Microsoft ne pruža podršku za neki proizvod.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Takođe pogledajte

Izvršavanje statističke i tehničke analize pomoću programskog dodatka Analysis ToolPak.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×