Učenje i program OneNote

Važno: Ovaj članak je mašinskog prevede potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

U eri informacija, učenje može da bude golem zadatak, naročito ako ste skloni rasejanosti i neorganizovanosti. Kontrolišite vaše studije tako što ćete informacijama pristupiti sa stavom „zavadi pa vladaj“.

Na kampusima fakulteta, laptop računari su skoro u potpunosti istisnuli beležnice iz ranaca. Program Microsoft OneNote omogućava ljudima da na jednostavan način organizaciju i pristupe svom radu, što je prava pogodnost za ljude koji imaju problema sa organizacijom, razumevanjem i upravljanjem vremenom. Ideja programa OneNote's jeste da svako uči na različit način, bilo da vam je zvanično ustanovljena „umanjena sposobnost“ ili ne. Ovaj softver se fokusira na sposobnosti pojedinaca — i na to kako da vam te sposobnosti poboljšaju veštine organizacije, razumevanja i upravljanja vremenom.

Organizujte

Studenti su obično koristili različite beležnice ili fascikle za svaki predmet, što je komplikovalo studentski život. Ali ako u tu mešavinu dodate i e-poštu, resurse na mreži, kalendare i druge digitalne informacije, život jednostavno postaje prenatrpan.

Kada prvi put pokrenete OneNote, primetite da se ponaša kao fizička beležnicu. Da, ali pošto OneNote je glavni spremište za sve vaše informacije, nosite sve beležnice u laptop računar, svaki odeljak zavedeno na način koji ima smisla za vas. Za svaki od časove, možete da proћdiranju odeljak pod nazivom "< kursa > beleške," i dodali novi beleške da biste ga svakog dana. (Neće da ponestaje prostora – i bez papira.)

Ako ste nastavnik ili roditelj, možete da kreirate i OneNote predlošci za pomoć učenicima u ovoj organizaciji. Lokacija Office Online obezbeđuje OneNote beležnice da biste počeli da prilagođene predloške. A kada su sve dokumente u programu OneNote, studente možete pretraživati i u više Beležnica, odeljaka ili stranica informacija. Ova grupa obuhvata rukom otkucani i čak i glasovne beleške. Može lako da izgubite prati informacije na računaru pomoću programa OneNote, informacije možete organizovane i pretraživati da zadovolji svaku učenje situaciju. Kada ste u programu OneNote, bez obzira na to gde možete da koristite njegove mogućnosti pretrage da biste pronašli informacije u bilo kojoj od Beležnica.

Razumite

Takođe, OneNote olakšava razumeti informacije. Ponekad, međutim, shvatanje i beležaka zajedno može biti teško. OneNote dozvoljava audio snimaka koji se mogu staviti direktno u OneNote. Za neke od nas, sluљajuжi govor bez pisanja omogućava da bolje obradio informacije. Ako treba da hvatate beleške na informacije, možete da snimak ili čak i pretraživati zvuka snimanja za određene izgovorenih reči ili fraze.

OneNote ima odlično alatke za čitanje i pisanje razumevanje, kao što je provera pravopisa, rečnika i rečnik sinonima. Funkcija ove alatke na isti način kao Word, ali uz dodatne fleksibilnosti znati gde se nalazite i koje informacije je oko sebe. Drugi vredna funkcija je "Istraživanje," koji unosi na Webu velika informacije direktno u OneNote datoteku. Tako što će istraživanja uključeni u programu OneNote, koji će moći da imaju beleške desno pored informacije koje su istraživanje.

OneNote može da primi mnoštvo različitih vrsta datoteka, uključujući slike, dokumente, zvučne datoteke, itd. Možete staviti digitalne datoteke (ili skenirane papirne dokumente ili slike) direktno u OneNote. I svaki put kada uneste stavku sa Veba, OneNote će sačuvati vezu za nju, tako da ćete uvek znati gde ste je pronašli. Na kraju, kada pretražujete svoju OneNote datoteku, ona će prepoznati tekst u dokumentima i potražiti upit u skeniranim dokumentima. Ovo može biti od velike pomoći za datoteke koje sadrže neodređen tekst, kao na primer „Domaći“ ili „Zadaci,“ naročito ukoliko često propustite najvažnije informacije prilikom čitanja dugačkih dokumenata.

Budite u toku

Organizovanje i shvatanje informacije je vredna, ali ako ne možete da ostanete u toku, ne možete da ga koristite. OneNote ima mnoge funkcije koje možete da poboljšate vremena za upravljanje veštine, uključujući liste zadataka i planiranje sa programom Microsoft Outlook. Ugrađena u OneNote interfejs je mogućnost pravljenja liste zadataka u programu Outlook. Ove liste zadataka možete dati detaljne informacije o tome šta treba da se uradi, a možete iskačućeg kada OneNote učitava. Na primer, možete da obeležite domaćih zadataka tokom svake klase beleške sa oznaka beležaka koji ukazuju na to da su deo spisak domaćih zadataka. Omogućavanjem liste jedinstvenih zadataka, možete da podelite i osvoji različitih zadataka, kao što je domaćih zadataka, kvizove, izveštaja, projektima i testova. Pored toga, OneNote integriše u funkcija programa Outlook kalendara. Outlook, zatim podsetite putem zvuka ili vizuelna obaveštenja koje su dodeljene krajnji čak i kada nisu aktivno u programu OneNote ili Outlook. Ovo obaveštenje može da bude vrlo korisno ako vam je teško ћonglirati brojne različite zadatke.

Ove informacije gustine godine ima sklonili na nove načine učenja i saradnju u razredu, na radnom mestu, kao i kod kuće. Da li ste nadređeni, nastavnika, savetnik ili student, potrebno malo vremena da biste ispitali OneNote.

Uz malu pomoć programa OneNote možete značajno da poboljšate svoju organizaciju, razumevanje i upravljanje vremenom.

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, može da sadrži greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×