Učenje alatke da biste poboljšali za čitanje i pisanje veština

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Učenje alatke su besplatne alatke koje sprovede provereno tehnike za poboljšanje za čitanje i pisanje za osobe bez obzira na njihovu starost ili mogućnost. Pročitajte više o učenje alatke funkcije i proizvoda koje nude ih ispod ili izaberite proizvod da biste počeli.

Učenje alatke za funkcije koje su dostupne u Microsoft proizvodima

Proverite jezike podržava učenje alatke.

Funkcija

Kako funkcioniše

OneNote na Windows Računaru

OneNote Online

Word na Windows Računaru

Word Online

Office Lens na iPhone uređaju

Sveobuhvatne Reader

Prepoznaje tekst iz slika i datoteka

Smanjuje dužinu datoteke

.

.

.

.

Režim čitanja, poznat i kao Fokus režim

Smanjuje dužina reda

X

Čita naglas

Istaknute stavke reči dok ih čitate naglas

.

.

.

.

.

Razmak

Povećava prostora između slova, reči i redova teksta

.

.

.

.

.

Slogovi

Razdvaja reči u slogova

.

.

.

.

Razumevanje

Istaknute stavke zavisne rečenice u okviru rečenice

X

Delovi govora

Prikazuje glagoli imenice i prideva u različitim bojama

.

.

.

Određuju

Zapisuje reči kao oni su rekli sa ispravne znakove interpunkcije

X

Unapređivanje čitanje veštine: dekodiranje fluency i razumevanje

Istraživanje o čitanje identifikuje tri odvojene čitanje veštine: dekodiranje fluency i razumevanje.

Dekodiranje: Razumevanje pojedinačne reči tako što ćete ih prekidanje na smislene delova

Alatke za učenje poboljšati dekodiranje tako što ćete obavestiti čitač pogledajte reči istaknuta u isto vreme čuju reči razgovarali. Ovo primenjuje istraživanja objavljeni u 2012 tako što ćete Flojd i sudija.

Sveobuhvatne Reader (OneNote, Office Lens na iPhone uređaju), i za Režim čitanja sa Glasno čitanje (Word) prepoznaje tekst sa slike, a zatim markira reči dok su se čitaju naglas.

Zvuk segmente, što je prekidanje napisanih reči jedan od drugog u zasebne slogova, je važan deo dekodiranje. Slogova (OneNote, Word) omogućava da čitaoci pogledajte reči odvojene u slogova.

Fluency: Za čitanje precizno i brzo

Da biste povećali tačnost, Istraživanje objavljeni u 2012 tako što ćete Zorzi pokazao 50% manje čitanje grešaka kada osobe sa disleksija povećava razmak između. Da biste povećali brzinu, Istraživanje objavljenim u 2013 tako što ćete Schneps pokazao 27% povećanje u brzina čitanja prilikom korišćenja dužine kratki redova.

Razmak između znakova (Word, Office Lens na iPhone, OneNote) omogućava čitaocima da povećate razmaka u tekstu (uključujući između slova, reči i redova teksta), a skratili dužina reda.

Razumevanje: Razumevanje onoga što čitate

Razumevanje je mogućnost da razumete šta možete da čitate. Razumevanje možete poboljšati tako što ćete 30% tako što ćete dodati prelomi redova između rečenice prema Graf & Tori (1966).

Razumevanje (OneNote za računare) prikazuje gramatičke rečenice tako što ćete dodati zagrade oko zavisne rečenice. Delovi govora, deo Razumevanje, dodaje obojenog teksta za glagoli prideva i imenice.

Prekidanje reči razdvojeni u slogova možete povećati razumevanju za 10%, prema istraživanju Ju IRA taj u studiji podržava Microsoft. Slogova (OneNote, Word) omogućava da čitaoci pogledajte reči odvojene u slogova.

Unapređivanje pisanja veštine: poboljšane otkucate

Alatke za učenje poboljšali pisanja veštine tako što ćete obavestiti autor govori i potražite u članku reči i rečenice koje ispravno napisano i naglaљenoj. Pisci možete usredsrediti na organizovanje svoje misli, dok apsorbuje odgovarajući prikaz te misli. Određuju je dostupna u programu OneNote na Windows računarima.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×