Grafikoni

Trenutna analiza podataka

Trenutna analiza podataka

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Analiza podataka je zahtevala određen rad, ali sada je za to potrebno svega nekoliko koraka. Možete trenutno da napravite različite tipove grafikona, uključujući linijske i stubičaste grafikone, ili da dodate male grafikone (koji se zovu mini-grafikoni). Možete takođe da primenite stil tabele, napravite izvedene tabele, brzo umetnete ukupne vrednosti i promenite uslovno oblikovanje.

  1. Izaberite ćelije koje sadrže podatke koje želite da analizirate.

  2. Kliknite na dugme Brza analiza Slika dugmeta koja se pojavljuje u donjem desnom uglu izabranih podataka (ili pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + Q).

    Podaci izabrani dugmetom Sočivo za brzu analizu su vidljivi

  3. U galeriji Brza analiza izaberite željenu karticu. Na primer, izaberite Grafikoni da biste videli podatke u grafikonu.

    Kartica „Grafikoni“

  4. Izaberite opciju ili samo postavite pokazivač na neku stavku da biste videli pregled.

    Primetićete da opcije koje možete da odaberete nisu uvek iste. Do toga dolazi zato što se opcije menjaju na osnovu tipa podataka koji ste izabrali u radnoj svesci.

Koju funkciju analize treba da koristim?

Ako niste sigurni koju opciju analize da izaberete, evo brzog pregleda.

Oblikovanje vam omogućava da istaknete delove podataka tako što ćete dodati trake podataka i boje. Ovo vam, između ostalog, omogućava da brzo vidite visoke i niske vrednosti.

Kartica „Oblikovanje“

Grafikoni Excel preporučuje različite grafikone, na osnovu tipa podataka koji ste izabrali. Ako ne vidite grafikon koji želite, kliknite na dugme Više grafikona.

Kartica „Grafikoni“

Ukupne vrednosti omogućavaju vam da izračunate brojeve u kolonama i redovima. Na primer, Rastući zbir ubacuje ukupnu vrednost koja se povećava kako dodajete stavke u podatke. Kliknite na crne strelice sa desne i leve strane da biste videli dodatne opcije.

Kartica „Ukupne vrednosti“

Tabele olakšavaju filtriranje i sortiranje podataka. Ako ne vidite željeni stil tabele, kliknite na dugme Još.

Kartica „Tabele“

Mini-grafikoni predstavljaju male grafikone koje možete da prikažete uz podatke. Oni pružaju brz način prikazivanja trendova.

Kartica „Mini-grafikoni“

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×