Traženje dozvola za instaliranje aplikacije

Traženje dozvola za instaliranje aplikacije

Aplikacije su male veb aplikacije lake za korišćenje koje dodaju funkcionalnost SharePoint sajtovima. One pružaju neograničene mogućnosti za prilagođavanje sajtova na načine specifične za organizaciju. Na primer, možete da dodate aplikacije koje izvršavaju opšte zadatke kao što je praćenje vremena i troškova, aplikacije koje klijentima olakšavaju da vam se obrate ili aplikacije za produktivnost koje omogućavaju da uspostavite veze sa podacima i razvijete izveštaje za zainteresovane.

Neke aplikacije se dobijaju uz SharePoint, neke može da razvije organizacija, a neke druge mogu da naprave nezavisni projektanti i mogu da budu dostupne za kupovinu u SharePoint prodavnici.

Samo oni korisnici koji imaju odgovarajući nivo dozvole mogu da dodaju aplikacije na sajt. Obično je minimalni zahtev dozvola „Puna kontrola“ (ili članstvo u grupi „Vlasnici sajta“). Ali neke aplikacije zahtevaju pristup izvorima podataka ili veb uslugama kako bi čitale podatke neophodne za aplikaciju. Takva vrsta aplikacija ima dozvole povezane sa tim. Kada aplikacija zahteva dozvole na nivou organizacije, podnosiocu zahteva je neophodno odobrenje Office 365 administratora da nastavi sa instaliranjem. Proces odobravanja obuhvata tok posla pod imenom tok zahteva dozvole koji obezbeđuje da se zahtevi za instaliranje usmere pravoj osobi.

Ovaj članak je namenjen globalnim administratorima i SharePoint administratori na nivou organizacije koji su dobili zahteve za instalaciju aplikacije.

Kako funkcioniše tok zahteva dozvole

Kada korisnici naiđu na aplikaciju koja zahteva administratorsku dozvolu za instaliranje, na stranici sa detaljima o aplikaciji vide vezu Zahtev za odobrenje.

Snimak ekrana stranice sa detaljima aplikacije sa istaknutom vezom „Odobrenje zahteva“

Klikom na vezu prikazuje se dijalog Zahtev za aplikaciju gde se navodi razlog za zahtev.

Snimak ekrana dijaloga zahteva aplikacije

Kada korisnik klikne na dugme Zahtev, automatski se šalje e-poruka svim administratorima kolekcije sajtova za katalog aplikacija.

Napomena: U zavisnosti od postavki Office prodavnice dijalog Zahtev za aplikaciju ponekad obuhvata mesto na kom korisnici navode broj traženih licenci zajedno sa razlogom. Dodatne informacije potražite u članku Konfigurisanje postavki za SharePoint prodavnicu.

Odobravanje ili odbijanje zahteva

 1. U automatski generisanoj e-poruci koju primite za zahtev izaberite stavku Sada ovde možete da odobrite ili odbacite zahtev.

 2. Na ekranu Odobravanje ili odbacivanje zahteva, u polju Komentari pružite relevantne informacije o odluci.

 3. Izaberite jednu od dve opcije:

  • Odobri da biste odobrili zahtev i poslali automatski generisanu e-poruku podnosiocu zahteva.

  • Odbaci da biste odbili zahtev i poslali automatski generisanu e-poruku podnosiocu zahteva.

   Snimak ekrana koji prikazuje dijalog „Odobri ili odbaci zahtev za aplikacijom“

Katalog aplikacija je mesto na kom skladištite sve aplikacije organizacije i upravljate njima. Tu možete da vidite listu svih zahteva za instaliranje aplikacija na čekanju.

Prikaz svih zahteva

 1. Potražite katalog aplikacija. (U SharePoint centru administracije izaberite stavku aplikacije u levom oknu, a zatim kliknite na vezuKatalog aplikacija.)

 2. Izaberite stavke Postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ > Postavke sajta > Administracija kolekcije sajtova > Upravljanje zahtevima za aplikacije.

 3. Na levoj strani okna za navigaciju izaberite stavku Zahtevi za aplikacije.

  Snimak ekrana koji prikazuje vezu „Zahtev aplikacije“
 4. Kliknite na naslov svakog zahteva na čekanju da biste ga pregledali. Kada odobrite ili odbijete zahtev, on se uklanja iz prikaza. Ako se predomislite u vezi sa omogućavanjem da se aplikacije dodaju na sajtove, možete da opozovete odobrenje za zahtev. Da biste opozvali odobrenje za zahtev, odaberite zahtev i izaberite stavku Ukloni odobrenja.

Delegiranje autoriteta za odobravanje

Kao globalni administrator ili SharePointadministrator, možete da delegirate autoritet za odobravanje kako bi rasporedili posao odobravanja ili ublažili uska grla odobravanja. Imajte na umu da su aplikacije uskladištene u katalogu aplikacija i njima se tu upravlja, a katalog aplikacija je kolekcija sajtova. Stoga, da biste izabranim korisnicima dodelili dozvolu za odobravanje aplikacija, dodajete ih u grupu administratora kolekcije sajtova u katalogu aplikacija.

Upozorenje: Kada podignete korisnike na nivo administratora kolekcija sajtova u kolekciji sajtova kataloga aplikacija, dajete im mogućnost da odobravaju instaliranje aplikacija koje imaju uticaj na nivou organizacije. Pažljivo razmotrite tu odluku.

Dodavanje administratora kolekcija sajtova u katalog aplikacija

 1. Potražite katalog aplikacija. (U SharePoint centru administracije izaberite stavku aplikacije u levom oknu, a zatim kliknite na vezuKatalog aplikacija.)

 2. Izaberite stavke Postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ > Postavke sajta > Korisnici i dozvole > Administratori kolekcija sajtova.

 3. Otkucajte ime grupe ili pojedinaca koje želite da dodate kao administratore kolekcija sajtova.

 4. Izaberite stavku U redu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×