Tip podataka „Memo“ sada se naziva „Dugački tekst“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U starijim verzijama programa Access koristili smo tip podataka "Memo" da biste uskladištili velikim količinama teksta i na tekstualnog tipa podataka za skladištenje kraće niske (do 255 znakova). U programu Access 2013 i Access 2016, tipovi ove dve podataka su preimenovane „Dugački tekst” i „Kratak tekst” odnosno i imaju različite svojstva i ograničenja veličine u zavisnosti od toga da li koristite u bazi podataka ili Access Veb aplikacije. Ovo su detalji:

Tekstualna polja u bazama podataka za računar (.accdb)

Dugački tekst    U .accdb datotekama, polje "Dugački tekst" radi na isti način kao Memo polja starih. To jest, može da skladišti do o gigabajt teksta, čak i ako kontrole u obrascima i izveštajima može da prikaže samo prvi put 64.000 znakova. Možete da podesite Dugački tekst polja da biste prikazali obogaćeni tekst koji sadrži oblikovanje kao što su Podebljavanje i podvlačenje.

Jedan red teksta    U .accdb datotekama, jedan red teksta polja radi na isti način kao tekstualno polje u starijim verzijama. Skladišti do 255 znakova.

Saznajte više o tipovima podataka za Access baze podataka za računar.

Tekstualna polja u Access Veb aplikacije

Dugački tekst    U Access Veb aplikacijama, polje "Dugački tekst" možete da skladištite veličine do 2 ^ 30-1 bajta, a je jednaka tipa podataka SQL Server nvarchar(max). Ako želite, možete da podesite ograničenja znakova da sprečite korisnike da koriste ceo kapacitet polja. Ne mogu uskladištiti obogaćenog teksta u Access Veb aplikacije.

Jedan red teksta    U Access Veb aplikacijama kratak tekst je skup polja za skladištenje 255 znakova po podrazumevanoj vrednosti, ali možete da podesite svojstvo ograničenje broja znakova kraja do 4000 znakova. Ekvivalentan njegove SQL Server je nvarchar sa dužinom od 1 do 4000.

Saznajte više o tipovima podataka za Access Veb aplikacije.

Podrazumevane kontrole za polja „Dugački tekst“ i „Jedan red teksta“

U većini slučajeva, Access koristi kontrole okvira za tekst da biste prikazali polja jedan red teksta ili Dugački tekst. Međutim, kada dodate polje "Dugački tekst" u prikazu u Access Veb aplikacije, Access će kreirati okvir za tekst sa više redova. Kada koristite više redova okvir za tekst u pregledaču, možete da pritisnite taster Enter da biste se premestili u novi red u okvir za tekst. Ako ste u listu sa podacima, moraćete da koristite sa trake za pomeranje da biste videli sve ispod prvog reda.

U bazama podataka za računar, ako je polje „Dugački tekst“ konfigurisano da prikaže obogaćeni tekst i vi dodate to polje u obrazac ili izveštaj, Access automatski primenjuje postavku „Obogaćeni tekst“ na okvir za tekst.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×