Tabela u programskom dodatku Power View

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Za svaki vizuelizaciju koju želite da kreirate, počnite tako što ćete kreirati tabelu u prikazu Power View i lako konvertujte tabelu u druge vizuelizacije.

Kreiranje tabele

Da biste kreirali tabelu na Power View listu ili prikazu, izvršite neku od ovih stvari:

Kliknite na ime tabele u odeljku polja na listi polja.

Power View automatski dodaje tabelu u prikaz sa podrazumevanih polja za tu tabelu. Zatim, možete da dodate, uklonite ili prerasporedite kolone.

Razvijte tabelu u odeljku polja na listi polja i izaberite pojedinačna polja. Jedna kolona tabele se automatski kreira u prikazu.

Kliknite na strelicu pored polja u odeljku polja, a zatim kliknite na dugme Dodaj u tabelu ili Dodaj u tabelu kao broj.

Prevlačenje polja iz odeljka polja u odeljku rasporeda na listi polja.

Prevlačenje polja iz odeljka polja direktno u prikaz. Možete da ga prevucite na prazno mesto da biste započeli novu tabelu ili je prevucite na postojeću vizuelizaciju.

Napomena: Ako su podaci u programu Excel i izvor podataka grafikona Word ili PowerPoint, nećete moći da biste umetnuli Power View list u programu Excel na osnovu tih podataka. Pročitajte više o izvora podataka u programskom dodatku Power View.

Kreiranje tabele u programskom dodatku Power View
Tabela u prikazu Power View sa poljem slika.

Kada dodajete polja u prikaz, možete odmah da vidite stvarnih vrednosti u polju. Kolona su oblikovana prema njihove tip podataka, kao što je definisano u modelu podataka koji se zasniva na izveštaj. Dok dodajete polja u prikaz, takođe prikazuju se u okviru polja u odeljku rasporeda u donjoj polovini liste polja.

Kada je izabran u prikazu tabele, sva polja koja izaberete se dodaju u toj tabeli. Oni se dodaju odeljku rasporeda na listi polja i tabele menja samu prilagođava ih.

Možete da dodate polja u tabelu u prikazu iz iste ili druge tabele u odeljku polja polja za listu, ako tabela u listi polja su se pridružili relacije u modelu na kom se zasniva izveštaj. Na primer, događaja i discipline tabele se pridružiti na polje "DisciplineID". Ako ne postoji odnos definisana između polja u odeljku polja na listi polja i polja u prikazu:

Možete da definišete relacije između tabela u prikazu Power View u programu Excel.

Napomena: Ne možete da definišete relacije u programskom dodatku Power View u sistemu SharePoint i polja u odeljku polja možda neće biti dostupna. Power View u sistemu SharePoint, relacija mora da bude definisano u modelu na kojem se zasniva vaš izveštaj, Excel model podataka ili u Analysis Services tabelarni model.

Da biste započeli novu vizuelizaciju, kliknite negde na prazan prikaz pre nego što izaberete polja iz liste polja ili prevucite polje na prazan prikaz.

Napomena: 

Napomena: Za optimalne performanse, Power View ne dobavljanje sve podatke u tabelu u isto vreme. To pribavi više podataka dok se pomerate.

Konvertovanje tabele u grafikon ili druge vizuelizacije

Pošto ste kreirali tabelu, možete da je konvertujete u mnoge druge vizuelizacije.

Dok je tabela izabrana, kliknite na grafikon ili druge vizuelizacije na kartici dizajn > prebaci vizuelizaciju.

Na traci automatski omogućava stavke na kartici "Dizajn" koje ima smisla za većinu na osnovu podataka u tabeli, a one koje ne rade onemogućava. Na primer:

Ako tabela ima ne numerička polja, ne možete da je konvertujete u grafikon. Tabele treba najmanje jednu numeričkog polja pre nego što možete da je konvertujete u grafikonu. Više informacija potražite u članku Promena zbira na prosek ili drugi agregacije u programskom dodatku Power View.

Ako tabela ima više od jedne kolone, možete da je konvertujete u modul za sečenje. Samo tabela sa jednom kolonom možete da konvertujete u modul za sečenje. Pročitajte više o modulima "slicer" u članku filtriranje, označavanje, i moduli za sečenje u programskom dodatku Power View

Vrh stranice

Takođe pogledajte

Grafikoni i druge vizuelizacije u programskom dodatku Power View

Video zapisi o programskim dodacima Power View i Power Pivot

Power Pivot: Moćna analiza podataka i modelovanje podataka u programu Excel

Power View: Istraživanje, vizuelizacija i predstavljanje podataka

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×