Svojstvo „RecordsetType“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Odnosi se na

Objekat obrasca

Možete da koristite svojstvo RecordsetType da biste naveli koja vrsta grupa zapisa vam je dostupna u obrazac. Čitanje/pisanje.

izraz.RecordsetType

expression je obavezan. Izraz koji vraća jedan od objekata sa liste „Odnosi se na“.

Napomene

Svojstvo RecordsetType koristi sledeće postavke u programu Microsoft Access bazi podataka (.mdb ili .accdb).

Postavka

Visual Basic

Opis

Dynaset

0

(Podrazumevano) Možete da uređujete povezane kontrole na osnovu jedne tabele ili tabela sa relacijom „jedan-prema-jedan“. Za kontrole koje su povezane sa poljima na osnovu tabela sa relacijom „jedan-prema-više“, ne možete da uređujete podatke iz povezanog polja na strani „jedan” relacije ako je kaskadno ažuriranje omogućeno između tabela.

Dynaset (nedosledna ažuriranja)

1

Sve tabele i kontrole vezane za polja mogu se uređivati.

Snapshot

2

Nijedna tabela ili kontrola povezana sa poljem ne može se uređivati.


Napomena: Ako ne želite da se podaci u povezanim kontrolama uređuju kada je obrazac u prikaz „Obrazac“ ili prikaz lista sa podacima, možete da podesite svojstvo RecordsetType na Snapshot.

Svojstvo RecordsetType koristi sledeće postavke u Microsoft Access projekat (.adp).

Postavka

Visual Basic

Opis

Snapshot

3

Nijedna tabela ili kontrola povezana sa poljem ne može se uređivati.

Snapshot koji može da se ažurira

4

(Podrazumevano) Sve tabele i kontrole vezane za polja mogu se uređivati.


Napomena: Ovo svojstvo možete da postavite pomoću list svojstva, makro ili Visual Basic for Applications (VBA) koda obrasca.

Napomena: Promena svojstva RecordsetType otvorenog obrasca ili izveštaja izaziva automatsko ponovo pravljenje skupa zapisa.

Možete da kreirate obrasce zasnovane na više osnovnih tabela sa poljima povezanim sa kontrolama u obrascima. U zavisnosti od postavke svojstva RecordsetType, možete da ograničite koja se od povezanih kontrola mogu uređivati.

Pored kontrole uređivanja koju pruža RecordsetType, svaka kontrola u obrascu ima svojstvo Locked koje možete da podesite da biste naveli da li kontrolu i njene osnovne podatke možete da uređujete. Ako je svojstvo Locked je postavljeno na „Da“, ne možete da uređujete podatke.

Primer

U sledećem primeru, samo ako je korisnički ID ADMINISTRATOR, zapisi se mogu ažurirati. Ovaj uzorak koda postavlja svojstvo RecordsetType na Snapshot ako vrednost javne promenljive gstrUserID nije ADMINISTRATOR.

Sub Form_Open(Cancel As Integer)
Const conSnapshot = 2
If gstrUserID <> "ADMIN" Then
Forms!Employees.RecordsetType = conSnapshot
End If
End Sub
Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×