Svojstvo „Picture“ („Slika“)

Odnosi se na

Objekat „CommandButton“

Objekat obrasca

Objekat „Image“

Objekat „Page“

Objekat izveštaja

Objekat „ToggleButton“

Svojstvo Picture možete da koristite kako biste naveli rasterska slika ili drugi tip grafike koja se prikazuje na stranici komandno dugme, kontrola slike, preklopno dugme na kartici kontrolna kartica odnosno kao slika u pozadini za obrazac ili izveštaj. Čitanje/pisanje niske.

izraz.Picture

izraz je obavezan. Izraz koji daje jedan od objekata na listi „Odnosi se na“.

Primedbe

Svojstvo Picture sadrži (bitmap) ili putanju i ime bitmap datoteke odnosno drugog tipa grafike koja se prikazuje.

To svojstvo možete da postavite tako što ćete koristiti:

  • list svojstva. Kliknite na dugme Napravi sa desne strane okvira svojstva (za komandnu i preklopnu dugmad). Kada izaberete jednu od bitmap datoteka sa liste Dostupne slike, postavka svojstva je (bitmap).

  • makro.

  • Visual Basic for Applications (VBA) kôd. Možete da koristite izraz niske koji obuhvata putanju i ime grafike, kao u sledećem primeru:

    btnShowLogo.Picture = "C:\Windows\Winlogo.bmp"

  • Komanda Slika u okviru stavke Kontrole i polja na kartici Dizajn u prikazu dizajna (za kontrole slika ili slike u pozadini u obrascima i izveštajima) da biste izabrali bitmap ili drugi tip grafike.

Podrazumevana postavka je (nijedno). Kada se grafika učita u objekat, postavka svojstva je (bitmap) ili putanja i ime datoteke grafike. Ako izbrišete (bitmap) ili putanju i ime datoteke grafike iz postavke svojstva, slika se briše iz objekta i postavka svojstva je ponovo (nijedno).

Ako se svojstvo PictureType postavi na vrednost „Ugrađeno“, grafika se skladišti uz objekat.

Prilagođene bitmap datoteke možete da pravite pomoću programa Microsoft Paintbrush ili druge aplikacije koja pravi bitmap datoteke. Bitmap datoteka mora da ima oznaku tipa datoteke .ico ili .dib. Možete da koristite grafičke datoteke i u formatima .wmf ili .emf, kao i bilo koji drugi tip grafičke datoteke za koji imate grafički filter. Obrasci, izveštaji i kontrole slika podržavaju sve grafike. Komandna i preklopna dugmad podržavaju samo bitmap grafike.

Dugmad mogu da prikazuju natpis ili sliku. Ako dugmetu dodelite oboje, slika se vidi, a natpis ne. Ako izbrišete sliku, ponovo se pojavljuje natpis. Microsoft Office Access 2007 prikazuje sliku centriranu na dugmetu i isečenu ako je veća od dugmeta.

savet

Da biste napravili komandno ili preklopno dugme sa natpisom i slikom, možete da uključite željeni natpis kao deo bitmap grafike i dodelite bitmap svojstvu „Picture“ kontrole.

Primer

Sledeći primer postavlja sliku u pozadini „Logotip.gif“ za izveštaj „Porudžbenica“.

Reports("Purchase Order").Picture = _
"C:\Picture Files\Logo.gif"
Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×