Svojstvo „OrderBy“ („Ređaj po“)

Odnosi se na

Objekat obrasca

Objekat izveštaja

Možete da koristite svojstvo OrderBy da biste naveli način na koji želite da sortirate zapise u obrazac, upit, izveštaj ili tabela. Čitanje/upisivanje za Nisku.

izraz.OrderBy

expression je obavezan. Izraz koji vraća jedan od objekata sa liste „Odnosi se na“.

Napomene

Svojstvo OrderBy je izraz niske što je ime polja ili polja na kojem želite da sortirate zapise. Kada koristite više od jednog imena polja, razdvojite imena zarezom (,). Koristite svojstvo OrderBy da biste sačuvali vrednost naručivanja i primenili je kasnije. Vrednosti OrderBy se čuvaju sa objektima u kojima su napravljeni. Oni se automatski učitavaju kada se objekat otvori, ali ne primenjuju se automatski.

Kada podesite svojstvo OrderBy unosom jednog ili više imena polja, zapisi se sortiraju po rastućem redosledu. Slično tome, Visual Basic for Applications (VBA) kôd podrazumevano sortira ova polja po rastućem redosledu.

Ako želite da sortirate zapise po opadajućem redosledu, otkucajte DESC na kraju izraza niske. Na primer, da biste sortirali zapise o kupcima po opadajućem redosledu po imenu kontakta, postavite svojstvo OrderBy na „ContactName DESC”.

Možete da podesite svojstvo OrderBy koristeći list svojstva, makro objekta ili VBA kôd.

Za izveštaje, svojstvo OrderByOn mora biti postavljeno na „Da“ da biste primenili redosled sortiranja koji je određen za svojstvo OrderBy objekta. Za obrasce, izaberite polje za koje želite da sortirate zapise, a zatim na kartici Početak, u grupi Sortiranje i filtriranje izaberite redosled sortiranja koji želite. Takođe možete da podesite svojstvo OrderByOn za obrasce ili izveštaje pomoću VBA koda.

Podešavanje svojstva OrderBy za otvoreni izveštaj pokrenuće procedure događaja izveštaja Zatvori i Otvori.

Napomena: Kada se napravi novi objekat, on nasleđuje svojstva RecordSource , Filter, OrderBy i OrderByOn tabele ili upita od kojih je napravljen. Za obrasce i izveštaje, nasleđeni filteri se ne primenjuju automatski prilikom otvaranja objekta.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×