Svojstvo „OptionValue“

Odnosi se na

CheckBox objekat

OptionButton objekat

ToggleButton objekat

Svaki kontrola u grupa opcija ima numeričku vrednost koju možete da podesite sa svojstvom OptionValue. Čitanje/pisanje dugačko.

izraz.OptionValue

expression je obavezan. Izraz koji vraća jedan od objekata sa liste „Odnosi se na“.

Napomene

Kada je kontrola izabrana, broj se dodeljuje grupi opcija. Ako je grupa opcija povezana sa poljem, vrednost svojstva izabrane kontrole OptionValue uskladištena je u polju.

Na primer, ova opcija Region je povezana sa poljem „Region“ u tabela. Dugme Evropa ima postavku svojstva OptionValue sa vrednošću 1, a dugme Azija ima postavku od 2, dok dugme Afrika ima postavku od 3. Kada je izabrano jedno od dugmadi, vrednost grupe opcija Region biće ista kao postavka svojstva OptionValue za izabranu kontrolu. U ovom slučaju, pošto je grupa opcija Region povezana sa poljem Region, vrednost ovog polja u tabeli takođe iznosi 2.

Napomena: Svojstvo OptionValue odnosi se samo na polje za potvrdu, dugme opcije i preklopno dugme kontrole u grupi opcija.

Svojstvo OptionValue možete da podesite pomoću list svojstva, makro ili Visual Basic for Applications (VBA) koda kontrole.

Osim ako ne promenite svojstvo OptionValue, prva kontrola koju postavite u grupi opcija ima vrednost 1, druga kontrola ima vrednost 2 i tako dalje.

Svojstvo OptionValue dostupno je samo kada se kontrola nalazi unutar kontrole grupe opcija. Kada polje za potvrdu, preklopno dugme ili dugme opcije nije u grupi opcija, kontrola nema nijedno svojstvo OptionValue. Umesto toga, svaka kontrola ima svojstvo ControlSource, a vrednost svake kontrole će biti True ako je izabrana ili False ako nije izabrana.

Primer

Sledeći primer postavlja svojstvo OptionValue za tri dugmeta opcija u grupi opcija Grupa metoda isporuke“ kada se obrazac otvori. Kada je dugme opcije izabrano u grupi opcija, poruka se prikazuje označavajući dodeljeni ID broj špeditera.

Private Sub Form_Open(Cancel As Integer)
Me.Controls("ABC Couriers").OptionValue = 15876
Me.Controls("Speedy Delivery").OptionValue = 742
Me.Controls("Lightning Express").OptionValue = 1256
End Sub
Private Sub Ship_Method_Group_Click()
MsgBox "The ID for the selected shipper is " & _
Me.Controls("Ship Method Group").Value
End Sub
Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×