Svojstvo „ListIndex“

Odnosi se na

Objekat „ComboBox“

Objekat „ListBox“

Možete da koristite svojstvo ListIndex da biste odredili koja stavka je izabrana u okvir sa listom opcija ili kombinovani okvir. Čitanje/pisanje dugačko.

expression.ListIndex

expression Obavezno. Izraz koji daje jedan od objekata sa liste „Odnosi se na“.

Napomene

Svojstvo ListIndex je ceo broj od 0 do ukupnog broja stavki u okviru sa listom ili kombinovanom okviru minus 1. Microsoft Office Access 2007 postavlja vrednost svojstva ListIndex kada se izabere stavka u okviru sa listom ili deo sa okvirom sa listom u kombinovanom okviru. Vrednost svojstva ListIndex prve stavke na listi je 0, vrednost druge stavke je 1 i tako dalje.

Ovo svojstvo je dostupno samo pomoću makro ili Visual Basic for Applications (VBA) koda. Možete da pročitate ovo svojstvo samo u prikaz „Obrazac“ i prikaz lista sa podacima. Ovo svojstvo je samo za čitanje i nije dostupno u drugim prikazima.

Vrednost svojstva ListIndex dostupna je i tako što ćete postaviti svojstvo BoundColumn na 0 za kombinovani okvir ili okvir sa listom. Ako je svojstvo BoundColumn postavljeno na 0, polje osnovne tabele sa kojim je povezan kombinovani okvir ili okvir sa listom sadržaće istu vrednost kao postavka svojstva ListIndex.

Okviri sa listom imaju svojstvo MultiSelect koje omogućava korisniku da izabere više stavki iz kontrole. Kada se u okviru sa listom izabere više stavki, možete da odredite koje stavke se biraju pomoću svojstva kontrole Selected. Svojstvo Selected je niz vrednosti od 0 do vrednosti svojstva ListCount minus 1. Za svaku stavku u okviru sa listom svojstvo Selected imaće vrednost True, ako je stavka izabrana i vrednost False ako nije izabrana.

Kolekcija ItemsSelected takođe pruža način za pristup podacima u izabranim redovima okvira sa listom ili kombinovanog okvira.

Primer

Da biste dobili vrednost svojstva ListIndex, možete da koristite sledeće:

Dim l As Long
l = Forms(formname).Controls(controlname).ListIndex

Da biste postavili vrednost svojstva ListIndex, možete da koristite sledeće:

Forms(formname).Controls(controlname).SetFocus
Forms(formname).Controls(controlname).ListIndex = index

Pri čemu su formname i controlname imena kontrole obrasca i okvira sa listom ili kombinovanog okvira, tim redom, izražena kao vrednosti niske, a index je vrednost indeksa stavke.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×