Svojstvo „EmailSubject“

Pomoću svojstva EmailSubject možete da navedete ili odredite red za temu e-poruke hiperveze do objekta, dokumenta, veb stranice ili drugog odredišta za komandno dugme, kontrola slike ili oznaka kontrolu. Čitanje/upisivanje za Nisku.

izraz.EmailSubject

izraz je obavezan. Izraz koji vraća jedan od objekata sa liste „Odnosi se na“.

Napomene

Svojstvo EmailSubject jeste izraz niske koji predstavlja red za temu u datoteci (UNC putanja) ili na veb stranici (URL).

Svojstvo EmailSubject možete da podesite koristeći makro ili Visual Basic for Applications (VBA) kôd.

Pomoću dijaloga Umetanje hiperveze takođe možete da podesite ovo svojstvo tako što ćete kliknuti na dugme Izrada sa desne strane polja svojstva na list svojstva.

Napomena: Kada kreirate hiperveza pomoću dijaloga Umetanje hiperveze, Microsoft Office Access 2007 automatski podešava svojstvo EmailSubject na lokaciju navedenu u polju Tema na kartici Adresa e-pošte.

Kada pomerate kursor preko komandnog dugmeta, kontrole slike ili kontrole oznake čije je svojstvo HyperlinkAddress podešeno, kursor postaje ruka koja pokazuje nagore. Ako kliknete na kontrolu, prikazaće se objekat ili veb stranica navedena u okviru veze.

Da biste otvorili objekte u trenutnoj bazi podataka, svojstvo HyperlinkAddress ostavite prazno, a u svojstvu HyperlinkSubAddress navedite tip objekta i ime objekta koji želite da otvorite koristeći sintaksu „tipobjektaimeobjekta“. Ako želite da otvorite objekat koji se nalazi u drugoj Access bazi podataka, u svojstvo HyperlinkAddress unesite putanju do baze podataka i njeno ime datoteke, a pomoću svojstva HyperlinkSubAddress navedite objekat baze podataka koji treba da se otvori.

Svojstvo HyperlinkAddress može da sadrži punu ili relativnu putanju do ciljnog dokumenta. Puna putanja je potpuno određena URL ili UNC putanja do dokumenta. Relativna putanja je putanja povezana sa putanjom baze koja je navedena u postavci Baza hiperveze u dijalogu Svojstva zaImeBazepodataka (koji je dostupan ako kliknete na dugme „Microsoft Office“ Slika dugmeta , izaberete stavku Upravljaj bazom podataka, a zatim stavku Svojstva baze podataka) ili sa putanjom trenutne baze podataka. Ako Access ne može da razreši postavku svojstva HyperlinkAddress i prikaže važeću URL ili UNC putanju, pretpostaviće da ste naveli putanju koja se odnosi na putanju baze navedenu u postavci Baza hiperveze ili na putanju trenutne baze podataka.

Napomena: Kada pratite hipervezu do drugog objekta Access baze podataka, primenjuju se svojstva za pokretanje baze podataka. Na primer, ako odredišna baza podataka ima podešen prikaz obrasca, taj obrazac se prikazuje kada se otvori baza podataka.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×